Team Scitec híradó 2010.02.17

2010-02-17

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Kíváncsi vagy arra, hogy mik történnek a Team tagokkal a hétköznapokban? Mi sem mindig versenyre készülünk, és sokszor találjuk szemben magunkat mindennapi problémákkal, amikkel éppúgy ti is küzdötök. Hát olvassátok el a következő TEAM SCITEC Híradót, amiből exkluzív információkat tudhattunk meg rólunk!

 

Kezdeném ismét a fiatalokkal, elsőként Szimicsek Jánossal!

"Január 1-től főállásban tanárként dolgozom Veszprémben, ahol sporttal kapcsolatos elméleti tárgyakat oktatok (sportmarketing, egészségnevelés, sportkommunikáció ... és e mellett marketing, vállalat gazdaságtan ...). Nagyon élvezem, sokat beszélünk sportokról, sokat testépítésről, táplálkozásról. Mivel ezeken a napokon (kedd, szerda) reggel 7kor elmegyek itthonról és csak 5kor érek haza - valamint egésznap iskolába vagyok, a táplálkozást nehéz lenne megoldani 100%ra, és nincs gusztusom a diákjaim előtt egész nap rohadó csirkét enni, ezért a jó alapanyagból készült táplálkozást tartom szem előtt (zabos-proteines muffin 100% whey proteinből, ezenkívül az amino tabletták és a teljes kiőrlésű péksütemények a fő beviteli formák, némi pufirizzsel kiegészítve).
Mivel a tél még mindig tart, így a téli sportok - snowboard (Video 1 2) - még mindig a heti program részét képezi, akár kijelölt pályán, akár egy kis kardiónak is felfogható hegymenettel kiegészítve."

 

 

Dudás Ádám is hírt adott magáról:

"Sziasztok! Februárban az első hetem, szinte mindennap pár órás favágással telt, mivel fával fűtünk, 3-4 havonta hozatunk 50mázsa fát, amit azután még fel kell vágni, ez sem kis feladat, főleg -10fokba ,mikor egykét görcsös tuskót kifogok, ami nagyon-nagy erőfeszítés árán hasítható csak ketté.
Azután nagyon sok gondom akadt az időjárás miatt, mivel az erdő közelébe lakom, ezért elég soká tartott mire valamennyire járhatóvá varázsolták az utakat; az utóbbi egy hétben mindennap havat lapátoltam a ház előtt ,hogy lehessen közlekedni, de bármilyen is volt az időjárás, abban nem akadályozott meg, hogy edzeni menjek. :)
A sok pihenő és lazítás után, a kemény edzések hatására lassan kezdek ismét formába lendülni, és indulhat az idei tömegelés a 2010-es Superbody-ra. Többek között most tesztelek pár újdonságot (Estro-block , Mega Tribu-x , Arginine Liquid, Ornithine)
Ja!..és számomra a legfontosabb, aminek nagyon örülök , hogy a könyököm javulgat, hála a Joint-x-nek, amit lassan 2 hónapja használok."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Molnár Peti is megosztott velem kutyafuttában egy-két infot, mivel sikerült edzés közben zaklatnom:

Peti az elmúlt hetekben pihent, bár ez a kihagyás kényszerű volt, hisz nemrég költözött el egy másik lakásba barátnőjével, akit mellesleg a WABBA Világbajnokságon ismert meg. A három hét pihenő után jelenlegi súlya 97kg, de a jó hír, hogy Peti ismét munkába állt és megkezdte a felkészülését az őszi versenyekre. A Superbodyn biztos, hogy indul és a WABBA Világbajnokság is biztosnak tűnik, immáron a profik között, komoly pénzdíjakért. Úgy gondolom az idei a Peti szezonja lehet, ha minden összejön neki.

 

Jó eséllyel az idei őszi szezon másik főszereplője lesz Kathi Béla, aki nagy visszatérőként szeretne ismét berobbanni az élmezőnybe, annak is a legelejére.

