Strongman Champions League: Arnold Brazil 2014

2014-04-28

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Nem csak testépítő verseny volt a brazil Arnold Classicon! Savickas még mindig megállíthatatlan, avagy versenyezz motorért.

 

A verseny megint óriási volt, vagyis csak sejtjük, mivel egy nyamvadt rövidfilmet nem képesek feltenni a verseny szervezői, de ezt már megszoktuk.

Most Rio de Janeiro-ba látogatott el a profi elit versenyzői gárda.

Ha megint azt írjuk le, hogy világcsúcs volt, elhinnéd? Mert ez már tényleg eszméletlen, ami az erősemberek között folyik.

Elképesztő rönknyomás: ilyen nincs!

A mostani korszak igazi királya, Zydrunas „Big Z” Savickas megállíthatatlan, olyannyira, hogy megint megdöntötte saját világrekordját rönknyomásban. A jelenlegi rekord tehát már 223 kg, úgyhogy aki azt tervezte, hogy rekordot akar nyomni, annak most rá kell tennie még pár kilogrammot.

Volt még egykezes óriás (kézisúlyzó), felhúzás, illetve kőgolyópakolás. Ennek fényében, a szervezők találó becenevet találtak: „Brutal Edition”.

Érdekesség - a képen látható -  "jelentéktelen" nyeremény, amit Big Z kapott az első helyezéséért. Ez egy Arnold Schwarzenegger által aláírt egyedi építésű motor (miközben remélem, hogy nem felejtették el az aláírást lelakkozni, a sárga irigység rohadásig markolja a szívemet - a szerk), amit a szervezők leszállítanak neki Litvániába.

Magyar vonatkozása is volt a versenynek: a szerb színekben versenyző, de ezzel együtt minden idők legeredményesebb magyar erősembere Katona Ervin továbbra is a legjobbak között van, most ötödik helyen végzett.  Csak gratulálni tudunk, ez szenzációs eredmény: Ervinnek lassan szobrot kéne állítani.

Az idén eddig a litván óriás mindent behúzott, amit lehetett és nagyon sanszos, hogy egy jó ideig nem fogja megállítani senki, kivéve, ha a természet közbe nem szól. (Mondjuk rádől egy mammutfenyő - a szerk.)

 

Eredménylista:

Zydrunas Savickas – Lithuania

Brian Shaw - USA
Hafthor Bjornsson - Iceland    

Lauri Nami – Estonia

Ervin Katona – Serbia

Mike Burke – USA

Marcos Ferrari - Brazil
Lauri Nami – Estonia

Krzyzstof Radzikowski – Poland

Dainis Zageris – Latvia

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!