Scitec Muscle Beach 2015 szubjektív

2015-08-04

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Objektíven nem tudok írni, mert túl sok dolgom van most egyszerre. A Muscle Beach-re lejönni maga volt a horror, de nem a rendezvény miatt: BB.Tv, BodyBuilder Gym költözés, az irodám költözése, Cutler Székesfehérvár megnyitó - minden egyszerre.

 
 
A Muscle Beach azon kevés médiamunkásai közé tartozom, akik motorral mentek a rendezvényre. Azt hiszem, nyugodtan kijelenthetem, hogy tényleg kevesen vagyunk így, mert idén is én voltam egyedül. Bár kétségkívül fontos megemlíteni, hogy Freimann Sanyi barátom, a WPC elnöke két vagy három éve motorral jött; csakhogy ő nem médiamunkás. Ellenben ő fogja nyitni hamarosan a következő Cutler Gymet Győrben. A Muscle Beach-re egyébként bekészült, ahelyett, hogy motorozott volna. Sebaj, cserébe idén még elmegyünk együtt valahova. 
 
 
A motornak egyébként nem feltétlenül az az oka, hogy nekem jó legyen és motorozzak. Normálisan kompletten családdal jövök, beleérve anyóst, a nejemet, a mopszokat és a lányomat is. Ők kocsival jönnek, én pedig motorral, hogy ne legyen parkolási problémám Siófokon, amikor ide-oda ugrálok a szállásunk és a Beach között.
 
Bár ez nekem mindig meló, sosem nyaralás, eddig kvázi munkaidő után a családdal voltam. Idén azonban ez a történet nem fért bele.
 

A Muscle Beach előtt egy héttel kaptam meg a kulcsot az új BodyBuilder Gymhez, amit rohammunkában meg kell nyitnunk. A hét elején küzdőtér festés volt, szerdán költöztettük át a gépeket, csütörtökön este pedig már a Cutler Székesfehérvár nyitóbulin voltam. Péntek délben terveztem indulni a Muscle Beachre - este 9 lett belőle. Olyan fáradt voltam, hogy asszonnyal-cuccal felpakolva alig tudtam levezetni Siófokig. Még jó, hogy csak két agyhalott barom jött ki elém a főúton, és még jobb, hogy mindkétszer megéreztem, hogy baj lesz. Így fék-készenléti állapotban tudtam csodálkozni, hogy még mindig nem sikerül a debileknek a fejébe verni, hogy a motor elé egyszerűen nem megyünk ki, főleg ha úgyse jön mögötte senki. Úgy estem az ágyba, hogy még a Szent Gofrizóhelyre sem mentünk el.
 

Ilyen idegállapotban főleg nem jó azon stresszelni, hogy a francba csinálok a Muscle Beach-ből használható anyagot. Óriási katyvasz ez az egész. Többen panaszkodtak nekem, hogy nincsenek programok, de ez tévedés, mert vannak. Csak éppen több dolog egyszerre, és persze alap koncepció a kötetlenség: egy nagy összejövetel ez inkább.

Nemrégiben a franciaországi Biarritz-ben jártam a Wheels and Waves nevű pár napos rendezvényen. Ez nem kis részben arról szólt, hogy összejött vagy ötezer motoros és ide-oda mászkáltak a kellemes csotrogány szarjaikkal. Volt pár alap-program, voltak kiállítások, de alapvetően valahol ez a dolog arról szólt, hogy összejöjjünk. Erről szólt főleg a Muscle Beach is. 
Igen, ignorálni kell a pár feszengő faszmajmot, de megmondom őszintén, vagy nem voltak ilyenek idén, vagy észre sem vettem őket, annyira nem értem rá.

 
Miközben forgatni próbáltam ugyanis - gondosan kerülve a homokos részeket még akkor is, ha megfogadtam, hogy többé nem hozok le ide drága technikát, a homok ugyanis nem barátja a finommechanikának - annyian találtak meg egy képre vagy egy beszélgetésre, hogy rendesen össze kellett szednem magam, hogy maradjon idő felvételekre is. Így ment el sitty-sutty két nap. Közben persze folyamatos kapcsolattartás a melósokkal, akik a termet csinálták közben.
 

