Remzső Feri emlékére

2020-01-11

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Sokkolta a magyar testépítő társadalmat: 2020. elején elhunyt a kétezres évek legendás magyar testépítője.

 

Eszem ágában sincs valami nagyívű nekrológot írni és előadni, hogy jól ismertem, mert nem így volt.  (És nem érdekel az olcsó nézettség sem.)

De Remzső Feri mellett nem lehet elmenni. 

 

Sok éve majdnem lett egy tévéműsorom (de inkább az idióta tévés kötöttségek miatt feladtuk) és a pilot részbe Ferit hívtam meg, nem véletlenül.

 

Részben azért, mert a kétezres évek legendás versenyzője volt, részben a szimpatikus személyisége miatt.

 

Abban a korszakban lett bajnok, amikor a Superbody nem hagyta, hogy kihaljon a bodybuiding Magyarországon. Akkor, amikor szükségünk volt új példaképekre, feltűnt egy fiatal tehetség Szegedről: Remzső Feri.

 

 

Feri egyike volt az első Superbody bajnokoknak. Két Superbody szobrot gyűjtött be Openben, több kategóriagyőzelme volt, Musclemania-n második lett.

 

Magyar Bajnoki címet is nyert, amikor még volt rendes magyar bajnokság és ahogy az évek folyamán ment felfelé súlycsoportban, ugyanazt a kitűnő formát hozta mindig.

 

 

2004-ben Superbody GP1-ben is első lett és az IFBB  EB-n is top 5-ben volt, valamint részt vett a szegedi Bajnokok Éjszakáján kétszer is, ahol mindkétszer dobogós lett. Még a Strongman vs BodyBuilding Show nevű saját versenyemen is indult 2007-ben, az év nagy visszatérőjeként, amit jól meg is nyert.

 

 

Kicsit ő volt a magyar Kevin Levrone.

 

Nincsenek pontos infóim mert a versenyeken találkoztunk, így privát életéről csak a szóbeszédet ismerem: állítólag nagyon laza, bohém fickó volt, nem vetette meg a csajokat és a techno-diszkót. Év közben a fent említett profi legendához hasonlóan lazára vette a figurát és köze se volt a verseny-izomtömegéhez, de aztán szezonban pikk-pakk összekapta magát és jól elverte a mezőny nagy részét.

 

 

Ez volt az egyik ismérve: félelmetes átváltozást produkált versenyszezonban.

 

Amit személyesen biztosan tudok, hogy végtelenül szerény és normális embernek ismertem. (Ami szinte ismeretlen személyiségtípus a mai önimádó-világban.) 

 

Ha lehet ezt mondani, a kedvenc Remzső-képem. Nagy pillanat volt!

 

Mégis, bármennyire szerény is volt, ha Superbody, ha a kétezres évek testépítése, akkor ő jut legelőször eszembe. Apró poén, hogy annak idején volt egy Műremzső is, földije, Kokoval Andor személyében (aki ma a PCA versenyeket szervezi), mert a színpadon, bebarnítva kissé hasonlítottak egymásra. (De az is lehet, hogy folyton összekevertük őket.)

 

 

Áldom az eszem, hogy 2017-ben meghívtuk a Superbody színpadára - hogy legalább ennyit visszaadhattunk neki azért, hogy számtalan fiatal és fiatal versenyző példaképe volt. 

 

 

 

És igen, nagyon rossz belegondolni, hogy elment, főleg hogy ilyen fiatalon és hogy betegség miatt. Az alapján, amit hallottam, azt hiszem, végtelenül erős volt az utolsó pillanatokban: nem várta meg, amíg a szervezete teljesen legyengül.

 

Nem gondolom, hogy a gyászoló családnak, barátoknak, rajongóknak vígaszt nyújt, hogy nem adta oda magát a betegségnek, de az talán jelent valamit, hogy mindenki megrendült, mindenkinek fáj az elvesztése ebben a sportban. Ami szerintem a maximális megbecsülés jele.  

 

Remzső Feri a kétezres években beírta magát a sporttörténelembe és sosem fogjuk elfelejteni.

 

Kovács Bunny Zsolt

 

Remzső Feri képgaléria

 

 

 


Remzső Feri a 35-ös BBTv-ben!

 

 

 

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
A magyar testépítősport lassan 40 éves... Érdemes egy kicsit visszatekinteni a kezdetekre. A mai fiatalok lehet nem is tudják, hogy a kezdet...
DARÁZS ÁDÁM: STRONGESTMAN ISKOLA - 1. RÉSZ Végül is lényeg a lényeg, beszélgettem pár sráccal,akik nem igazán tudták merre induljanak el az...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!