Tavaszi balfaszkodás

2014-03-31

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Amikor bejön a jó idő, kétféle dolog történik. Mindkettő nagyon jól mutatja, mennyien nem értik az első és legfontosabb szabályt a sportban.

.
 
A  húsz fokos, napsütéses időjárás kétféle reakciót indukál az edzőtermek jelenlegi vagy jövendőbeli közönségénék. Ezek éppen ellentétesek.
 
Az első a már meglévő tagságra vonatkozik: ők szépen eltűnnek. Jó időben sokaknak nincs kedvük edzeni, inkább a szabadban töltik az idejüket. Képesek úgy eltűnni a teremből, mintha sosem jártak volna. Aztán persze közvetlenül nyár előtt jön a kétségbeesett kapkodás, ahogy az utolsó pillanatban újra megjelennek, és megpróbálnak pár hét alatt csodát tenni a strandra. Mert nyilván a strandon marha fontos jól kinézni, ez életünk legfontosabb problémája. 
 
Igazi balfasz hozzállás ez, ami tükrözi, hogy nem értik a lényeget: az edzést csinálni kell. Mindig. Nem csak akkor, ha hirtelen mutogtani kell magunkat. A sport elcsépelt szóval életmód, aminek lényege az, hogy bizonyos kényszeres állapotokat kivéve (sérülés, meló) nem hagyunk ki edzést csak azért, mert szép az idő, vagy mert lusták vagyunk. Az edzés munka, amit el kell végezni. Ezt követeli a testünk és az egészségünk. 
 
 
 
A másik, viszonlyag szánalmas állapot az, hogy a jó idő eljöttével azonnal megjelennek a fogalmatlan síkhülyék a teremben. Nekik nyilván húsz fok alatt nem jutott eszükbe sportolni. Vagy számukra akkor még nem volt elég közel a strandszerzon. Nincs szánalmasabb indok, mint amikor valaki szarik az egészbe, de azonnal fontossá válik a kinézete, amikor kevésbé kell felöltözni. Ezzel a másoknak való megfelelési kényszerrel inkább pszichológushoz kellene menni, nem terembe.
 
A testépítés sport, bármennyire is igyekeznek a tömegek erodálni a sport mivoltát. Aki erre nem sportként, hanem szezonális, másoknak villantó megfelelési kötelességként tekint, az vegyen plasztikai sebészt, BMW-t, csini ruhát - jobban jár, legalább nem hazudik magának.
 
A testépítés télen és nyáron is testépítés, és mindig csinálni kell, akkor is, ha süt a nap és nincs kedved, meg akkor is, ha nem süt és azért nincs. Ez a megfelelő hozzállás alapja. Megfelelő hozzállás nélkül pedig nincs eredmény.

Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!