Real Sports: Az igazság a szteroidokról!

2005-07-06

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

 

Real Sports: Az igazság a szteroidokról!

Végre! Egy vezető TV-csatorna hajlandó az igazságot sugározni a szteroid használatról.

Rick Collins az EliteFitness.com ügyvédje, hírlevelében számolt be arról, hogy az HBO Real Sports sorozata egyik új epizódjában a szteroidkérdéssel foglalkozik.

"Az HBO Real Sports megkeresett, pár hónapja, segítsek nekik találni egy szteroid használót aki hajlandó lenne kamerák előtt beszélni azok hatásáról. Küldtem nekik egy Legal Muscle példányt, csak hogy képben legyenek, elég nagy mennyiségű igaz történet van benne szteroidokról (meg is lepődtek rajta). Beajánlottam őket különböző emberekhez, pl. John Romano-hoz, Norm Fost-hoz és Karl Friedl-hez."

"A végeredményt ma este látható az amrikia HBO-n, és ismételni fogják még párszor e hónapban. Egy eget rengető cáfolása a szteroid hisztériának, amely végigsöpört az országon. Még az Lyle Alzado ügyről is szó esik."

"Romano és Fost, és a szteroid rajongó Bob Klapp is hihetetlenül szavahihetőnek jöttek le! A szteroid propagandista Gary Wadler velük szemben egy rémhírterjesztő benyomását keltette. Nagyon meg vagyok elégedve a végeredménnyel, és azzal a köszönetnyilvánítással a műsör végén, amely nekem szól. Micsoda diadala ez az igazságnak, valami amit használni tudok védelem közben. Remélem nagy visszhangja lesz."

Itt a link az Elite Fitness.com Fórumokra, ahol viták már folynak a műsorral kapcsolatban.

És az HBO oldalán a műsor előzetese: Virtuálisan mindenki meg lett már kérdezve a szteroid használattal kapcsolatban, a szaksajtó képviselőitől, és talk show házigazdáitól a szövetségi tisztségviselőkön át az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusának képviseljéig. A néhai baseball sztár, Jose Canesco könyve, a szteroid használat pozitív oldalairól (ésszerű dózisokban) tavasszal a sajtó címlapjain volt. Vajon, igaza van? Armen Keteyian, aki az utolsó öt évben már többször készített riportot illegális szerek használatáról a sportban, feltárja az igazságot arról amiben néhány tudós hisz: a szteroidok, helyesen adagolva, semmi kárt nem okoznak felnőtt szervezetben.

Rick Collins hírlevelében az FDA-ról is küldött érdekes híreket:

Pénteken, június 24.-én Alan Feldstein szervezett egy nem hivatalos találkozót Collins, McDonald és Gann urak részvételével Tom Harkin szenátorral, Los Angelesben. Mint tudjuk, Alan évek óta dolgozik a szenátor úrral, akiről közismert, hogy lojális támogatója a táplálék kiegészítők gyártóinak. Szenátor Harkin egyike a Dietary Supplement Health and Education Act könyv íróinak. A találkozón, Alan beszélt a DHEA ügyéről is a szenátor úrral, az FDA új elnöke nézőpontjáról és az FDA és a gyártók közötti viszonyról, valamint az új táplálék kiegészítő címkézési rendelkezésekről. Megismerte a szenátor úr véleményét és aggodalmait. Szenátor Harkin figyelmesen követi a DHEA ügy fejleményeit és reméljük meg tudja győzni szenátor Grassleyt (egy másik Iowai szenátor aki döntéshozó az ügyben), arról, hogy a DHEA nem anabolikus szteroid, nem fenyegetés a népegészségre és olyan szer amit amerikaiak százai, ezrei már használnak. Szenátor Harkin tájékoztatta Alant, hogy ő maga is használja a DHEA-t. A megbeszélés során Alan felajánlotta a szenátor legközelebbi munkatársainak, hogy tájékoztatja őket ebben az ügyben. Alan és Rick Collins Washingtonba készülnek, hogy befejezzék küldetésüket. Amíg nem tudnak biztosat az üggyel kapcsolatban, nem akarják, hogy a megbeszélés részletei kitudódjanak. Harkin szenátor egyik fő érve a táplálék kiegészítők mellett az, hogy amíg az amerikaiak nyugodt lélekkel fogyaszthatják a szemét (gyorséttermi) ételeket és sokaknak a kifejezetten rossz étkezési szokások miatt nagyon is szükségük lenne vitamin- és egyéb kiegészítő-pótlásra, a hatályban levő törvények ezt nem teszik lehetővé. Amíg nem készül el az új szabályozás, szenátor Harkin érdekesnek találta Alan javaslatát, hogy legyen kinevezve egy Ombudsman az FDA-n belül, aki segítené a gyártókkal való közreműködést. Ezt az ötletet meg is fogják vitatni az ősz folyamán. A várható eredményekről annyit, hogy Harkin szenátor, támogatásáról biztosítva az FDA új elnökét, elmondta, hogy egy kérdése volt csupán a mindig aktuális FDA elnökéhez: "Megteszi-e a DSHEA és az FDA az elegendő és szükséges erőfeszítéseket, hogy megvédje a felhasználókat a veszélyes kiegészítőktől?" Mindig igennel válaszoltak, ezért biztos benne, hogy a DSHEA most és mindig azon fáradozik majd, hogy szélesítse a legális táplálék kiegészítők számát az országban. A szavak és a tettek találkozását majd az ősz megmutatja.

 

Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!