Scitec Muscle Beach 2013 - második nap

2013-08-10

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Zuhogó esővel nyitott a reggel, mi lesz ebből?

Nem voltak túl jók a kilátások. De az erősemberek nem puncik, nem érdekli őket egy kis szél és az sem, ha nem süti őket bőrrákosra a nap. Így elkezdődött a Felföldi Játékok, ahol hagyományos skót versenyzámokban kell mérközni. Némelyik roppant kellemetlen tud lenni, még annál is, hogy skótszoknyában, aza kiltben kell végignyomni a versenyt, de azért némiképp vigasztaló, hogy a Felföldön ez nem női cucc. Jut eszembe, melyik fogyatékos fordította  a "Highlander" című filmet "hegylakó"-nak? 

 

Nem gondoltam, hogy Mengyi Rajmund ennyire jó műsorvezető, pedig de: kiválóan levezette a versenyt, és mindig megfelelő háttérinformációkkal szolgált. Például Darázs Ádámról, aki megmozgatta habtestét, de nem sikerült lefotóznom.

A Felfödli Játékok egyik speciális száma az agyhullámenergiával való kőgolyó egyensúlyozás. Amúgy persze egy erősember versenyre hasonlít az egész. Az is volt délután.

A Felföldi játékok csapat, de ez a lényegtelenebbik kép: lásd eggyel lejjeb.

Ahol épp imádatukat fejezik ki Kathi Béla felé. Ezután volt még egy ki tud többet nyomni egy adott súlyba verseny is Mészi és Freiman Sanyi produkciójában, ami nagyon jól hangzik, mint tömegsport.

Innentől a terv részemről az lett volna, hogy a délutáni közös edzést fogom felvenni, majd utána megfotózom a Team tagokat (az igaziakat), mivel a borús égbolt és a viharos Balaton miatt rendkívül jók voltak a fényviszonyok és a háttér.

Valójában mindez meghíúsult a valamiért roppant fontos Fitnessz modell és férfi buzique vagy valami hasonló kategória miatt. Amikről Vörös Zoli mondata jut eszembe, amikor a Muscle World 3.-ban fenn áll Hollywood Hillsen, és Hollywoodra utalva eztmondja: "de ez minket nem érdekel." Ennyiben is maradjunk a hasonló betétszámokkal kapcsolatban.

Úgy tűnik, határozottan megmutatta ez a rendezvény, hogy igazából mi érdekli az embereket. Mivel a rossz (valójában tök jó) idő miatt strandolók nem voltak jelen, nagyon jól le lehetett mérni, hogy önmagában a Muscle Beachre jönnek-e emberek. És a válasz határozottan igen: tömeg volt És konrkrétan az edzőtermi rész volt az igazán népszerű, az edzést szinte el kellett felejteni, mert nem lehetett odaférni semmihez. Nem akarom  azt mondani, hogy a többi dolgot le se szarták, mert hasonló okok miatt nem tudtam felmérni. De nekem nagyon úgy tűnik: a lényeg az Erősember, a Scitec Raw, és a szabadtéri edzőterem, főleg, ha Team Scitec edzés is van. 

De nem volt, mert a bizonyos modell és egyéb versenyek elhúzták annyira az időt, hogy nem volt idő megtartani. Még Tóth Dani is bebukta a közös edzést, pedig lejött miatta. Szerencsére a tömeg azért nem volt csalódott. Maximum azok, akik délelőtt a hűvösebb idő miatt nem tudtak félmeztelenül feszengeni, és emiatt frusztrált arccal voltak kénytelenek bolyongani. Szerencsére ilyenekből nem volt annyira sok.

A csodálatosan összejött mai nap azt eredményezte, hogy mindössze ezt az egy képet sikerült lőnöm:

 

 

 DB


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!