SCITEC MUSCLE FEST 2010

2010-06-08

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
A tavaszi szezon legjobb versenye - igaz, idén volt annyi előnye, hogy máshova nem is mentünk.

Így a címért folyó kiélezett versenyt eléggé könnyedén vitte a rendezvény még akkor is, ha a mezőny színvonalát tekintve az általunk látott leggyengébb "Bajnokok Éjszakája" volt: ugyanis a szegedi névrokonhoz hasonlóan ez a hivatalos neve a Scitec Muscle Fest testépítő verseny részének.

Videoplayer: magazin/docs/video/testopump.flv

A kezdő program a hagyományokhoz hűen az Erősember verseny, amely valójában csak bemutató - elég rizikós lenne ugyanis komolyabb versenyszámokkal próbálkozni a helyszín előzetes ismerete nélkül, mert komoly fiaskó lehet belőle, mint tavaly. Ezenkívül az eszközök utánfutón érkeznek a magyar csapattal, így a repertoár meglehetősen korlátozott.

Idénre teljesen kicserélődött Darázs Ádám csapata, egyedül Miki Mihalylovics fémjelezte a tavalyi csapatot, ellenben volt újoncnak látszó versenyző is.

Volt aztán pár be nem tervezett betétszám, mint a kézenállás koffereken a helyi Szamárügető Európabajnok által, majd idén is nehéznek bizonyult a majd 1,4 tonnás autótartás - de szerencsére a mezőny zöme  megbirkózott a feladattal.

A testépítő verseny a szegedi örökség jegyében kevés indulót vonzott - túl késői volt a júniusi időpont, igaz ez a helyi szövetség kavarásának eredménye, akik egy jelenlévő tagjukkal igyekeztek itt is alkalmazni átkos versenyelbaszó technikáikat. Igaz, jobbára sikertelenül!

 

Majdnem nem volt női kategóra: ebben is hajazás van szeged felé, mert a sokszoros bajnok Zrinka Korac miatt senki sem akart indulni - idén azonban Zrinka szülni ment, és vajdasági sporttársak is képviselették magukat, így a csajok között is összejött egy ötös mezőny.

A -85 kg-os súlycsoport nem tartalmazott kiugróan rossz versenyzőket - de jókat sem. Mindenki tisztességgel fel volt készülve, de a szint egy Superbody Athletic-nál nem igen volt alacsonyabb - ha lett volna magyar versenyző, könnyen vihette volna a címet, de nekem idén már nem volt idegrendszerem ennek szervezéséhez, különösen hogy nálunk már mindenki világbajnoki kihívó, ráadásul mind az NAC VB, mind a WABBA EB ugyanezen a hétvégén volt.

A +85 mezőny jóval erősebbnek tűnt és bizony az arányosság nevű csávó - nagyon helyesen - legyőzte a kissé ormótlan tömeget. Egy komolyabb magyar versenyző itt is aratott volna!

Az abszolút csak formalitás lett, de a kötelező ügybuzgóhülye tevékenysége ellenére is állat módon lepörgött a versey, nem tartott két órát sem. Ez az, amit a közönség elviselt - sőt majnden  szétépték a házat, olyan ovációval biztatták a verseyzőket a 12 éves önjelölt modell kisrbancoktól  középkorú balkánlakókig.

Tudni kell, hogy a Muscle Fest turnézik: mindig más városban kerül megrendezésre. Így a verseny margójára többet nem is kell mondanom, minthogy a zömmel helyi lakosokból álló (civil) közönség olyan hangulatot produkált a verseny első percétől az utolsóig, amelyhez foghatót nem igen láttam Magyarországon - talán csak a tavalyi (a versenyzők számát tekintve csúfos) szegedi Bajnokok Éjszakája volt alulról hasonló szintű!

 

 

 galéria

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!