Superbody 2019 versenykiírás

2019-09-23

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
.

 

 Superbody 2019 versenykiírás

 

 

 Helyszín: Budapest Kongresszusi Központ, Budapest 1123 Jagellló út 1-3.

 Időpont: 2019. október 26. 10.00-19.00

 

 A rendezvény menete:

 

 - Előnevezés online a https://www.scitecnutrition.com/superbody/ weboldalon. 

 - 2019 október 25. péntek            14.00-19.00: regisztráció, mérlegelés, első barnítás,
                                                       helyszín: Scitec Gold, Lurdy Ház                                                 

 

- 2019 október 26. szombat            7.00:           kapunyitás versenyzőknek

                                                       10.00 :          Superbody 2018 verseny,
                                                        helyszín: Kongresszusi Központ                                                   

 

 

 

 Kategóriák:

 

 Minden versenyző egy kategóriában indulhat!

 

 

A Superbodyn kizárólag 

- magyar állampolgárságú, 
- külföldön élő magyar származású és anyanyelvű, vagy
- magyarországi tartózkodási engedélllyel rendelkező 

 

amatőr versenyzők vehetnek részt. 

 

NAC, WABBA és egyéb szövetség profi kártyával lehetséges indulni.Az új NPC vonalon 2017-2018-as évben szerzett profi kártya nem kizáró ok, kérjük ezt a tényt a nevezési lapon jelezni. Kétséges esetben az info@superbody.hu címen lehet érdeklődni.

 

 

Férfi testépítő kategóriák: Tinédzser, Újonc, Athletic, Open, Grand Prix

Egyéb férfi kategória: Men’s Physique

Női kategóriák: Bikini, Wellness, Women’s Physique, Body Fitness

 

A kategóriák rövid leírása

 

Tinédzser (T): súlykorlátos bodybuilding kategória, testmagasság -100 + 15% a megengedett maximum testsúly. Korhatár 21 év: 2019. október. 26-án 21 életévüket még be nem töltött versenyzők indulhatnak.

Előző Superbody-n tinédzser kategóriában indult versenyzők indulhatnak T kategóriában továbbra is, amíg be nem töltik a 21. életévüket.

 

Újonc (Ú): súlykorlátos bodybuilding kategória, testmagasság -100 + 15% a megengedett maximum testsúly. Ebben a kategóriában tárgyéven kívül más versenyen még nem indult versenyzők indulhatnak.

Indulhatnak viszont olyan versenyzők, akik csak Superbody-n indultak eddig, de nem jutottak a top 6-ba. A fenti szabályt megszegő versenyzőket diszkvalifikáljuk.

 

Athletic (A): súlykorlátos atlétikus fizikum kategória, testmagasság -100+5% a megengedett maximum testsúly, de a testépítő kategóriákban általános szárazság nem megengedett.

A nagyon száraz, vízhajtott fizikumot  a bírók lepontozzák. A kategória célja a testépítő fizikumot még nem elérő, atlétikus, arányos, szálkás, de nem száraz és keresztcsíkos, kezdő vagy naturál jellegű sportolók bemutatása. 

Figyelem: szabályváltozás! Az Athletic kategóriát visszahelyezzük arra a szintre, amire eredetileg annak idején létrehoztuk, így megszűnik az a lehetőség, hogy Open versenyzők a könnyű győzelem reményében itt induljanak.

 

 

Open (O): súlykorlátos bodybuilding kategória, testmagasság -100 + 15% a megengedett maximum testsúly. Kiemelt kategória.

 

Felhívjuk a figyelmet, hogy a mérlegelésnél ZÉRÓ tolerancia van! Aki nem fér be a megadott súlykorlátba a regisztráció végéig, az GP kategóriában tud csak indulni.

 

Grand Prix (GP):  súlykorlát nélküli bodybuilding kategória. Kiemelt kategória.

 

Men’s Physique (MP): strandnadrágos atlétikus fizikum kategória. Nincs súlykorlátozás, de a kategóriába túl nagy (testépító kategóriás) izomzatú versenyzőket a bírók lepontozzák.

 

Bikini Fitness (B): bikini fizikum kategória, nincs korlátozás. Sztenderdnek megfelelő ruházat, magassarkú cipő.

 

Bikini Junior (BJ): bikini fizikum kategória, korhatár 21 év. 2019. október. 26-án  21 életévüket még be nem töltött versenyzők indulhatnak. Megjelenés: sztenderdnek megfelelő ruházat, magassarkú cipő.

