Requiem egy proteinért

2015-02-06

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
10 év nagy idő. El tudod képzelni, hogy valaki nem unja meg ugyanazt a proteint, ugyanabban az ízben? Pedig van ilyen. Még pár napig.


Ez most egy kicsit személyes lesz. A táplálékkiegészítő-gyártás ugyanolyan üzleti tevékenység, mint bármi más. Történnek változások a piacon, trendek jönnek-mennek, termékpaletták bővülnek. Néha egy termék önhibáján kívül elfeledetté válik - például mert a gyártó annyi újdonságot hozott ki, hogy már nem annyira fontos.
 


A Cytogen Whey Pro egy klasszikus, de nagyon finom tejsavó protein volt, amely közel tíz éve Magyarország kedvence lett: piacvezető. Nekünk sem kis szerepünk volt abban, hogy vödörszámra hordta mindenki ezt az egyszerű, de az akkori kornak megfelelő kivitelű, kedvező árfekvésű, jó minőségű és nagyon finom proteint.Nálam is hegyekben állt otthon. Emlékszem egy BBTv forgatása, amikor megrakott platójú Dodge pickuppal vittük el a vödröket a szemétlerakóba. (Link - a vége felé van.)
 


Aztán egy változás történt, amely következtében átalakult a márka: a Cytogen megszűnt, helyette jött ugyanez a protein, de már Full Force márkanéven - sajnos a vödrös kiszerelés elhagyásával. Először mint Whey Protein Force, majd simán mint Full Force Whey protein.

Körülbelül 13 évig napi szinten használtam. Nem bírtam megunni az ízét, pedig mindig ugyanaz a csokis volt. Nagyon sokan panaszkodnak, hogy nem bírják a proteinjüket hosszú távon. Bár én is tettem rövid kitérőket, alapvetően mondhatom, hogy 13 évig folyamatosan - legalábbis az emlékeimben ez van -, minden nap F2 Whey proteint ittam, akár naponta többször is. (A valóságban voltak súlyos edzéskihagyásaim, de egyszerűen ezzel nem tudok kalkulálni, annyira az életem része volt ez a fehérje.) 

Soha nem untam meg. Sőt, eszembe sem jutott váltani, pedig a vállalatcsoporton belül a Scitec 100% Whey Protein ízei is világklasszisok, ráadásul azok egy fokkal jobb minőségűek. Itt minimálisan kisebb fehérjeszázalékra kell gondolni, mert az alapanyag az F2 fehérjénél is csúcsminőségű. Épp azért, mert a Scitec annyiféle ízzel és annyiféle fehérjetermékkel rendelkezik, az F2 Whey proteinre nincs szükség többé. Nyilván ez egy racionális döntés. Csak nekem nem az.
Nem lesz gond újat választani a Scitec palettából. Csak én egyfajta ragaszkodó típus vagyok. Hiányozni fog ez az íz. 

Full Force Whey protein, béke poraidra! Remélem, egyszer reinkarnálódni fogsz valahol. 
 
 
UTOLSÓ ALKALOM, HOGY MEGVÁSÁROLD A NAGY KLASSZIKUST:
A VILÁG EGYIK LEGFINOMABB PROTEINJE!

Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
“A zab és a fingás” lehetne akár egy romantikus családregény címe is, mert két olyan dolgoról van szó, amelyek szorosan együtt járnak, pedig...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!