Toney Freeman a börtönbotrányról

2011-01-03

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Toney Freeman nyílt levelet küldött rajongóinaik, hogy megmagyarázza, mi történt néhány hete a svédországi letartóztatásakor...

 

"Most, hogy lezártuk 2010-et, szerettem volna időt szánni arra, hogy szóljak hozzátok néhány őszinte szót. Rengeteg félreértett és félremagyarázott dolgot lehetett hallani, ezért elmondom most az igazat. Két héttel ezelőtt meghívtak Svédorszságba, hogy lépjek fel egy jelentős testépítő és fitnessz expón, Göterborgban. Éppen előtte volt egy négy napos turném Dániában, ezért idő előtt odautaztam, hogy legyen időm a rajongókra.

El sem tudjátok képzelni, mennyire sokkoló volt. Egy boltban osztottam aláírásokat, amikor besétált nagyjából 10 rendőrtiszt, és megkértek, hogy menjek velük a kapitányságra. Nem volt figyelmeztető jel, fogalmam sem volt, mit akarhat tőlem a rendőrség. Azt hittem hogy az egész egy vicc. A rajongóim gyűrűjéből egyenesen egy rendőrautóhoz kísértek. Volt ott néhány lesifotós, és tévés is.

Amikor a rendőrségre értem, azt mondták, hogy drogokkal való visszaélés gyanúja miatt vittek be. Nem értettem miért, hiszen alig néhány órája voltam Svédországban, és korábban sem voltam droghasználó. Nem is tarthatnám meg a versenyző testépítő státuszomat, ha drogfüggő lennék.

 

 

A rendőrök azt mondták, hogy mivel rendkívül izmos vagyok, nagy valószínűséggel szteroidokat használok. Nem engedték, hogy felhívjak egy ügyvédet, az amerikai követséget vagy akár a családomat. Helyette kihallgattak, és arra kényszerítettek, hogy adjak vizeletmintát, majd azt mondták, az eredmény 3 héten belül meglesz.

Megkértek, hogy mondjam el, ha bármilyen anabolikus szteroidot használtam. Elmondtam nekik, hogy odafigyelek az egészségemre, és ha bármilyen hivatalos kérésük van, felhatalmazhatom az orvosomat, hogy megadja nekik a szükséges adatokat. Ezt nem kérték. Néhány órával később bírság nélkül elengedtek; nem tartottak tehát őrizet alatt.

Sokkoló volt olvasni a híreket. Henrik Blusi, a helyi nyomozó elfogultan számolt be a történtekről. Bár a legtöbb személyi ügyet bizalmasan kezelik, amíg a bűnösséget nem bizonyítják, Mr. Blusi már alig várta, hogy a kamerák elé állhasson. A médiát a saját érdekeire használta. Lényegében azt mondta a sajtónak, hogy nem felel meg a svéd morálnak, hogy testépítőkkel reklámozzanak. Azt is mondta, hogy testépítőket nem látnak szívesen a városban. Ennek eredményeként több amerikai profi testépítő is lemondta a már lefixált svédországi fellépéseit,sőt ez befolyásolhatja akár Svédország kapcsolatát a fitnessz közösségekkel is, hiszen senki nem akarja, hogy úgy bánjanak vele, ahogyan velem tették.

megundorodva a rendrőri zaklatástól, és sokkolva attól, ahogyan az ügyet kezelték, előbb visszamentem Stockholmba, majd úgy döntöttem lemondom a turné további részét, és visszatérek az USA-ba.

 

 

Barátaim, én tisztelem a svéd embereket és a kormányukat. Megértem, hogy oktatni kell az embereket, és valahogyan kezelni kell azt, amit a drogokkal való visszaélés okoz a társadalomnak. Azonban én inkább azt tapasztaltam, hogy Svédország törvényeinek a célja a megalázás, nem pedig a segíségnyújtás, Svédország eltűri bármely embercsoport megkülönböztetését? Etikus az, hogy egy nyomozó állást foglaljon a sajtóban, mielőtt bármitt is be tudott volna bizonyítani? Azt hiszem, az adófizető emberek pénzének elpocsékolása finanszírozni egy ilyen boszorkányüldözést.

Pillanatnyilag Svédországban bárkit, aki izmos, raszta haja van, tetoválása vagy pirszingje, be lehet vinni a rendőrségre, és vizelet- vagy vérmintát venni tőle, valamint képviselő nélkül kihallgatni. Akár még az is megtörténhet, hogy a rendőrség veled akar példát statuálni azzal, hogy megaláz a tévében.

Barátaim, dühös vagyok, de nem törtem meg. 2011-ben nagy dolgokat fogok véghezvinni, ezért bátorítalak titeket arra, hogy legyetek nyitottak, és maradjatok kapcsolatban velem.Találkozunk majd az úton, és köszönöm mindenkinek, aki bátorított. Szintén meg szeretném köszönni a szponzoraimnak, támogatóimnak, barátaimnak és a családomnak ezt a nagyszerű évet, és hogy keményen dolgoztak értem. Mindenkinek boldog új évet kívánok, és egy X-tra különleges 2011-et. Éljétek az álmotokat és maradjatok egészségesek!

Béke,

Toney Freeman"

 

Szólj hozzá a fórumban!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3742

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
A magyar testépítősport lassan 40 éves... Érdemes egy kicsit visszatekinteni a kezdetekre. A mai fiatalok lehet nem is tudják, hogy a kezdet...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!