PEAK ERŐFESZTIVÁL 2009 - megvolt!

2009-06-17

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Motivációs verseny: Minősítő Bajnokság kezdő és hobbi testépítőknek - a Erősember Bajnokság profikkal!

 

 

Nincs gusztustalanabb dolog mint a saját rendezvényedet fényezni, úgyhogy semmiféleképpen ne várjatok el ilyesmit tőlem. Mindenki eldönti maga hogy hogy tetszett neki a PEAK ERŐFESZTIVÁL - én inkább arról szeretnék beszélni, hogy mit b*sztunk el!

Hozzáteszem oktalanság is lehetne részemről ez a hozzállás, de meg kell érteni, hogy amit mi csinálunk az némiképp filozófia is: az egész testépítő-minősítős témát én nem azért erőltetem hogy legyen kire recskázni a homokosoknak, hanem ezért hogy egyre több egészéges, sport-szemléletű és megfelelően táplálkozó, testileg és szellemileg nem az átlag nyomor szintjén élő fiatal legyen az országban - aki a sporttól tanult elhivatottsággal és kitartással majd jobb jövőt épít droglegalizáció és buzifelvonulás helyett.
És eme célkitűzésben nem elhanyagolható a jellem és becsület kérdése: hiába történik a kis magyar valóságban olyan, hogy egy általunk látogatni nem kívánt "versenyen" 4 induló van 3 kategóriában, de csinálnak egy negyedik kategóriát is, mivel a szervező is indul a saját versenyén és nehogymá' második legyen szegény - mi ezt a vonalat hanyagolnánk önfutattásban is, úgyhogy leszögezem: a Minősítő Bajnokságot se magunknak csináltuk, hanem nektek!

Nos csapjunk a lecsóba!

PEAK ERŐSEMBER KUPA: Kathi Béci szenzációs csapatot hozott. Szinte a legjobbak voltak itt, kezdve Nagy Zsoltival a Mesesajt reklámemberével folytatva Nagy Ákosig aki két hete a Scitec Muscle Fest erősember rendezvényének megmentője és győztese volt. A számokat próbáltuk kissé speckóra alakítani de voltak adott dolgok: kamionhúzást mindenképp akartam, volt egy traktorkerekünk már 2007 óta a helyszínen, autótatartást is terveztem a Chevrolet Gyulai által felajánlott Chevrolet HHR-el - de arról időközben kiderült hogy túl nehéz, igy egy látványosra optikázott Lacetti WTCC-re esett a választásunk. Aztán volt egy speckó emelt futóművű Toyota pickup, amelynek kerekeit kellett volna leszerelnünk előretartáshoz, de annyira nagyok voltak a felnik hogy végül a pótkerékkel csináltuk meg a számot - már bent, mert közben az egészet elmosta az eső. És ha most visszagondolok arra, mennyit kellett szarakodni az engedélyekkel területfogaláshoz, kedvem lenne tökönszúrni magam!

Eredmények:

1. Szabó Zsolt 5p
2. Hrozik Gábor 9p
3. Pécsi Péter 17p
4. Nagy Árpád 20p
5. Lukács Krisztián 21p
6. Nagy Ákos 22p
7. Mengyi Rajmund 24p
8. Juhász Csaba 25p

ATEREM HARMŰVÉSZETI GÁLA és szeminárium: egész nap ment, nem láttunk belőle semmit sajnos, kivéve egy pár perces bemutatót a mi színpadunkon.

MINŐSÍTŐ BAJNOKSÁG: Szuper hangulat, állat versenyzők. Ez a verseny NEKTEK szólt és mivel ti sem vagytok "igazi" versenyzők - mivel nem versenyzőknek csináltuk a rendevényt - mi se úgy csináltuk meg ezt mint egy igai versenyt, inkább kísérleti jelleggel, hiszen fekvenyomós/guggolós témát még sosem csináltunk.