 

Bikini +35 (BM): bikini fizikum kategória, korhatár betöltött 35 év. 2019. október. 26-án  35  életévüket még be nem töltött versenyzők nem indulhatnak. Megjelenés? sztenderdnek megfelelő ruházat, magassarkú cipő.

 

Woman’s Physique (WP): női bodybuilding jellegű kategória, nincs korlátozás. Megjelenés: sztenderdnek megfelelő ruházat, cipő nélkül.

 

 

Wellness (W): női fitt alak kategória, nincs korlátozás. Megjelenés: sztenderdnek megfelelő ruházat, magassarkú cipő.

 

Body Fitness (BF): női atlétikus fizikum kategória, nincs korlátozás. Megjelenés: sztenderdnek megfelelő ruházat, magassarkú cipő.

 

A versenyzőknek tisztában kell lenniük a kategóriák elvárásaival és a kategóriának megfelelő pózolással. A bírók a kategória sztenderdek szerint értékelik a versenyzőket.

 

Bővebb infomáció a szabályzatban.

 

 

 

 

 

Kategóriabeosztás

 

 

A kategóriákban a versenyzők a mezőny telítettségétől függően (ha szükséges) magasság szerint egyenlően ketté lesznek osztva. A szervezők az előnevezés utáni összesítéskor határozzák meg a kategóriák számát, majd a regisztráció során mért testmagasság alapján a nevezők magasságának átlaga szerint sorolják be a versenyzőket. Egy adott kettéosztott kategória két divíziójában egyenlő számú versenyző fog indulni.

 Amennyiben  összetett  kategória is megrendezésre kerül,  az adott kategória elődöntőjéből az első három helyezett jut tovább a döntőbe. Pl. az O1 és O2 első 3-3 helyezettje alkotja majd az O kategóriát a délutáni döntőben. 

 

 

 

Nevezés

 

 

A nevezés az a folyamat, amellyel a versenyző kinyilvánítja részvételi szándékát a versenyen.

A Superbody-ra nevezni előnevezésben kell. Be nem nevezett versenyzők a versenyen nem indulhatnak. (A  verseny napján a helyszínen nevezni nem lehet. Helyszíni nevezésnek minősül  a regisztráció napján,  plusz 50 ezer Ft nevezési díj fejében történő nevezés.)

Nevezéshez először bankkártyával vagy személyesen be kell fizetni a nevezési díjat, majd ki kell tölteni az adatlapot, és a szabadpóz tartalmazó kategóriáknál  (T, Ú, A, O, GP) fel kell tölteni a pózzenét mp3 formátumban. (Zenét leadni regisztrációkor nem lehet!)

Az esetleges kísérő számára a nevezési díjjal együtt kísérő jegyet kell vásárolni. Egy versenyzővel egy kísérő mehet a backstage-be.

A nevezési díj megfizetése online lehetséges, ahol “Supebody nevezési díj” jegyet kell vásárolni.  (A link hamarosan felkerül.)

 

 

Nevezési díj: 2019 szeptember 30-ig 5.000 Ft

                      2019 október 21. 15.00-ig 10.000 Ft

                      a regisztráció napján: 50.000 Ft

 

            

 

A verseny napján semmilyen nevezési vagy regisztációs lehetőség nincs.

 

Nevezési határidő: 2019 október 21. 15.00

 

 

 

Regisztráció

 

 

A regisztráció a már benevezett versenyzők közvetlenül verseny előtti adminisztrációs folyamata.

 A regisztráció a verseny előtti napon, 2019 október 25.-én lesz a Scitec Gold Fitnessben (Lurdy Ház) 14.00 és 19.00 óra között.

 A regisztráció során történik a mérlegelés és a magasságmérés.  Amennyiben a versenyző korlátozott kategóriában indul, hitelesítjük, hogy megfelel a kategória követelményeinek,(pl. súlykorlát), valamint ezeket az adatokat vesszük figyelembe a kategóriák magasság szerinti szétosztásánál.  Ekkor kapja meg a versenyző a rajtszámát, valamint a versenyre való belépésre jogosító karszalagot. A versenyző átveheti a kísérője karszalagját is, amennyiben bemutatja a kísérő jegyet.

 Itt történik az első barnítás is.

