Történelem íródott: lefektették az új kategória alapköveit!

2012-02-26

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Az IFBB Desert Muscle Classic-on Al Auguste nyerte az év első 212 fontos versenyét, Stacey Alexander az év első Bikini versenyét, és ami a legfontosabb: Karina Nacimento vitte minden idők első profi Women's Physique versenyét!

 

Al mindenki, de főleg Mark Dugdale meglepetésére remek kondícióban lépett színpadra, így képes volt ellopni a győzelmet az előzetes favorit orra elől. Mark még mindig nem száradt be eléggé a Flex Pro óta eltelt egy hétben, így gyakorlatilag esélye sem volt az első helyre, és a Mr. Olympia kvalifikáció megszerzésére. Mellesleg az időközben elterjedt pletykákkal ellentétben Darrem Charles mégsem nevezett be az utolsó pillanatban a 212 fontos kategóriába, pedig ha valóban versenyformában volt, okozhatott volna csúnya meglepetéseket a mezőnynek.

A hétvége valódi érdekessége azonban a Women's Physique volt, ahol szintén nem papírforma eredmény született. A verseny előzetes favoritja egyértelműen Dana Linn Bailey volt, aki ennek ellenére sem jutott be az első kihívásba - bár végül kiharcolt magának két összevetést is a top hárommal, végül csak a negyedik helyre volt jó. Jillian Reville végzett a harmadik helyen, aki egy hagyományos testépítő versenyen valószínűleg kikapott volna Danától, úgy tűnik éppen annyival volt kevésbé izmos a favoritnál, hogy még ne legyen túl nagy, csak túl száraz.

Marilena Echohawk még egy lépéssel közelebb került az IFBB bírók által elképzelt Women's Physique ideálhoz: egy lehelettel visszafogottabb kondíciót hozott, mint Jillian, így szerezve meg az ezüstöt, ami már elég jól mutat, mégsem írta be ezzel a nevét a sport történetébe. Ez ugyanis Karina Nacimento-nak sikerült, aki az első Physique verseny bajnoka lett, ezzel mutatva az utat versenytársainak. Szemlátomást az első négyesből Karina volt a legkisebb tömegben, és a kondíciója is a legvisszafogottabb volt: a bírói kar tehát az egyhangúlag kihozott első helyével letisztázta, mit várnak el a versenyzőktől, és hogy mi lesz az irány a közeljövőben.

A Bikini kategóriában sajnos a kedvenc, magyar száramázú indulónk, Matassa Bernadett csúnyán el lett verve: hatodik lett. Ez első olvasatra nem tűnik olyan rossznak, de figyelembe véve, hogy összesen hatan indultak, már nem is olyan jó. Persze lesz még legközelebb, de a hétvégi Bikin verseny sajnos jó eséllyel nem egy meghatározó momentumként fog bevonulni a sporttörténelembe.

 

Szólj hozzá a fórumban!

 

Teljes eredménylista:

212 font alatt

1. Al Auguste
2. Mark Dugdale
3. Milton Holloway
4. Rusty Jeffers

Women's Physique

1. Karina Nacimento
2. Marilena Echohawk
3. Jillian Reville
4. Dana Linn Bailey
5. Beni Lopez
6. Susan Salazar
7. Marina Lopez
8. Rita Rae
9. Traey Bodner
10. Pamela Franklin
11. LaDrissa Bonivel

Bikini

1. Stacey Alexander
2. Narmin Assria
3. Jennifer Chapman
4. Christina Vargas
5. Ashley Harbour
6. Matassa Bernadett

 

212 font alatt

Al Auguste

 

Mark Dugdale

 

Milton Holloway

 

Rusty Jeffers

 

Women's Physique

Karina Nacimento

 

Marilena Echohawk

 

Jillian Reville

 

Dana Linn Bailey

 

Szólj hozzá a fórumban!

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!