Scitec Muscle Beach 2017

2017-08-05

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
"A nyár eseménye" szlogenért biztosan nem fog senki Karinthy-díjat kapni (ha van olyan), de tényszerűen megállapíthatjuk, hogy a nyarat tekintve mindenki erre vár.

A Scitec Muscle Beach határozottan fejlődik. Már persze azt nehéz lenne a szervezők nyakába varrni, hogy soha sem volt még ilyen meleg, de kétségtelen tény, hogy sikerült ideszervezni egy Balatont is erre az esetre. Sőt, még egy hidegvizes medencét is. 

Hogy most többen vannak-e vagy sem, nem tudom, de  a tömeg iszonyatos, és nyilván a szombati napo még erősebb lesz.

Ajánlanám is mindenkinek a hajnali indulást, ha nem délelőtt 11-kor írnám ezt a cikket (és ha nem szombat este fejezném be), de legközelebbre mindenképpen felhívnám a figyelmet a 7-es és M7-es nagy ívű elkerülésére, ahol a nagy ívet szó szerint lehet érteni. Siófok elérése ugyanis lehetséges északi irányból is az M1/1-Székesfehérvár-Balatonfűzfő-Siófok útvonalon, ami ugyan jó 100 km kerülő, de mégsem több órás rostokolás a dugóban.

Ami a lényeg: idén végre szervezett programok vannak, kiírás szerint, nem csak az eddig pszeudo-szervezettségről beszélhetünk. Káosz így is van, de jóval kisebb, és számítani lehet arra, hogy ha Kathi Béla és Bohos Kornél egy adott időban ki van írva sztáraedzésre, akkor tényleg ott lesznek. 

Innen folytajuk a szombati nap eseményeivel. 

Először is fontos megjegyezni, hogy pénteken, majd szombaton is volt Drugs Bunny - Bodó Imi főzőshow, ahol jelentős mennyiségű táplálékkiegészítő-szakmai oktatást is belecsempésztünk a show-ba, bár inkább lehet kabarénak kellene nevezni, mert valahol Mr. Bean és Benny Hill szintjén vagyunk profizmusban. A NPK Charolais marha egyébként motoron érkezett a közönség nem kis döbbenetére, át a tömegen.

Természetesen megvoltak már szokásos látványos rendezvények: a Darázs Ádám által fémjelzett HSMA többféle versenyt is hozott. A WPC szintén többféle versenyszámot rendezett, igaz ezek már nyílt versenyek, ellentétben a HSMA kvázi profi működésével, mivel ők adott versenyzőket hoznak, nem a helyszínen kell jelentkezni. 

El is kaptuk a HSMA egyik sztárját, Hajnal Tomit, aki bodybuildingbe is bekészült, de nem jutott el tavaly a Superbodyra mégsem. Idén az erősember versenyzés se jött össze, mert komoly sérülésekkel küzd. Testépítés egyelőre nem lesz, a jövőben az erősember renoméját akarja visszaszerezni, így őssze már indul a felkészülés a 2018-as strongman magyar bajnoki címért.  

Darázs Ádám nem akart nyilatkozni, mert a rendkívül jól sikerült múltkori (bothúzó OB-n készült) interjúnk után megfogadta, hogy többé józanul nem nyilatkozik. (A gyengébbek kedvéért ez egy ún. poén: nem az alkoholizmust propagáljuk, hanem a normális emberi életet: olyat, ami nem csak a diétázós önimádóról szól.) Persze nyilatkozott, de nem áruljuk most el, hogy mit.

Csak annyit árulhatunk el, hogy a segítségével kiváló para sporolónk, Ozi egy meg nem nevezett sörmárkához hasonló nevű rekordkísérletre készül augusztus 19.-én Pécsen.

Aztán ott volt Kormos Zoli, aki brutál. Zoli délután érkezett és legfőbb célja a hekk és a lángos kérdéskörben mozgott, ami teljesen érthető is  a Balaton partján. Természetesen nem napi rutin nála ez, de ilyenkor létminimum.

Ott volt természetesen Mészáros Laci, aki még mindig a hagyományos edzésmódszerekhez ragaszkodik, bár amióta van Cutler Gym miskolcon, szentségtőrő módon gépekkel is edz. Fontosnak tartja azonban a gépes edzés megfelelő arányát, azaz hogy ne legyne belőle sok, valamint a teljes mozgástartmányt, amelyet sajnos a Scitec Summer Gym nevű (vagy ki tudja már, milyen nevű) szabadtéri edzőterem látogatói sem feltétlenül értettek. 

 

Ha már fekvenyomó, itt volt Oláh Ákos is, aki - fogyatékos bulvárnyelven szólva-  combot villantott. Elkezdett ugyanis guggolni, amit a fekvenyomók nem szoktak, és ennek az idei Muscle Beachre meg is lett az eredménye lábizmok formájában. 

Az egyik legkomolyabb sztori az erősember sportágban történt. A Scitec Liga Strongman Team Challenge versenysorozatának a Muscle Beachen volt a csúcspontja, ami nagyon komoly díjazást jelent: a győztes 500 ezer forint értékű díjat kapott és a többiek sem jártak rosszul.

Az esemény titkos sztárvendége Petar Klancir IFBB Pro volt, aki nem meghívásra, hanem magától jött, annyira tetszett neki a rendezvény. 

Jelen volt még két kereskedelmi televízió is, plusz sokezer érdeklődő, azaz annyian voltak a pokoli meleg ellenére, mint az állat. Jól jött most a protein fagyi, amit végre rendes fagyigépből prezentáltak, így meg tudta villantani a valódi ízt.  

 

 

 

 

Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Mind izomtömeg növeléshez, mind szálkásításhoz, mind fogyáshoz szükséges az edzés. Edzés nélkül SEMMI nem működik. Nincsenek csodaszerek, és...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!