Thomas, a gőzmozdony

2010-12-14

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Thomas Scheu összefoglalja a legutóbbi világbajnoki címééig vezető útját - a cím pedig azért lett ez, mert jól hangzott!

Egy nagyon stresszes, azonban eredményes hétvégén vagyok túl – az IFBB Testépítő Világbajnokságon, mely Antalya-ban zajlott le. A Masters versenyzők között a 90 kg-os kategóriában kezdtem a versenyt, olvassatok tovább a részletekhez...

A Világbajnokságra való kvalifikáció után

Csütörtökön a kvalifikációs verseny után néhány kilogrammot vesztettem az akkori 96,5 kg-os testsúlyomból. Így elgondolkodtam azon, hogy a világbajnokságon, már a 90 kg alatti kategóriába diétázom bele magamat. Már ezzel a súllyal is a legjobb formámban voltam, melyet elérni nem könnyű, keményen diétáztam, ezért nem voltam biztos benne, hogy a 90 kg-os súlyt elérem – ekkor már csak egy hét állt rendelkezésemre a további súlyvesztéshez, így tudtam, hogy ilyen mértékű fogyás, ilyen rövid idő alatt, izomveszteséggel fog járni.

Két rendkívül szálkás, török atléta is indult a versenyen a nagyobb súlycsoportban, csakúgy mint a többszörös egyiptomi bajnok! Úgy döntöttem, ebben a kategóriában, különösen egy törökországi versenyen, egy német testépítő nem biztos hogy megfelelő pozícióból indul. Kedd reggel még mindig 93,8 kg voltam, pedig ekkor már csak 1100 kalóriát fogyasztottam naponta. Ilyen kevés étkezés mellett is mindig végrehajtottam az általam összeállított edzéseket, most sem volt ez máshogy – így szerdán este már csak 92 kg-t nyomtam.

 

 

Törökországban

Pénteken délelőtt 11 körül mérték először a verseny szervezői először a súlyomat – ekkor 91,5 kg-t mutatott a mérleg. Tudtam, ha nem eszek és iszok többet a verseny előtt, beveszek egy könnyű hashajtót, és korán ágyba bújok, akkor estére elérem a kívánt 90 kg-ot! Ez a szörnyű tortúra akkor fizetődött ki, mikor először a póznadrágot húztam. A jelen lévő testépítő szakértők, és bennfentesek első reakciója az volt, hogy fantasztikus formában vagyok, és örülnek hogy itt lehetnek.

A mérlegelés után végre ehettem valamit – de még ekkor is rendkívül elővigyázatosnak kellett lennem, nem csak a megfelelő diéta betartása miatt, hanem a gyomorproblémáim miatt is, melyek ilyen komoly testsúlycsökkentés után jelentkezhetnek. A Hellburner nagy segítség volt a kemény diéta alatt – nem mardosott annyira az éhség, de a Peak zsírégetőit szinte egész évben alkalmazom.

A másik probléma az ivás, a verseny előtt utoljára reggel 6 órakor ittam, és utána már egyáltalán nem – de a többi versenyző is nagy valószínűséggel ennyit iszik ilyenkor. Ha ez mind klappol, akkor már csak jót lehet remélni a verseny napjától.

Nagy megelégedettségemre, az ELSŐ helyen végeztem a 90-kg alatti kategóriában, erős mezőny mellett. Ebben az évben való igaz, hogy Németországban nem voltam szerencsés, de ezen a Világbajnokságon végre elértem amit akartam!

Szerencsém volt a 2010es Világbajnokságon – de kipipálva!

A verseny után még egy napot töltök – töltöttem Törökországban, pihenéssel, és a hotel éttermének feltérképezésével – természetesen a kötelező zsírégetőimmel együtt – HCA, Chitosan és Fat-Attack - Karácsonykor ki se engedjétek ezeket a kiegészítőket a kezetekből!

Szólj hozzá a fórumban!

(x)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6205


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
A magyar testépítősport lassan 40 éves... Érdemes egy kicsit visszatekinteni a kezdetekre. A mai fiatalok lehet nem is tudják, hogy a kezdet...
DARÁZS ÁDÁM: STRONGESTMAN ISKOLA - 1. RÉSZ Végül is lényeg a lényeg, beszélgettem pár sráccal,akik nem igazán tudták merre induljanak el az...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!