Testépítés a tévében?

2014-04-16

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
A testépítés aranykora idején még a vasfüggöny mögül éppen csak kiszabadult Magyarországon is volt testépítés a tévében. Ki hiszi ezt el, látva a mai viszonyokat?

 

 

Nyilván senki, pedig nem vicc. Az 1990-es években még Arnold Schwarzenegger személyesen vette a fáradságot arra, hogy kommentátor legyen a saját maga által létrehozott Arnold Classic versenysorozaton. Az izomkultusz a mozikban még mindig életben volt, miközben már felnőtt rajta egy generáció, akik aztán elhozták nekünk a testépítés legkiválóbb éveit.

Persze tévéműsorról lévén szó, meg kell jegyezni, hogy elsősorban az átlagembernek szólt, nem pedig a sport fanatikus rajongóinak. Ennek megfelelően pofonegyszerű és teljes fogalmatlanságról árulkodó kérdések hangzanak el a hasonló szintű felvételek alatt, ezek azonban legalább arra jók voltak, hogy ritkítsák a testépítés fogalmát körülölelő sűrű ködöt az egyszeri néző fejében. Mindez pedig magyarra fordítva még röhejesebbnek hangzik, mint eredetiben, de a mai tévéműsorok átlagos színvonalát tekintve kénytelenek vagyunk azt a megdöbbentő felfedezést tenni, hogy "nem is volt ez olyan rossz". Sőt.

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
“A zab és a fingás” lehetne akár egy romantikus családregény címe is, mert két olyan dolgoról van szó, amelyek szorosan együtt járnak, pedig...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!