El is követtünk egy hatalmas baklövést: nem gondoskodtunk a bemelegítésról. Igaz ugyan, hogy 8-at kellett nyomni edzősúlyba, de ehhez is azért súlyzós bemelegítés kell: legkötelebb még egy komplet szett állványt és súlyokat kell hoznunk!

A másik nagy hiba: nem akartunk feltűnösködni, ezért oldalra helyeztük az eseményt. Hiba volt, a színpadon kellett volna nyomni, mert így alig láttak a tömegtől a nézők. Megdöbbenésre sokkal izgalmasab volt ez a rész, mint gondoltuk!

Amit viszont nem rontottunk el: a limit. 50 versenyzővel lehetet simán pörgetni az eseményt, 100-al már bajos lett volna!

Le kell szögeznünk ezredszer is valamit: ez egy motivációs verseny. Aki bronzot kapott, annak a bronzot is pozitívnak kell látni: mi ÉRTÉKELJÜK az ő teljesítményét is, és nem tartjuk rosszabbnak, mint aki aranyat kapott. Azért adtuk neki ezt a bronzot, hogy megköszönjük hogy velünk egy klubban játszik és hogy motiváljuk egy ezüsthöz. Lehet hogy lesz aki minden versenyen elindul és mindegyiken bronzot kap, de ez NEM BAJ! Mi akkor is értékelni fogjuk az erőfeszítéseit, ha nem tud előrébb mozdulni!

Ugyanígy ételmezendő az erő forduló is - nem ciki, ha nem tudsz nagy súllyal guggolni! A közönség mindenkit megtapsolt, mindenkinek drukkolt. Volt egy srác aki 20 kilóval guggolt, mert térdproblémája van - de MEGCSINÁLTA, teljesítette a feladatot!

A végén kiválasztott "legjobbak" se a többség hátrányos megkülönböztetését szolgálták: ők valójában nem győztesek a többiekkel szemben - maximum magukat győzték le. Mindössze ajándékot szerettünk volna adni és sajnos nem tehetjük meg mindenkivel: ezért választunk pár versenyző valami szempont szerint, mert úgy gondoljuk ez jobb, mint kisorsolni!

Ez az egésznek a lényege: egy nagy buli, egy közösség létrehozása ahol egymást biztatjuk és motiváljuk!

Az az igazság be voltam kicsi fáradva. Másnap jöttek meg az ötleteim. Azt hiszem a következő minősítő jobb lesz! (Persze nem mintha ez rossz lett volna, mert nekem is élmény volt!)

Szeretnék végül köszönetet nyilvánítani a csapatnak a teljesség igénye nélkül:

Huminak, aki egyedül intézte a pontozást, Palatinusz Tüncinek és csapatának akik szuperül összerakták a színpadot és a regisztrációs és egyebeket intézték, Colosnak a háttérmunkáért, Guldinak a guldiskodásért, Tamás Attilának aki a rendezvény egyik "motorja" volt és pikkpakk mindent elrendezett, Lauter Victornak aki a legmagasabb szinten - szigorúan, de igazságosan - végzi a pontozás szakmai irányítását, Tóth Lacinak, az Aterem vezetőjének, Kathi Bécinek és csapatának, Varga Gabriellának a Sima út Kft.től a gyors és segítőkész ügyintézésért valamint a támogatóknak: Robinak a Toyotáért, a Chevrolet Gyulainak a tesztautóért, a Fitness Planetnek hogy lehetőséget biztosítottak a világ legjobb testépítő ruházatának megismeréséhez és természetesen Mező Mónikának és párjának valamint a PEAK-nek a segítségért és a rendezvény finanszírozásárt: nem két forint ezt megcsinálni és a cehhet a PEAK állta!

Külön köszönjük és gratulálunk a Piramis SE -nek a népes csapatért!

Képek hamarosan!

SZÓLJ HOZZÁ

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!