Szégyen: Dudás Ádámnak még mindig nincs szponzora

2016-07-19

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Ez az ország hihetetlen: ha nem vagy faszbúkbetyár, le se szarnak. Kis magyar valóság!

 

Valamikor teljesen normális volt, hogy a cégek megértették: nem a versenyző feladata, hogy futtassa magát. Az ő feladata a versenyzés.

Nemhogy értették, az volt a normális alapfelállás, hogy a versenyző fizikumára és eredményeire támaszkodva nyomták a marketinget. Eléggé érthető, hogy ha egy bajnok a nevét adja egy márkához, az jelent valamit - pont azt a bizalmat, amire egy márkának szüksége van.

Elképesztő hülye, paradox gondolkodású világ van: egyes vevők - pontosabban a rossz vevők - abba kötnek bele, hogy a reklám hazudik, mert nem létezik, hogy attól lett ilyen a versenyző. (Ha emlékeztek, olyan mint a régi OMO mosópor reklám, ahol hasonlóan kötekszik a nyanya.)


A gyártók/forgalmazók pedig nem a versenyzők eredményeit és hírnevével szerezhető bizalmat használják ki, hanem apróhirdetési ügynöknek gondolják a versenyzőt: lehetőleg egész nap a faszbúkon lógjon - ez a komoly emberek ismérve - és posztolgasson baromságokat. 

Mi már azt várjuk, hogy hivatalosan pokemonozni kelljen.

Mindez azért érdekes, mert 2016-ban az a szégyenteljes helyzet áll elő, hogy Magyarország egyik legjobb versenyzőjének nincs szponzora. Nincs egy cég, aki a rettenetesen magas táplálék kiegészítő igényét állná. Nincs ma egy cég, aki szerint reklámértéke van, hogy az egyik legjobb versenyző (nem top 20, top 5!) az ő termékeivel készül nemzetközi versenyekre.

Dudás Ádám, az ország egyik legjobb versenyzője nem talál egy céget, aki havonta ad neki elegendő vitamin és ásványi anyag formulát, proteint, glutamin és BCAA-t, mert kb. ennyi az igény. Vannak jelentkezők 20-30 ezres ajánlatokkal, ami azért rohadtul kellemetlen és égő, mert ennél elképesztően kevéssel lenne több fedezni a valós szükségletet.

Valós szükségletet: nem eladni kell neki és elbulizni az árát, hanem olyan támogatót keres, akinek valóban használja és elhasználja a termékeit.

És nincs ilyen. Olyan van, akinél havi egy vödör proteinért faszbúkozni kéne, esetleg ügynökösködni: add el (nyilván feketén) és jutalékot kapsz.

Dudás Ádám nagyobb eredményei:

2008 Scitec teszt győztes
2009 Superbody Open 1. hely
2010 Superbody újonc-Open Abszolút bajnok
2013 Superbody Grand Prix abszolút bajnok
2013 NAC Mr.Universum abszolút bajnok (Németország)
2014 Pro Nutrition GP abszolút bajnok (Románia)
2014 Tenerife Night Stars 1. hely (Spanyolország)
2016 Top de Colmar abszolút 1.hely (Franciaország)
2016 Frey Classic 2.hely (Németország)


Dudás Ádám volt az, aki az első felbukkanásától folyamatosan minden évben versenyzett: már a Superbody karrierje is úgy nézett ki, hogy
évről évre lépett egyet előre, míg elérte a csúcsot, a Grand Prix Bajnoki címet.

Mindeközben abszolúte sikerült arányosnak és esztétikusnak maradnia, amit nem sokan mondhatnak el.

Mostanában gyakorlatilag mindent megnyer, ahol nincs ott a Molnár Peti. Egyre ismerebb a neve Európában.


A jövő évi tervek Európa top versenyei: Top de Colmar, Frey Classic és a Columbo Classic.

Egy ilyen szezonra való felkészülésben úgy néz ki, a cégek nem látnak elég marketing lehetőséget, nem lehet erről elég tartalmat gyártani.

Ja, persze azt értjük: az a színvonal, hogy a versenyző faszbúkozzon - oldja meg ő a tartalmat. Esetleg lapátolja is bele a proteinjét a vödörbe.

Itt tartunk ma, ezt kéne tudni a bilibe lógó tizenéveseknek, akik azt hiszik, a szponzorok csak úgy szórják a lóvét és a nulláról már szponzorpénzzel lehet indulni. Ez a kis magyar valóság.

Ma a cégeknek nem sportolók kellenek, hanem kibaszott Kim Kardashian mintájú önjelölt celebek.

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!