Természetesen találkoztam egy csomó régi haverral. Ozit nem volt nehéz kiszúrni, de többen ott voltak azok közül a fekvenyomók közül, akikkel a Zalaigricze Kupán ismerkedtem meg. Dunkel Nándinak ezúttal sem volt szerencséje; megfigyeltem, hogy ha fel akarok venni egy nyomást, általában nem sikerül neki. Nándi másodszor bukta be miattam.

Ott volt Darázs Ádám csapata is, és többféle erősember produkciót is láthattunk. Előkerült például a bajor kőemelő gép, amiben nincs kő és gépnek is szar, mert itt a kezelő adja az erőt, és a gép pont azért van, hogy neki nehéz legyen. Sosem láttam ezt a kiváló készüléket még, de Ádám esküszik, hogy marha régóta megvan, csak kb. nyolc éve nem használták. Az a baj, hogy én nyolc évvel ezelőttről sem emlékszem.
 
 
Ne feledkezzünk meg a szokásos RAW felhúzóról sem, amely már hagyományosan mindig van. Épp kiszúrtam Nick Árpádot.
Idén is voltak a szokásos bodys edzések a szabadtéri edzőteremben, amelyet a Mens Mentis rendezett be - az a cég, amely Kathi Bélával beszállítója a Cutler Gymeknek. Ők ma a legnagyobb forgalmazók, ők hozzák be a hipermodern gépeket, és ők a nagyon látványos, hintaló jellegű hülyebiztos gépeket gyártó Hoist kizárólagos forgalmazói is. Mellékesen többen hamisítják már a szisztémát, csak nekik nincs Kathi Bélájuk, így a szakmaiság és a siker bizony könnyen elmaradhat.


 
Ezen a hétvégén jöttem rá, hogy Bodó Imi milyen kiváló műsorvezető. Amit konkrétan láttam, hogy Powerhunival és Oláh Ákossal kitűnő, szórakoztató bemutató edzést nyomtak. Csak Molnár Peti hiányzott a képből éppen lábazáskor, de ő csak szombatra jött, különben is éppen versenydiétázik. Sajnos nem találkoztam vele, de sokan említették, hogy sokkoló formában van. 
Nem csak rengeteg olvasóval, ismerőssel találkozik az ember, hanem régen látott haverokkal is össze lehet futni. Olyannal akár, akit már fel sem ismersz. 
 
Én konkrétan egy ezer éves haverral, a monopolhelyzete miatt méltán népszerű Sportrobi táplálékkiegészítőről elnevezett, huszonvalahány néve nem látott vastestvéremmel. Akinek kurvára örültem, mert reménytelenül elsodort az élet minket más tájakra. De az emlék, a 15-16 évesen együtt edzés a retek esztergált tárcsás edzőteremben megmarad. Sportorbi volt az, akinek a svájcból hozott Opel Senatorával jöttünk fel versenyt nézni Budapestre. Meg egyszer egy Barkas-szal is, de ezt már ő mesélte, én nem is emlékeztem. 

Na itt nyert új értelmet a Muscle Beach nekem, erre nem is számítottam. Amit ma az agymosottaknak csak faszbúkkal lehet megcsinálni, azt megteheted élőben évente egyszer. És hidd el nekem, sokkal jobb. Még akkor is, ha nem könnyű megtalálni egymást, mert idén már annyian voltak, mint az állat.
 
Jövőre jó előre foglalj szállást, mert eleve balatoni csúcsidő van. Azért ehhez rendesen hozzájárul a Muscle Beach látogatói bázisa: könnyen észlelheted ezt a Siófok-szerte mindehol látható Scitec-pólókból.
 
DB
 
 
A BODYBUILDING MEKKÁJA AZOKNAK, AKIK A GIGA BODYS TERMEKET KEDVELIK, HIPERMODERN GÉPEKKEL:
Bp. XIII. Béke út 21-29.
NÉZD MEG - BE FOGSZ SZARNI!
 

Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Mind izomtömeg növeléshez, mind szálkásításhoz, mind fogyáshoz szükséges az edzés. Edzés nélkül SEMMI nem működik. Nincsenek csodaszerek, és...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!