SZAKÁCS SANYI étrendje

2011-11-15

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
A nagy visszatérő, a Superbody egyik hőse idén elképesztő formát mutatott. Ennek nyitja nyilván a konyhában van: bemutatjuk az ominózus étrendeket.

Szakács Sanyi neve megtévesztő lehet, a gasztronómiában ugyanis kevésbé jártas, annál jobban ért viszont a táplálkozástudományhoz, ami korántsem ugyanaz. Sanyi ugyanis nem az ízekkel és az étel okozta élvezettel foglalkozik, hanem kizárólag a tápértékkel és azzal, hogy az efogyasztott kaja az izomzatát gyarapítsa.

Ennek érdekében elég komoly, egész éves szigor van: Sanyi nem elhajlós típus, legalábbis ebben biztosan nem, a nőügyeiről pedig nem tudunk.

Érett izomzat: ez az, amit Szakács Sanyiról első látásra el lehet mondani, hiszen megvan már vagy hatvan éves, de legalábbis 42 biztosan, ami mellékesen a válasz a végső kérdésre, és ha ezt a poént nem érted, akkor azt üzenem: olvassál bazmeg.

Felmerülhet az kérdés, hogy érett izomzatot hogyan csinál az ember. Például kell-e hozzá ér? Ér nyilván kell, de az mindenkinek van, maximum nem látszik a zsírtól. Ez utóbbin egyébként  a diéta sokat segít, a második szakasz ugyanis Sanyinál is a diéta: először megpróbál nem felszedni zsírt, csak izmot, aztán megpróbálja az izmot megtartani, a nemfelszedett zsíron felüli zsír leadása közben.

A titok: állhatatosság, következetesség, türelem és még sorolhatnék hülységeket, de lényegesebb az, hogy Sanyi több, mint tíz éve versenyzett először, és komoly testépítőként valahol ükanyáink idejében áltt rá a normális táplálkozásra. A Sanyi-féle érett izomzat titka az alábbi étrend megfelelően hosszú ideig való alkalmazása.

Tömegnövelő étrend:

Reggeli: 10 evőkanál zabpehely, édesítővel és vizben megmikrózva (megfőzve), 3 kanál Whey Fusion-nal elkevere.

Reggel elkészítendő napi élelmiszer adag:
Főzz meg 1 kg rizst (tömegnöveléskor fehér rizs, és szárazon mérve 1 kg)
Készíts el 1 kg csirkemellet E-Z olaj spray-n megsütve, MCT olajjal leöntve.
Ezt az adagot 6 részre bontva egész nap elfogyasztani.

Este: 10 evőkanál zabpehely, édesítővel és vizben megfőzve, 3 kanál Anabolic Protein Fusion-nal elkeverve.

Ez egy 106 kg-os sportoló tápanyag mennyiség bevitele. Ha pl. 70 kg vagy, csökkentsd az adagot a te súlyodra szabva. A tömegnövelő étrendbe Sanyinál is belefér hogy heti egyszer ne a fenti tiszta ételeket egye, hanem valamilyen egyéb nem diétás ételt.

Versenyidőszak étrendje:

Reggeli: 5 evőkanál zabpehely, édesítővel és vizben megmikrózva (megfőzve), 3 kanál Whey Fusion-nal elkevere.

Reggel elkészítendő napi élelmiszer adag:
Főzz meg 350 g rizst (tömegnöveléskor fehér rizs, és szárazon mérve 1 kg, ha esetleg fogyatékos a kedves olvasó)
Készíts el 1,5 kg csirkemellet E-Z olaj spray-n megsütve, MCT olajjal leöntve.
Ezt az adagot 6 részre bontva egész nap elfogyasztani.

Este: 5 evőkanál zabpehely, édesítővel és vizben megfőzve, 3 kanál Anabolic Protein Fusion-nal elkeverve.

Ez egy 90-92 kg-os sportoló tápanyag mennyiség bevitele versenydiéta esetén. A versenyszezon alatt Sanyi BCAA TST-t, Amino Anabolt, Glutamin Fusion-t, Mega A-Z-t és halolajat (EPA/DHA/GLA) fogyaszt.

A testépítő életmódban a siker 70%-ban az étkezésedben rejlik, ezután a pihenés a második legfontosabb és csak harmadik a fontossági sorrendben az edzés minősége. A negyedik pedig a mennyisége.
 

 

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
A magyar testépítősport lassan 40 éves... Érdemes egy kicsit visszatekinteni a kezdetekre. A mai fiatalok lehet nem is tudják, hogy a kezdet...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!