 A regisztrációt elmulasztó versenyzők nem indulhatnak a versenyen, nem nevezett versenyzők pedig nem tudnak regisztrálni.

A verseny napján sem nevezés, sem regisztráció nincs!

 

 

 

Barnítás

 

 

 

A Superbodyn Dream Tan barnító használata tilos. (Ezen szabály ellen vétő versenyzőt diszkvalifikáljuk.) Bármilyen más barnító használata engedélyezett. 

 

 A verseny és a regisztráció napján profi Pro Tan barnítás fog a versenyzők rendelkezésére állni térítés ellenében. Kérjük a versenyzőket, hogy a barnítási előjegyzést igazítsák a kategóriabeosztásuk időpontjához, tehát pl. a 12 óra után színpadra kerülő bikini versenyzők ne jegyeztessék magukat előre reggel 7 órára. 

 

Előjegyzés

 

 

 

Teendők a verseny napján

 

 

 

A versenyzőket a verseny napján a biztonsági szolgálat beengedi az öltözőbe. Az öltözőkben minden versenyzővel egy - kísérő jeggyel rendelkező - kísérő tartózkodhat. 

 

Az öltözők kategóriák szerint lesznek beosztva és a versenyző köteles a kijelölt öltözőben tartózkodni, ha még nem került rá sor, hogy a bemelegítőhelyiségbe illetve a színpad előterébe menjen. 

 

A versenyző a kategóriájának végéig nem hagyhatja el a backstage területét! 

 

 A versenyző kategóriájának eredményhirdetése után a versenyző köteles a hivatalos fotózáson és esetlegesen az interjún megjelenni. Ezután számára befejeződik a verseny és tisztálkodás után el kell hagynia az öltözőt. 

 

 A helyszínre érkezés versenyzőknek 7.00-tól, de a kategóriabeosztások és a barnítási előjegyzés alapján értesítjük a versenyzőket, hogy mikor kell érkezni. 

 

 (GP kategóriának pl. nem kell kijönni délelőtt, mert csak a délutáni show-n vesznek részt.)

 

 

Program

 

 

Előzetesen tervezett program tájékoztató jelleggel:

10.00 elődöntők: T, Ú, A1-A2 alapfordulatok, kötelezők

 

14.00 fitness kategóriák: MP 1-2, W, WP, BJ, B 1-2, B+35 

 

17.00 abszolút kategóriák: O, BF, GP alapfordulatok, kötelezők, szabadpóz, posedown

A programváltozás jogát fenntartjuk, a részletes programot a nyilvánosságra hozzuk a nevezések számának kiértékelése után.

 

 

 

Díjazás

 

T:   1. helyezett: üvegdíj, 1-3. helyezett: Superior érem, 4-6.: helyezett Classic érem, 100,80,60,50,50,50 ezer Ft értékű táplálékkiegészítő.

 

U:  1. helyezett: üvegdíj +100e Ft készpénz, 1-3. helyezett: Superior érem, 4-6.: helyezett Classic érem, 100,80,60,50,50,50 ezer Ft értékű táplálékkiegészítő.

 

A:  1. helyezett: üvegdíj, 1-3. helyezett: Superior érem, 4-6.: helyezett Classic érem, 100,80,60,50,50,50 ezer Ft értékű táplálékkiegészítő.

 

 

MP: 1. helyezett: üvegdíj, 1-3. helyezett: Superior érem, 4-6.: helyezett Classic érem, 100,75,50,25,25,25 ezer Ft értékű táplálékkiegészítő.

 

BJ: 1. helyezett: üvegdíj, 1-3. helyezett: Superior érem, 4-6.: helyezett Classic érem, 50,30,20,15,15,15   ezer Ft értékű táplálékkiegészítő.

 

B:  1. helyezett: üvegdíj, 1-3. helyezett: Superior érem, 4-6.: helyezett Classic érem, 100,75,50,25,25,25  ezer Ft értékű táplálékkiegészítő.

 

B+35:  1. helyezett: üvegdíj, 1-3. helyezett: Superior érem, 4-6.: helyezett Classic érem, 100,75,50,25,25,25  ezer Ft értékű táplálékkiegészítő.

 

B+35:  1. helyezett: üvegdíj, 1-3. helyezett: Superior érem, 4-6.: helyezett Classic érem, 100,75,50,25,25,25  ezer Ft értékű táplálékkiegészítő.

