Román IFBB Pro?

2011-03-07

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Alina Popa második profi versenyén előkelő harmadik helyet szerzett!

 

Az Arnold Classic női testépítés és fitness betétszámait Ms. International néven rendezik meg sokadik alkalommal. A női testépítést jelentő Ms. Interntional címet rerkordot jelentő hatodik alkalommal nyerte Iris Kylie, azonban a harmadik helyen különlegesség, hogy egy európai versenyző bukkant fel - ráadásul "egyenesen" Romániából.

Alina Popa persze csak Román származású, de valójában Svájcban él. Gyerekkorában is imádott sportolni, 12 éves korában már napi kétszer rövidtávfutó edzései voltak, ajd 15 évesen aerobicozni kezdett, amelynek a súlyzós bohóckodás részét szerette legjobban.

18 évesen ment le először a szülővárosában levő edzőtermebe hogy leadjon némi zsírcit. Talált valami román bodys újságot, de szerencséje volt abban, hogy inspiratíve találkozhatott ott egy csajjal, aki épp a Nemzeti Bajnokságra készült, így meg is lett a kezdő lökés a komoly edzések irányába.

Két év múlva egy másik városba költözött a tanulmányai miatt és az ottani teremben meglátta benne a potenciált egy edző, aki rávette hogy induljon el egy versenyen. 2003-ban Román Bajnok lett -57kg-ban.

Román Bajnokság

2004-ben az IFBB EB-n nehézsúlyban második lett, 2005-ben ötödik és párosban második,  2006-ban a Grand Prix Due Torri-n első (ahonnan Tóth Dani miatt "kitiltották" a külföldieket), 2007-ben a NABBA UNIVERSUM-ot megnyerte, majd érdekes módon nem IFBB eltiltás következtett, hanem 2008-ban IFBB abszolút világbajnok lett, amivel meg is lett a profi kártya.

(Ha valaki esetleg nincs képben: Molnár Peti nem kapta meg idén a profi kártyát, mert még tavaly - tehát az IFBB-hez való csatlakozás előtt - elindult az NAC VB-n, ahol mellesleg világbajnok is lett.)

Alina tavaly debütált profiként a Ms. International-en, akkor a nyolcadik helyett szerezte meg, idén pedig dobogóra került, ami igen kiváló teljesítmény. Persze hogy közben hogyan került Svájcba, arról nem szól a fáma, pedig financiális szempontból azért nem mindegy.

A Santa Suzanai VB

Mindenesetre Romániából indulva IFBB profiként dobogósnak lenni az Arnold Classicon agyra értékelendő teljesítmény még akkor is, ha esetleg közben egy milliomos férjet fogott magának.

Alina legfőbb érdekessége az, hogy talán megtestesíti az IFBB és egyes rajongók azon törekvéeit, amelyek az esztétikusabb, atlétikus, de maximálisan nőies forma felé irányulnak.

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
A magyar testépítősport lassan 40 éves... Érdemes egy kicsit visszatekinteni a kezdetekre. A mai fiatalok lehet nem is tudják, hogy a kezdet...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!