TONHALKONZERV TUTORIAL

2010-04-12

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
A tonhalkonzervek kalandjai általában csúfos véget érnek a testépítők vonatkozásában - könnyen emészthető táplálék formájában az izomgyarapodást szolgálják, feltéve, ha a delikvens megszabadul a héjtól!

A mai napon barátunkat, a tonhalkonzervet mutatjuk be, amihez sem törésteszt, sem decibelmérő nem szükséges, így sajnos a kívánalmaknak nem igen tudunk tudományos alaposággal megfelelni - már feltéve azt, hogy akad olyan hülye, aki tudományosan viszgálna efféle kérdéseket. (Akad!)

A tonhalkonzervről azt kell tudni, hogy a legolcsóbb és legkönnyebb fogyasztási módja a tonhalnak, amely pedig mellékesen elég jó fehérjeforrás. Tápértéke igen kiváló: fehérjetartalma cirka 20%, zsírtartalma 1-1,5 %, de azis telítetlen zsírsavakból, ami igen pozitív - sőt lehetne több is, mert elsőrangú omega 3 és omega 6 zsírav forrás. Szénhidráttartalma mindemellett nulla.Videoplayer: magazin/docs/video/scitec1.flv

A halak nem 100%-os fehérjeforrások, valamivel gyengébb az aminosav profiljuk, mint a csirkéé - azonban a fehérjszükséglet egy részét kitűnően fedezik.

Tonhalat természetesen lehet vásárolni filében is horror pénzért, de a konzerv egyszerűbb és olcsóbb megoldás - bár mindenképpen jelentősen drágább a csirkénél. Mi a 300-340 Ft árkategóriát preferáljuk - ennél drágábban tonhalkonzervet vásárolni nem érdemes, mert turpisság van a dologban!

A "népszerű" márkák olivaolajas megoldásait nyugodtan hanyagoljuk: amennyibe azok kerülnek, annyit semmiképpen sem érnek meg csak azért, mert talán jobb minőségű olajban vannak.

Az olajos konzerveket amúgy is érdemes kerülni - ha más nincs, az olajos halat el kell mosni. Ne együk meg azt az olajat, amiben a halat tárolják!

A legjobb választás a "saját lében" típusú tonhakonzerv, amiről a lét leöntve máris fogyasztásra kész terméket kapunk.

Jól látható, hogy ehhez hasonló darabokból áll a tonhaltörzs, szemben az aprítottal, amely reszeléknek néz ki.

Fontos, hogy mindig tonhaltörzset várásoljunk: az aprított tonhal amennyivel olcsóbb, annak többszörösével szarabb is, gyakorlatilag alkalmatlan. Ez valami féle nyesedéket tartalmazó rettenet valószínűleg tonhalseggből és tonhalagyból, szemben a tonhal törzs teljes értékű halhús tartalmával.

A törzs mindig arról ismerhető fel - ha nem vagy biztos - hogy a törzs egybefüggő nagyobb darabokból áll, míg az aprított tonhal darált mocsoknak néz ki. A tonhalt törzs nemzetközi neve tuna chunks, a  magyar tonhal darabok kifejezés sajnos bármit takarhat, de aprított tonhalat akkor se használjunk, ha egyenesen a nők lapja fórum diétázó fogalmatlanjai ajánlják csigatésztával.

 

 Hamarosan tonhalteszt!

 

 

 

 

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!