SPARTA GYM

2009-09-07

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
"Disz is dö beginning of a bjútiful frendship" helyett inkább "Disz íz Szpárta" - mondta a felejthetetlen jelenetben Vörös Zoli amikor kirúgta Xerxes von Guldenburgot az ajtón abban az adásban ahol két Leonidas is küzdött a súlyokkal! (Figyelem, no para, ne hivjátok az állatvédőket, senki sem sérült meg a jelenetben!)

A BB.Tv jubileumi 50 -es adása nem lett éppen puhapöcsű rész, de ezen felüli érdekességként a mai napig is azon gondolkodunk, hogy vajon mennyire volt berúgva  a Sztípity Robi, amikor a kísérőszöveget odaírta - szilveszter napja volt ugyanis!

(Mi még szilveszterkor is az anyagot vágtuk - sosincs idő rendesen megcsinálni!)

De hagyjuk most Lauter Leonidas Victor és Vörös Leonidas Zoltán kalandjait:  a lényeg most a helyszín! Ezt a részt a Sparta Gym-ben forgattuk, ami tárgya is lesz az első edzőterem "tesztünknek", ami kb. annyira lesz éles, mint az autótesztjeink - tehát nem okoskodni meg szarozni fogunk, csak bemutatni.

Kezdve az elején, mielőtt befáradunk lábunkkal a terembe, el kell jutnunk az Eurocenterrel szembe a Farkastorki út elejéhez ahonnan a bejárat nyílik annak ellenére, hogy megtévesztésül Bécsi út 170. a cím. Ez egy komplexum (disz iz e komplexum, ju nó!) ami motorkereskedésen kívül a gumisig sok mindent tartalmaz. Praktikus, hogy motorgenerál közben tudunk edzeni például - de étterem is van a sarkon.

A parkoló necces, ha nem rohadtunk le és nincs szerviz: célszerű a szemben levő Eurocenter mélygarázsát használni - ennyi gyaloglásba (200m) senki sem hal bele! (De menjünk is le - ne álljunk meg a járdán/útközepén/villanyoszlopon szanaszéjjel mint az átlag fogyatékos!)

Kétféle edzőterem létezik: az egyik tulajdonosának köze nincs a sporthoz, csak pénzt akar keresni. A másik maga is űzi a sportot és olyan termet akar ahol ő maga is szívesen edz. Ez utóbbiról van szó jelen esetben!

A Sparta Gym nem nagy: talán 300nm. Nem megagiga wellness komplexum, nem is retkes pinceterem - kulturált viszonyok közötti komoly edzésmunkára alkalmas terem a wellnessfos kényelmet mellőzve.

Az öltözők kicsik, de mivel a teremben sem túl nagy, éppen elégségesek. A pultban turmix és egyebek temrészetesen kaphatók.

De a lényeg nem kifejezetten ez, inkább a jól karbantartott géppark.

Én a Technogym effajta (szögletes) gépeit utáltam régebben. Mindegyik "ragadós" volt, a csiga szorult. Itt tapasztaltam meg azt, hogy ennek oka mindössze a karbantartás hiánya - mert a Technogym amúgy maszív cucc. Főleg ebből áll a géppark, beleérve a kardiogépeket is.

Egykezes súly 40kg-ig van, a rudak szabványosak, nem a 30mm-es fos. A tárcsák osztatlan tetszést váltanak ki mindenkiből: önttötvasnak kinéző - vagy az is - fogantyús tárcsák, amelyeket így jóval könnyebb pakolni. Megfogod a markolatnál ls hopp, dobod is fel!

Szerencsére mindenhol rend: minden tárcsának megvan a helye, egyedül az egykezeseknél van egy kis konfúzió a júzerek fejében hogy mit hova kéne tenni, de ez sem vészes.

 

Természetesen van guggoló állvány, ülő és állóvádligép. A Guggoló álvány a fűrészfogas típusú villákkal rendelkezik, hasonlóan a fekvenyomóhoz. Egy kis reszeléssel ezzel embert lehetne ölni, de ki van ez találva, ugyhogy fasza kerekített a vége - ne verd bele azért a fejedet! (Meg nem erősített információink szerinte a Fűrész 16.-ban a szereplőknek ilyen villasoron kell a heréjét ledarálni, különben megetetik egy VV Anikóból származó gombatenéyszettel.)

 

Fekvenyomó padból kettő van és van egy ferdén nyomó is, ezek is jó masszívak. Ezenkívül egy igen félresikerült nyomógép is, amit  a tulaj csak azért nem hajított ki, mert előszeretettel használják a tréningező fiatalok - ízlések és pofonok ebben  is!

A keresztcsiga szintén a régi masszív Techogym, a megfelelő karbantartás miatt könnyen futó acélsodronyokkal. Kicsit kevés a súly, de azt pár pöcökkel és tárcsával könnyű orvosolni!

 

Elsőre nem túl bizalomgerjesztő, mégis jól használható a vállból nyomó gép, amelyet kétféle fogással is lehet alkalmazni satnya vállaink gyilkolására.

Ehhez kitűnő eszköz ez az oldalemelő gép is. Ezt se szoktam szeretni, de kipróbáltam - ízület kímélés céljából - és a megfelelő koncentrációval megtalált mozdulat bizony beválik, durranás és csillagokat gerjesztő izomfájdalom formájában!

Nem feledkezhetünk meg erről az igen kitűnű Hack-guggoló gépről sem. Ezt a Techogym azért kapta el nagyon, mert egy speciális deréktámaszt építettek be, amely kiküszöböli a derék kimozdulásából fakadó - becsípődéssel járó - sérüléseket. Akinek volt már ilyen az nagyon tudja ezt értékelni - én pl. eléggé értékelem!

 

Van ezenkívül egy elég jó lábtológép, Scott pad, egy különleges ülve hajlító (!), egy vicces sz.s.é* kategóriás pinaseggláblegyező dísznek, egy speckó  combfeszítő, egy hasprésgép (!), és egy általam újabban - szintén a megfelelő technika kialakítása okán -  az régebbi ellenérzésem ellenére előszeretettel alkalmazott mellgép is - a teljesség igénye nélkül, hátha kifelejtettem valamit!

Az árak barátiak: a legdrágább bérlet is 8 rugó, de diákoknak és csajoknak élből kedvezmény van!

This is Sparta!

 *szart sem ér


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!