Prágában végre eljött a Farkas ideje

2012-10-28

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Dennis Wolf a szezon végére összeszedte magát, és a Prága Pro megnyerésével mindenkit emlékeztetett arra, hogy még mindig komolyan számolni kell vele.

 

Dennis sokak szerint eddigi pályafutása legjobbját hozta Prágában, amivel nemcsak az első helyet és az ezzel járó 60.000 dollárt zsebelte be, hanem megverte az év emberét, Shawn Rhoden-t is, ami komoly fegyvertény. Igaz ugyan, hogy a zsűrizéskor és a döntőben is csupán egyetlen ponttal előzte meg a szimmetria bajnokát, ez elég volt, és most már sokkal kevésbé tűnik egyértelműnek, hogy Rhoden innentől már meg sem áll a columbusi Arnold Classic bajnoki címéig. Shawn ráadásul már csak azért sem dőlhet hátra, mert tulajdonképpen nem hibázta el a formaidőzítést, egyszerűen azért nem jött össze a mágikus ötödik győzelem, mert az "Ordas Farkas" drasztikusan feljavult. Ráadásul a tavaszi szezon már közel van, de visszatekintve arra, hogy a mostani szezon előtti rövid időben milyen elképesztő átváltozáson ment keresztül, könnyen lehet, hogy addig még tovább javul.

Johnnie Jackson újabb komoly eredményt könyvelhet el a dobogós helyével, a tekintélyes mennyiségű kvalifikációs pontja és a 20.000 dollárja mellé. Noha az ő személyében a jövő sztárjáról nem lehet beszélni, hiszen egyrészt korántsem tartozik a fiatal generációhoz, de még a combjai is jobban emlékeztetnek egy Superbody versenyzőére, mint egy rendszeres Mr. Olympia indulóra. Mindennek ellenére a jelenben komolyan számolni kell vele, ugyanis mostanában abszolút élete legjobb formájában van, és benne van a pakliban, hogy könnyedén megnyer akár több kisebb versenyt is.

Edward Nunn is okozott némi meglepetést, méghozzá főleg azzal, hogy Wolfhoz hasonlóan neki is összejött végre a forma - kár, hogy ebben a szezonban nem lesz több alkalma villogni. Ráadásul egy lehelettel vastagabbnak is tűnt, mint a korábbi években, ugyanazzal a pengeéles kondícióval, és főleg ennek köszönheti, hogy megverte Toney Freeman-t és Ronny Rockel-t is. Ezúttal egyikük sem érkezett kiváló kondícióban, amit Toney-nak könnyebb megbocsátani, hiszen egyrészt ő idén már megmutatta, mire képes, másrészt pedig számára még ne mért véget a szezon, következik ugyanis a Masters Mr. Olympia, így nem lőhetett el minden puskaport most. Ronny viszont egy gyenge szezont tudhat maga mögött, ugyanis ezúttal egyetlen versenyén sem sikerült igazán legyűrnie régi problémáját, a szárazság hiányát a hátpózokban.

Kettejük közé ráadásul még beékelődött Robert Piotrkowicz is, aki a papírforma szerint hiába kevésbé jó versenyző, mint a körülötte helyet foglalók, a felkészültsége minden tekintetben profi szintű, és bár ezúttal nem tudta azt a borzasztó kondíciót hozni, mint a legutóbbi két versenyén, nem volt sokkal elmaradva attól. Nem úgy, mint Roelly Winklaar, aki újabb gyenge versenyen van túl,az a legfájóbb, hogy idén eddig egyetlen erős versenye sem volt. Nem egészen világos, hogy nála mi a probléma, de egy biztos: sem a vastagsága, sem a szárazsága sem pedig a tömege nem volt kiemelkedő, (finoman fogalmazva) de remélhetőleg 2013-ra összeszedi magát, és megmutatja, hogy a szakma és a rajongók belé vetett bizalmát korai lenne még hivatalosan áthelyezni a szeméttárolóba.

 

Szólj hozzá a fórumban!

 

Végeredmény:

1. Dennis Wolf
2. Shawn Rhoden
3. Johnnie Jackson
4. Edward Nunn
5. Toney Freeman
6. Robert Piotrkowicz
7. Ronny Rockel
8. Roelly Winklaar
9. Michael Kefalianos
10. Thomas Benagli
11. Juri Leonov
12. Grigori Atoyan
13. Alvin Small
14. Daniele Seccarecci
15. Jaime Atienza
16. Tommi Thorvildsen

 

Dennis Wolf

 

Shawn Rhoden

 

Johnnie Jackson

 

Ed Nunn

 

Toney Freeman

 

Robert Piotrkowicz

 

Ronny Rockel

 

Roelly Winklaar

 

Szólj hozzá a fórumban!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!