 

Kiemelt kategóriák

 

Body Fitness:

1. helyezett: üvegdíj, havi 50e Ft értékű  táplálékkiegészítő  egy évig + 150e Ft, táplálékkiegészítő összesen: 750e Ft értékben                  

2. helyezett:     100e Ft értékű táplálékkiegészítő  

3. helyezett:      75e  Ft értékű táplálékkiegészítő  

4-10. helyezett : 50e Ft értékű táplálékkiegészítő  

 

Open:

 1. helyezett: Superbody szobor,  Champion érem, havi 50e Ft értékű  táplálékkiegészítő  egy évig + 300e Ft készpénz  + 100e Ft táplálékkiegészítő. Összesen: 1.000.000 Ft értékben

2. helyezett:  Champion érem , 200e Ft készpénz + 100e Ft táplálékkiegészítő .                                                        

3. helyezett:   Champion érem, 100e Ft készpénz + 100e Ft táplálékkiegészítő .                                                    

4-10. helyezett : Superior érem , 100e Ft táplálékkiegészítő                                                                 

 

 

GP:

1. helyezett: Superbody szobor,  Champion érem, havi 50e Ft értékű  táplálékkiegészítő  egy évig + 500e Ft készpénz  + 100e Ft táplálékkiegészítő. Összesen: 1.200.000 Ft értékben

2. helyezett:  Champion érem, 300e Ft készpénz + 100e Ft táplálékkiegészítő .                                                          

3. helyezett:  Champion érem, 200e Ft készpénz + 100e Ft táplálékkiegészítő .                                                           

4-10. helyezett : 4-10. helyezett : Superior érem , 100e Ft táplálékkiegészítő   

 

A versenyen díjazva lesz a legszárazabb versenyző, aki 100e Ft készpénz díjban részesül, valamint különdíj lesz egy kiválasztott Bikini versenyzőnek is.

 

Pontozás

A versenyt a vezetőbíró vezeti. Kategóriánként hét bíró pontoz.  A bírói panel tagjainak kiválasztása a sajtótájékoztató napján került kisorsolásra. A bírók a beosztásukat a verseny reggelén a bírói értekezleten kapják meg.

A kategória lepontozása után a pontozólapok zárt rendszerben, számítógépes programmal kerülnek kiértékelésre, külön kiértékelő helyiségben. Az eredményt kizárólag a pontozásért felelős stáb határozhatja meg a számítások alapján.

Döntetlen esetén az Superbody döntetlenek feloldása szabályt kell alkalmazni, de a szervezőknek és a főbírónak döntetlen, vagy szoros eredmény esetén joguk van a versenyzőket újból kihívni és újra lepontoztatni.

 

Bővebb információ a szabályzatban.

 

 

 

Általános szabályok

 

1. A szervezők csak olyan versenyző nevezését fogadják el, aki megfelel a verseny etikai elvárásainak és joguk van utólag szerzett információk alapján a versenyzőt diszkvalifikálni. Kétség esetén előzetes egyeztetés ajánlott.

2. A versenyző köteles a verseny napján versenyzésre kész állapotban megjelenni. 

3. A versenyző köteles megfelelő verseny ruházattal (póznadrág stb.) rendelkezni.

4. A versenyző nevezéskor vállalja, hogy a kategóriának megfelelő fizikummal lép színpadra. 

4. A versenyző köteles a szervezők/rendezők utasításainak eleget tenni.

5. A versenyző köteles a kategóriájának színpadra lépése előtt 20 perccel a bemelegítő helyiségben megjelenni.

6. A versenyző egy kísérőt (segítőt) hozhat magával, akinek jegyet kell igényelnie előnevezéskor.

7. Profi barnítás a verseny helyszínén és pénteken, a regisztrációs helyszínen is lesz.

8. A versenyzőknek a nézőtérre lebarnítózott állapotban a nézőtérre kimenni tilos! 

9. A versenyző köteles törekedni a helyszín épségének és tisztaságának megőrzésére.

10. A versenyző köteles sportolóhoz méltóan viselkedni.

 

A fenti szabályok ellen vétő személyeket a biztonsági személyzet jogosult a helyszínről eltávolítani.

 

A szervezők fenntartják a jogot, hogy a versenykiírástól szükség esetén eltérjenek, vagy a programban bármilyen szükségszerű változást eszközöljenek, illetve hogy a versenykiírást a nevezési határidőig módosítsák.

 

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!