Professor's Gym nyílt nap...

2011-01-30

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
a Peak csapattal!

Fekvenyomó verseny, szemináriumok és ilyesmi volt a program ezen a napon, amelyre meglepően sokan jöttek el szerencsére. Pécs kerek 220 kilométer, reggel 7-fél 8 körül indultunk Spárta Attilával és Peak Mónival. Természetesen nem ettem semmit, csak legurítottam egy turmixot, majd útközben elmajszolgattam egy pufurizst. Ha valaki nem érti, mi az a glikémiás index, és miért nem jó edzés előtt-közben nagyobb mennyiségű cukrot enni, simán ledemóztam volna neki: alighogy megérkeztünk, máris leesett a vércukrom. A Peak  proteincsokija éppen kóstolóban ki volt rakva, kettőt beküldtem, de rá kellett tolni 3 Snickerst hogy magamhoz térjek. Ilyenkor minden rohadt finom, de azért nem egy húdejó állapot a hipoglikémia. A tanulság az, hogy időben kell kelni és kaját csinálni - évek múltán itt az ideje, hogy végre én magam is visszatérjek a normális dobozoskajás kerékvágásba!

A nap azzal indult, hogy kiderült, a Szakács Sanyi betöltötte a hatvanat (vagy a huszonötöt, jóindulattól függően), így kollektíve fel is köszöntöttük. Közben elindult egy amatőr fekvenyomó verseny, amit egy-két bemutató jellegű komolyabb nyomás is megszakított. Érdekes, hogy az ilyen kis versenyk mindig jó hangulatban telnek és egészen más érzése van az embernek, mint egy body versenyen - valahogy a nyálverő sztárkodás és a sunyi ellenségeskedés teljesen hiányzik innen. Érdemes mindenkinek kirpóbálni, szerintem különösebb felkészülés és teljesítmény nélkül is jó buli!

A felső szinten közben elkezdődött Palatinusz Tünde és az egyik Peakcsaj bemutató edzése, ahol az edzéstechnikai fortélyokról volt szó, ide én csak be-beugrottam pár snitt erejéig. Közben megtaláltam Dr. Koreny Tamást is, aki az intézmény lelke: ő egy rendelőt is üzemeltet az edzőteremben, ahol a szokásos sérülésekből fakadók problémákkal fogalkozik. Engem rögtön meg is viszgált, és megnyugtatott, hogy jó úton haladunk a befagyott vállam kezelésében, bár ő mindenképpen valószínűnek tartja, hogy a végén műtét lesz.

Ha már befagyott váll, a nap egyik poénja az, hogy kiderült: Szakács Sanyinak pontosan ugyanúgy van befagyva a válla, mint nekem - csak a másik. Így egymáshoz képest tükörszimmetrikusak vagyunk, gyakorlatilag egymás türkörképei, leszámítva hogy ő tök öreg, én meg még fiatal vagyok. Sanyin az izomsorvadás még nem oylan súlyos, mint nálam, de ha minden jól megy, már nála is alakul. Ő annyival ügyesebb, hogy míg én motorbelesettel szedtem össze ezt a problémát, ő saját magától, autodidakta módon. Valóban brutálisan hipochonder, mert azóra árpa nőtt a szemén, meg minden más baja is van az agyráktól a lúdtalpig. Isten nyugosztalja szegényt!

Összefutottam közben Illés "Naturál" Norbival, aki nemrégiben legendásan dagadt volt, de sajnos ma már nem az - ma már én vagyok legendásan dagadt. Ő valami előadással készült, amit nem láttunk szerencsére, mert akkor már el kellett mennünk kajálni. De még azelőtt Palatinus Tünde szemináriumot is tartott a zsírégetőkről, ahol kifelejette többek között, hogy nincs olyan szer, amitől le lehet fogyni, kivéve amit a fél Padödö Falusi Mariann használ, igaz, az a terembe beszórt egyik viszonylag szenny sajtótermék reklámoldalán is éppen olyan dagadt az "utána" képen is, hiába raktak rá más színű és feszesebb bojlertakarót.

Ezután elhúztunk egy meghívásnak eleget téve a Colibri étterembe, ahol nagyon zsír menüt ettünk végig, a csúcsponton egy valószínűsíthetően borjúbélszínből készült főételellel, amely mellé egy orgazmusközeli gombaszószos téma társult. Ezt a fajta igényes gasztronómiát szoktuk művészkajának hívni, mert nagyon dizájnos tálalással alig jut kaja - ami egyébként a koncepció része, ez ugyanis kóstolásról szól, nem zabálásról - másrészt ez az, ami inkább szokott idegen és furcsa lenni mint finom.

Nos itt a konyha pontosan ezt az idegenséget iktatta ki úgy, hogy az ízhatás tökéletes lett - jártam én már egy-két durva helyen, még a Costesben is, de ebben a műfajban itt találtam meg a számomra legjobbat. Miközben azt hittem a Sanyi fog nekünk csirke-rizst kotyvasztani dobozban, de ehelyett általa megtaláltam az egyik legjobb éttermet!

Miután megtömtük az arcot ízekkel, visszamentünk a Professzor's Gym-be összeszedni a cumót, közösfotózni és elbúcsúzni, mert azért elröppent a nap ás várt még minket az M6-os, ami sajnos nem a BMW, bár a kúton nem fájlalom ezt annyira.

Volt alkalmam megismerkedni pár szimpatikus, jó sráccal mind felvenyomó, mind bodys, mind versenyző, mind hobbista vonalból - sajnos Pécs kicsit kiesik nekünk, de nem szabad elfelejteni, hogy az ország nagy sportbázisai közé tartozik, így sokan tolják a vasat errefelé is!

Már csak egy kérdés maradt nyitva a végére: hogyan került a Sanyi haverja, Kókusz az Argo című filbe?

 

 

 

 

 

 

 

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!