Samir sz*rni volt a Masters 'O'-n

2012-12-08

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Az első új generációs Masters Mr. Olympia a zsűrizése úgy alakult, ahogy azt várni lehetett, egy elég kellemetlen meglepetéssel rálicitálva a pesszimisták várakozásaira.

 

Nem elég, hogy nem sokkal a verseny előtt Mike Quinn lemondta az indulást egy combszakadás miatt, a versenyen végül Samir Bannout sem lépett színpadra, holott az indulólista szerint Libanon Oroszlánjának a versenyzők között lett volna a helye. Ugyan nem biztos, hogy vécén volt, de jobb magyarázat híján egyelőre ezt feltételezni a legkézenfekvőbb, hiszen ezt meg lehet bocsátani: ha menni kell, menni kell.

Dexter Jackson hétvégéje viszont legalább jól alakul, egyelőre neki áll a zászló, és csupán kevesek szerint lesz lehetséges elvenni tőle a Masters Olympia koronáját. Ezen kevesek táborát erősíti Toney Freeman, akinek talán lehet szava az ügyben, ugyanis szinte tökéletes formában érkezett az öregfiúk versenyére. Egyelőre úgy néz ki, ez sem lesz elég, de a következő egy napban még szinte bármi megtörténhet. Például, hogy a "Penge" elszúrja a formát, noha nem kifejezetten erről ismert.

A harmadik helyért nagy meccs folyik Ronny Rockel, Ed Nunn és a visszatérő Dennis James között. Ronny a hátpózokban még mindig nem tökéletesen száraz, ami könnyen a veszte lehet, de szemből bárkivel felveszi a versenyt. Ezért nem lesz egyszerű versenye Ed-nek, aki bár hátulról egyértelműen jobb, mint a német, de mégsem lehet még lefutottnak tekinteni a meccset. Már csak azért is, mert Dennis kondíció tekintetében nagyon beletalált a tutiba, és hiába vékonyabb a combja és a háta, mint visszavonulásakor, még így sem vall szégyent - tekintve, hogy alapvetően nyugdíjas versenyről van szó.

Troy Alves és Darrem Charles is szívesen beleszólna a fentebb említettek harcába, de a dolgok jelenlegi állása szerint erre nem lesz lehetőségük. Mindenesetre egy top öt kinézhet legalább egyiküknek, tekintve, hogy mindketten korukat meghazudtoló formát hoztak. Bill Wilmore ezúttal nem villog úgy, mint tavaly, noha nincs messze a csúcsformától, így holnap még előrébb kerülhet, szemlátomást a mezőny nem gyenge, így drámai ugrásra szinte semmilyen körülmények között nem számíthat.

Az igazi Masters versenyzők mindeközben igencsak háttérbe szorultak, és be kell látni, például Andreas Cahling sem kiváló fizikumával hívta fel magára a figyelmet, hanem inkább azzal, hogy mikulás alkalmából növesztett egy kis szakállat. Igaz ugyan, hogy nem dagadt (annyira) és piros kabát sincs rajta, azt azért remekül érezteti a jelenléte, hogy kiknek kellene, hogy szóljon a Masters "O", és hogy erre nagyjából mennyire lenne igény abban a formában.

 

Szólj hozzá a fórumban!

 

Dexter Jackson

 

Toney Freeman

 

Edward Nunn

 

Ronny Rockel

 

Dennis James

 

Bill Wilmore

 

Andreas Cahling

 

Szólj hozzá a fórumban!

 

 

 

 

 

 

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!