Tijuana Pro 2011 - indulólista

2011-09-09

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
A hétvégi Tijuana Pro az utolsó lehetőség az idei Mr. Olympia kvalifikációk begyűjtésére, amikre az indulólista alapján elég szép számú komoly jelentkező van...

 

A verseny plakátján Dexter Jackson is szerepel, amiből arra lehetett volna következtetni, hogy a "Penge" is elindul a versenyen, hiszen az Olympia előtt egy héttel már nyilván formában van, de a neve nem szerepel a listán.

Ennek ellenére színvonalban nem lesz hiány, amit Ed Nunn részvétele is garantál. Ed idén még nem tudott összehozni egy győzelmet sem, de már többször is közel járt hozzá, így a kvalifikációja már megvan, ezért most egyértelműen az első helyre pályázik. Marcus Haley is hasonló cipőben jár, hiszen a kvalifikációt már tavasszal bebiztosította, de a profi bajnoki státuszt még nem írhatja bele az önéletrajzába, úgyhogy most kiderül, mire jutott azzal, hogy George Farah-t lecserélte a nagyok között egyelőre ismeretlen gurura, Noel Fullerre.

Will Harris nem arról híres, hogy kiválóan tudna szerepelni a versenyeken, sokkal inkább arról, hogy nem teljesen normális, viszont azt senki sem vonhatja kétségbe, hogy a fizikuma nagyon is jó. A fő gond nála a kondíció, de a legutóbbi próbálkozása óta több, mint egy hónapja volt kiélezni a formát, így nem csak a dobogóra, és ezzel a kvalifikációra esélyes, hanem akár a győzelemre is - viszont nem szabad hibáznia.

 

 

A verseny fő attrakciója azonban egyértelműen Silvio Samuel lesz, aki a felkészülése kellős közepén elutazott egy hónapra egy kellemes turistaparadicsomba, ahol a kaja ingyen van, a biztonság maximális és kizárólag férfiak társaságát élvezhette, de azért közülük néhányan el szokták játszani a nők szerepét is - nehogy a kedves vendégek elunják magukat. Röviden úgy is lehetne mondani, hogy börtönben volt, de ez nagyon durván hangzana. Ennek ellenére amikor kijött, úgy döntött, nem futamodik meg, és megcsinálja a versenyt, ha már eltervezte. A célja nyilván a dobogó, de már is is óriási dolog lenne, ha testépítő mércével tűrhetően nézne ki, és arról már szinte biztosan lemondhat, hogy idén elinduljon az Olympián.

Moe Elmoussawi is a hétvégére időzítette a visszatérést, miután néhány hete visszalépett a versenyzéstől, amikor is a finomhangolás során sikerült kikészítenie a szervezetét, és úgy döntött, inkább kér egy kis időt. A felkészülési fotói mindenesetre ígéretesek voltak, így számolni kell azzal az eshetőséggel, hogy akár még a versenyt is megnyerheti, de ez kizárólag akkor sikerülhet, ha visszahozza a visszavonulás előtti önmagát.

Robert Piotrkowicz esélyei a kvalifikációra a fenti versenyzők benevezésével alaposan leromlottak, de a lengyel még így is labdába rúghat, azonban ehhez tökéletes formaidőzítésre lesz szüksége, és talán még némi szerencsére is. Ha a mostani hétvége sem jön össze, akkor az idei Olympián sajnos nem lehet ott, annak ellenére, hogy többször is közel férkőzött a kvalifikáló helyekhez, nem sikerült kiharcolnia magának a meghívást. Viszont a lengyel munkamoráljának ismeretében még ha ezúttal nem jön össze, sem adja fel, hiszen hosszú még az ősz, és az év végi versenyeken már 2012-re kvalifikálhat.

 

Szólj hozzá a fórumban!

Indulólista:

Mark Antonek
Grigori Atoyan
Robert Burneika
Adorthus Cherry
Omar Deckard
Alfonso Del Rio
PD Devers
Oscar Dexter
Edward Duque
Moe Elmoussawi
Chris Filipelli
Will Harris
Marcus Haley
Abbas Khatami
Manuel Lomeli
Edward Nunn
Grant Pieterse
Robert Piotrkowicz
Silvio Samuel
Daniele Seccarecci
Heinz Senior
Vladimir Sizov


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!