Ramy és Bonac megy a címért

2017-09-16

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Big Ramy irtózatos tömeggel és kőkemény kondícióval, William Bonac tökéletesen kiegyensúlyozott és egységes fizikummal szorongatja Phil Heath-et.

 

 

A 2017-es Mr. Olympia zsűrizésének a története Shawn Rhoden-nel kezdődik. Az egyik legnagyobb trónkövetelő idén nem hozott tökéletes formát, és ennek drágán megfizeti az árát. Nem segített a helyzeten a sérült mellizom sem, talán éppen ez volt az oka annak, hogy olyan éles és olyan telt sem volt, mint megszoktuk. Pillanatnyilag nem a címért harcol, hanem a legjobb hatba kerülésért.

Ehhez szemlátomást Nathan De Asha-t és Roelly Winklaar-t kell legyőznie. Roelly iszonyatos tömeget, de egyelőre nem túl acélos kondíciót hozott, míg Nathan alakja pusztító, de a definíciója csak a pózokban jött ki, ami arra utal, hogy némileg vizes maradt.

Brandon Curry is ebbe a csoportba tartozik, aki idén élete egyértelműen élete legjobb formáját hozta. A combjai még mindig egy számmal ksiebbek a felső testénél, de amikor a helyére kerül a kondíció, ez hirtelen sokkal kevésbé feltűnő hiányosság. Curry nagyobbra nőtt és szárazabb lett, mint korábban bármikor, úgyhogy valószínűleg benne lesz a legjobb hatban, de valójában a fenti csoporttal még meg kell vívnia, hogy bebiztsítsa a helyet. Ez a harc pedig csak holnap dől el végleg, mert fizikumban és valószínűleg a pontozólapokon is lőtávolban vannak egymáshoz képest.


Dexter Jackson helye az első hatban szinte garantált, de az utolsó összevetésében nem a bajnok mellett állt, hanem az eggyel hátrébb harcoló csapat mellé szólították. Ugyan a "Penge" hamarosan betölti a 48-at, még mindig odaveri a fiatalokat: minden színpadon töltött perccel egyre szárazabb lett, és bár a beharangozott fejlődés elmaradt, és a combjai egyre kevésbé meggyőzőek, kőkemény és arányos izomzatot mutatott, és joggal várhatja magát legalább a negyedik helyre.

William Bonac az este meglepetésembere lehetne, ha egy éve nem lett volna ötödik ugyanitt. Ezt figyelembe véve viszont már nem meglepetés, hogy idén már a dobogón vitézkedik. Ráadásul a végső kihívásban egyes vélemények szerint a legmeggyőzőbb volt egységes és romszáraz formával. Ritkán látni testépítő színpadon azt a tökéletességet, amit Bonac elért az adottságai határain belül, ha idén nem lesz meg neki a cím, akkor jó eséllyel soha.

Erre pedig van esély, mert Mamdouh "Big Ramy" Elssbiay és Phil Heath is egyértelműen verte tömegben. Gyakorlatilag Ramy és William a mérleg két tálcája volt a tökéletes arányossággal és a pusztító tömeggel, Phil pedig az egyensúly köztük félúton.

Big Ramy még soha nem volt ennyire száraz, sem ennyire magabiztos a színpadon. Nem viccelt, amikor azt mondta, győzni jön. A hátizmai még nem fejlődtek annyit, hogy a hátpózokban legyőzze a bajnokot, de kissé el is laposodott, így van lehetősége javulni a döntőre. Erre szükség is lesz, korai lenne még feladni, ugyanis a verseny egyáltalán nincs lefutva.

Ez Phil Heath arcán is látszott, amikor rájött, hogy az utolsó hármas kihívásban mindegyiküket megforgatják a középső helyen, és nem azért került oldalra, mert Ramy vezet. A megkönnyebbülés pedig még korai, mert Bonac is veszélyes, az "Ajándék" pedig bár meggyőző volt, nem hozott 100%-os formát. Maradt némi víz a bőre alatt, ezen javítania kell holnapig, ha be akarja biztosra akar menni a hetedik Olympia cím megszerzésében. Azt meg kell jegyezni, hogy a középrészét igyekezett irányítani a színpadon, de a köldöksérvét meg kell műttetnie, amint lehetséges.

A verseny egyelőre nyitott, az első három szinte biztos, de a sorrend még nem. Bonac már most tökéletes, ezt kell megtartania, Ramy még sokat javulhat, ha sikerül betöltődnie holnapig, Phil-nek pedig be kéne száradnia, hogy az egyéni legjobb formáját hozza.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!