Bélával nemrég találkoztam, aki elárulta, hogy kissé visszavett a tömegnövelésből és 130kg körül tartja a súlyát. Még mindig bivaly erős: Találkozásunk napján elárulta nekem, hogy a minap 320kg-mal guggolt, elvégre vastagít vagymi...:-) Az edzésen egyébként egy hátazást láthattak a szerencsés jelenlevők, a végeredményt pedig majd ősszel láthatjuk, többek közt a NAC Világbajnokságon. Béla egyébként anno hajdúböszörményi gyerekként költözött föl a közeli nagy városba, Debrecenbe, ahol jelenleg is él és dolgozik, mint személyi edző. Lőttünk egy közös képet, bár nem túl jó a minőség. (Nem kiröhögni a kisebbet..:-) - G)

 

Kovács Ferit is sikerült elérni, illetve beszélni vele személyesen:

Feri jelenleg 105kg, a tőle megszokott kitűnő kondícióban. Nagy dilemmában van és jelenleg is arról tanakodik edzőjével, Pintér Ferenccel  hogy hol lenne célszerű indulnia. A két lehetséges variáció az idei nyári WABBA EB Oroszországban, valamint az őszi szezon. Ferinek még van ideje átgondolni a dolgokat és tömegelős kondiját ismerve nincs lekésve semmiről, hisz könnyedén formába tud lendülni, ha akar. Elárulta nekem, hogy ha a nyári szezon nem jön össze, akkor jó messzire repülne, már ami a nyaralást illeti, hisz nagy álma válna valóra azzal, ha Californiában nyaralhatna. A hétköznapokban egyébként edzősködik Kecskeméten és jelenleg hat tanítványa van, úgyhogy nem unatkozik.

 

Gondolom mindenki kíváncsi, hogy hogyan tengeti mindennapjait, csapatunk legeredményesebb tagja, Tóth Dani:

"No nézzük, mi történt a versenyek óta!
Hamburgból haza érkezve, három napot voltunk itthon, ezalatt két fotózás a Scitec jóvoltából. (Az egyik fotózás eredményét az MD 11. számának hátsó borítóján láthatjátok..meg azóta persze sok netes reklámban)
Ezután egy négy napos párizsi hosszúhétvége következett, amit már nagyon vártunk Mónival, a feleségemmel. Minden nagyon szép volt, csak épp a pihenés maradt el:-) De megérte!
A decembert nagyjából végig pihentem, már ami az edzést illeti.
Egy hét tényleges pihenés, majd az év hátralevő részében, ill. január első hetében pedig átmozgató jellegű tréningek voltak.

Január második hetén kezdtem el az "értékelhető" alapozó edzéseket, azzal a változtatással, hogy idén úgy néz ki, edzőpartnerrel fogok készülni, méghozzá Fekete Balázzsal(Idén a GP1-ben indult; Jóba Elek tanítványa.). Az eddigi edzéseinkről annyit mondanék, hogy én már most sokat tanultam-profitáltam belőle, ami a gyakorlatok végrehajtását illeti. Továbbra is korán reggel edzem, aztán általában késő estig meló, néha egy-egy szabad délután, vagy ritkábban szabadnap.. Az élet nem ált meg a tavalyi sikeres szezon után. Idén új célok, de erről majd talán legközelebb.:-) (És úgy hallottam, hogy sikerült elveszteni Nordit, a kiskutyád, aki szerencsére hamar megkerült. - G )

(forrás: www.scitec.hu)


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
A magyar testépítősport lassan 40 éves... Érdemes egy kicsit visszatekinteni a kezdetekre. A mai fiatalok lehet nem is tudják, hogy a kezdet...
DARÁZS ÁDÁM: STRONGESTMAN ISKOLA - 1. RÉSZ Végül is lényeg a lényeg, beszélgettem pár sráccal,akik nem igazán tudták merre induljanak el az...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!