Superbody 2014 -- még nincs vége!

2014-11-10

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Már nem úgy, hogy még tart ott a csarnokban, mert onnan már eljöttünk, te buta. De vannak még érdekességek. Például pár kép.

Az a helyzet, hogy nem nagyon van időnk fotóművészkedni, mert a sráb mérete véges. Így is négyen foglalkoztunk a média résszel, nem fért bele a képbe még egy külön fotós is. Ennek eredménye az, hogy csak pár kép készült, de az legalább elkapott pár olyan pillanatot, amit  a nézők nem láthattak. És most itt nem a szénhidráttöltés okozta ordenáré fingásokról beszélek, mert az amúgy is láthatatlan, de ha nem lenne az, akkor sem biztos, hogy nagyon izgulnánk a fing-fotózásra. Ellenben van 1-2 drámai, vagy nagyon látványos pillanat. Egészen pszichedelikusak például a backstage fényei: az ott hátul egy egészen más világ, ami barnító szagú, de rendkívül látványos. Számunkra a Superbodynak sok arca van, sokkal többet látunk belőle, mint a nézők. Más kérés, hogy eme plusz információk nagy része kevésbé szórakoztató. A jó pillanatokat igyekszünk megosztani, de ez sajnos csak az elfoglaltságunk vonalában történik, néhány személyre korlátozódva.   

Ez egy tipikus jelenet. Nem az, hogy Bohos Kornél almát eszik vidáman, hanem az, hogy a versenyző fekszik. Ritka lusta disznók ezek a versenyzők: nemhogy szorgalmasan edzenének az utolsó pillanatig, mindegyik henyél. Ne ne vegyétek komolyan persze, mert ez hülység: muszáj feküdni ilyenkor a dehidráltság miatt egyrészt, másrészt mert ha egász nap állnának vagy mászkálnának, a gravitáció a lábukba húzná a vizet, és nem nem mutatna jól a színpadon. Tiszta kvantumfizika meg tér-idő elmélet ez, mi? Tér egyébként nincs, az öltöző mindig kevés, a folyosón kell feküdni, meg itt-ott, a ganéban. Idő viszont van, mert soha meg sem próbált még senki olyan versenyt szervezni, hogy ne kelljen fél vagy egész napokat fetrengeni.

 

Így néz ki a színpad a feljárat felől. Nem tudom átmegy-e a dolog félelmetessége, a lámpaláz hívogató mérge, ahogy beáramlik az agyadba, mielőtt kimész. Szemben sok-sok néző, a reflektortól semmit nem látsz, és semmi de semmi biztató nincs, hacsak nem vagy exhibicionista. Ilyenkor kell nyelni egyet (vizet például, de az más tészta), összeszedni magad, és kimenni. Cedric fent téged figyel!

Egy ifjú néző az első sorból, pont mellettem, a színpad előtt, középen. Feszült figyelemmel ugyan nem kíséri a rendezvényt, de legalább nem a faszbúkot nézegeti agyhalottak után kutatva. (Nem kell sokáig keresgélni.) Lehet, apu volt a színpadon, vagy a bátyus, csak még nem az a kategória van. Sosem késő elkezdeni a versenyre járást, és sosem korai. 

 

Kétségtelen győztes volt vagy lett Openben: Kaszás Bálint bekaszálta a díjat. Pedig itt éppen csak ül. Biztos elfáradt. Az is lehet, hogy a világegyetem végtelenségén tűnődött éppen a kozmikus fényben, de azért valami hatodik érzéktől vezérelve észrevette, hogy fotózom. A szék tuti barnítós lett.

Fekete Balázs sajnos nem jutott a döntőbe, negyedik lett, de Balázs főleg nem itt kamatoztatja magát, hanem háttérmunkásként segít például Tóth Daninak elérni azokat a sikereket, amik a legjobb magyar testépítővé teszik. Mármint Danit. Balázs sokszor nekifutott, és sokszor nem adta fel, ami már élből pozitív. A formát bárki megirigyelhetné, csak hát a Superbody az kemény dió. 

Egy kis csendélet a GP-ből, ahol persze nem nagyon volt csend, inkább élet, sőt majdnem élet-halál. Nagy "Powerhuni" Hunor volt a nap óriása: akkora tömeggel jött, hogy a kiksorúak megálltak a fejlődésben. Egyikük gyorsan rajzfilmet kezdett nézni, hogy kompenzáljon, lásd fent. Kornél közben vidáman integetett, és a "hejhó" című dalt énekelte a hét törpétől. 

Kornél melegít. Illetve bedurrant. Ez a titkos módszer színpad előtt, bár többen a szílvapálinkára eküsznek, például Rokkerzsótti, aki szintén jelen volt a rendezvényen, és bár ő nem versenyez, olyan inspirációt kapott, hogy azóta polgármester-helyettes lett. Igaz, csak akkora faluban, mint a Superbody mezőny. Tényleg, milyen jó ötlet: jövőre úgy kéne megszervezni a versenyt, hogy előtte egy hónapos edzőtáborba küldik a versenyzőket, hogy összebarátkozzanak, és ezt egy valóságsóban nézhetnénk. Nem, ez rossz ötlet, a valóságsó undorító. Azt viszont tudjuk, hogy kit ásnának el először, ha ez mégis megtörténne. Mindenki tudja a versenyzői berkekben. 

Még egy dinamikus csendélet, szinte művészi, ahogy megkomponálták a színpadról a nézők közé vonulást a posedown-nál. A posedown amúgy jó dolog, ha nincs sokszor, és nem a kis kategóriában van. GP-ben frankó volt, és a versenyzők oda is tették magukat.. 

Powerhunit szinte meg sem lehet ismerni, olyan sátáni moszolyt villant a backstage sötét bugyraiban. Készen a bevetésre. Vagy utána. Fene se tudja. A várakozás itt bent olyan feszültséggel teli, hogy megától feltöltődik a mobiltelefon.  

Kornél kimerültnek látszik. Nem csoda, mert erőből lépett fel. Nem csak a felkészülésbe tett bele mindent, hanem a szereplésbe is. Úgy ment ki, mint aki harcolni akar a győzelemért. Harcolni meg fárasztó.

Kaszás Bálintnak ilyen volt a formája. éles mint egy kasza beretva. Esélyesként jött, győztesként ment. Tavaly második, idén első. Jövőre lehet, nulladik lesz. 

Kornél dolgozik.

A Cutler csapatot muszáj volt lefotózni a végére, hiszen erőszakkal beálltak egy képre, másrészt biztatásukkal nagyban fokozták a hangulatot. Ők mindannyian Kornélnak drukkoltak főleg, de persze mindenki másnak is. Van itt a képen minden szexinézéstől "Killer" kommandósig. Ha valaki lemaradt, akkor bocs!

 

További Drugs Bunny képek a galériában!

 

db


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!