Team Scitec híradó 2010.02.23.

2010-02-23

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Érdekel, hogy mit csinálnak a hazai testépítés sztárjai, amikor nem versenyeznek? Most megtudhatod!

Folytatnám a sort az előző részből kimaradt Team tagokkal, elsőként Bodó Imivel:

"Mint azt olvashattátok, nemrég írtam le az "újrakezdés" topicomban, hogy már kicsit több, mint 1 hónapja edzek újra a kórház óta. Ez még inkább ilyen rehab tréning féle, hiszen májusig még nem edzhetek teljes erőbedobással. De ennek ellenére a fazon nem alakul rosszul, csak a használt súlyok siralmasak, ráadásul a has és a láb izmokat csak nagyon módjával tudom edzeni. (hasat szinte alig, lábra csak a bringa illetve lábnyújtás és minimális combhajlító). Ebben a topicomban találsz képeket is, és ezen kívül hamarosan jönnek az újabb képek!

Egyébként jól vagyok, és már azt hiszem minden rendben. A történtekre már csak a hegek emlékeztetnek, illetve ha néha elborul az agyam, és próbálok a régebben használt súlyok felé kacsingatni, de ilyenkor egy szúró fájdalom a hason rögtön jelzi, hogy ennek még nincs itt az ideje!
Ezt elkerülvén azt találtam ki, hogy a súlyzós edzés előtt közel 1 órát tekerek (DVD filmtől függően!!!)  és így kellő képen lefárasztom magam ahhoz, hogy duhajkodni tudjak!  Arról nem is beszélve, hogy a "fazonmegörzésnek" is jót tesz! De már csak pár hónap és újra belelendülhetek a komoly edzésekbe!

Ezen kívül belekezdtem egy speciális diétába, amit az orvosom állított össze, és emellett 2 hetente konzultálok is vele, a hogyan továbbról! Érdekes módon ez teljesen más szemszögből mutatja be a tudatos táplálkozást, mint amiről eddig általánosságból a testépítők hallottak. Egy versenyre nem biztos, hogy kipróbálnám, de ez most remek alkalom a tesztre! Erről még később hallani fogtok tőlem!"

 

Aztán Zombori Lacival is sikerült beszélnem nemrég:

Laci remekül van és idén őszre tervezi az indulást. Pár nemzektözi megmérettetés mellett a fő verseny a Superbodylesz, ahol immáron egy teljes felkészülés keretében fog indulni, az Open kategóriában.
Jelenleg 94kg és nemsokára kezdi a vastagítási periódusát. A színpadra 83kg körüli súllyal tervezi  a szereplést. Aki nem tudná, Laci személyi edzősködéssel foglalkozik és számos tanítványát edzi itt a Fitness2000-ben. Reméljük sikerül megvastagodni és minnél eredményesebben szerepelni ősszel!

 

La Llave Alexszel(Kiírom fonetikusan is mert szerintem 10 emberből 9 rosszul ejti a vezetéknevét: [Lá Jáve] amire allergiás vagyok, lévén engem is hívtak már nem egyszer Bodnárnak, Lénárt Lajosról meg ne is beszéljünk...)is sikerült beszélnem:

"Sajnos a műtétre még nem került sor, remélem, hogy hamarosan bekövetkezik, mert nagyon szeretnék túlesni rajta. Végre közel teljes erőbedobással tudok edzeni, amiben közrejátszik az 1 doboz elfogyasztott
Arthroxon is, mivel itt-ott fájtak azért az ízületeim a szezon után. Különösen a térdem, ami duplán rossz volt, mivel a láb kritikus testrésznek számít esetemben. Január végén párommal néhány napra elutaztunk Párizsba. kellett a kiszakadás az edzőterem közegéből, hiszen naponta 6-8 órát ott töltök a személyi edzések miatt. Nagyon kellemes 4 napot töltöttünk a francia fővárosban. Meg kellett állapítanunk, hogy a riogatásokkal ellentétben a franciák egyáltalán nem voltak barátságtalanok, és angolul is minden további nélkül kommunikáltak. Legközelebbi terveimben a FIBO-ra való kiutazás szerepel, ide azért némi elfogadható formát kell vinni."

Akkor Alex, a FIBO-n találkozunk ugyanis mi is tervezzük az expo meglátogatását!

 

Jöjjön a már emlegetett Lénárd Lajos,aki nem kis meglepetéssel szolgál:

"Sziasztok Scitec.hu fórumozók és olvasók! Az utolsó versenyem után tartottam 1,5 hónap aktív pihenést, amely időszak alatt abszolút nem edzettem. Bevált szokás ez nálam minden évben, hogy a szezon után teljesen felhagyok minden "testépítői protokollal". Ilyenkor se edzés, se diétás kaják.
Az edzéseket január közepén kezdtem újból egy nem épp versenyformának nevezhető fazonnal. A súlyom akkor kb 84kg körül lehetett, és ráadásul szerintem még a nem edzésnek köszönhetően egy kevés izmot is vesztettem. Szóval zsírosan, és erőtlenül vágtam bele a tavaszra szánt tömegnövelési ciklusomba. Azért mondom, hogy "szánt", mert idő közben nagyon is megváltoztak a dolgok. Február 10.-én felhívott Vida Zoltán, hogy nincs-e kedvem csatlakozni ahhoz a magyar csapathoz, akiket kivisz az április 17.-én Berlinben megrendezésre kerülő Frey Classic nevezetű pénzdíjas versenyre. Egy éjszaka gondolkodási időt kértem, de őszintén szólva, én már az este tudtam mit akarok. Már másnap reggel elkezdtem a felkészülést. Szóval közel 10 napja ismét a versenyfelkészülésé a fő szerep az életemben. Őszintén szólva örülök ennek a meghívásnak, mert így megint van konkrét célom. Az első 8 napban közel 5kg-tól sikerült megszabadulnom, de mint tudjuk ez javarészt víz. Őszintén szólva kicsit szkeptikus vagyok az április 17.-ei formámat illetően, mert számomra irreálisan kevés ez a közel 8 hetes felkészülési idő. Ősszel a Superbodyra 16 hét alatt készültem fel egy 75-76kg-os fazonról, most pedig 8 hét alatt kell egy 84kg-os testsúlyról hoznom egy közel hasonló formát, mint amit ősszel a Superbodyn prezentáltam . Mint is mondhatnék! Nem vagyok kétségbe esve, szeretem a kihívásokat, és kipróbálni azt, hogy éles helyzetekben mire vagyok képes. Rajta vagyok a témán ezerrel, és majd meglátjuk mi sül ki belőle."

Lajos, ha beindul a gépezet, akkor szabadjára kell engedni! ;-)

 

Végül,de nem utolsó sorban, a Team Öreg - de nem vén - rókája: Barna Robi!

..akiről tudvalévő, hogy őszre készül - ha megfelelő lesz a forma. Egyelőre Robi jól alakul, hisz ő is, mint sokan mások, a versenyek után kissé elengedte magát. Ennek örömére nem kevés fölösleget halmozott föl, de szerencsére az utóbbi pár hétben 5kg-ot tudott leadni. Továbbra is Lantos Johnnyval edz és készül.
Képek már készültek, de nem mutathatom meg őket, de talán Robitól ki tudom csalni, ha már előrehaladottabb lesz a forma, hisz a "before-after" képek mindig tanulságosak!

(forrás: www.scitec.hu)

 

Szólj hozzá a fórumban!


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
A magyar testépítősport lassan 40 éves... Érdemes egy kicsit visszatekinteni a kezdetekre. A mai fiatalok lehet nem is tudják, hogy a kezdet...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!