Tóth Dani helyzetjelentés

2009-11-25

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

Tóth Dani helyzetjelentése nem egészen két héttel a NAC Universe előtt, amivel lezárja a 2009-es versenyszezonját - remélhetőleg egy újabb világbajnoki címmel!


Az év utolsó megmérettetésére, a NAC Universe-re készülök, mely december 5-én lesz Hamburgban. (Mármint nekem az utolsó ezévben, hisz biztos vannak elvetemültebb bodysok, akik találnak még versenyt karácsony előtt)

Sokat nem tudok erről a szövetségről (NAC), pedig sok magyar versenyző jár ide évek óta, és igen pozitívak a visszajelzések.

Idén végre profi szekciója is van már a rendezvénynek, pénzdíjas versennyel, természetesen a célom az itt való indulást kiharcolni.

Hogy újabb feladatok elé állítsam magam, Szegeden kitaláltuk Nagy Orsival, hogy elindulunk páros testépítésben is. Orsi mindenképp ki szeretett volna jönni a versenyre, csak a NAC-nál nincs igazán neki való kategória. A body-fitness-hez túl izmos (fogynia kéne vagy 8-10 kg-t, ami azért jelentős izomveszteséggel járna), testépítéshez meg még "kicsi", de nem is akarja erőltetni azt a vonalat. Végül a páros mellett döntött(ünk), mert ha már kijön, akkor ne csak nézelődjön. (Persze a sors fintora, hogy a párosban való indulás feltétele az egyéni részvétel, így csak föl kell állnia a testépítők közé, de szerintem nem fog ott se szégyent vallani, maximum nem a "freak" tábort erősíti majd)

Számomra némi előny, hogy az 5 hétvégét érintő őrület (Vitalmax-Norvégia-Superbody-WABBA-Szeged) után 3 hét áll rendelkezésemre, hogy összekapjam magam. A néha már megfogalmazhatatlan szintű kimerültség és túledzettség kompenzálására étrendembe visszakerült a Whey Isolate, Pro Long, a tojásfehérje, és némi édesburgonya, valamint paradicsom is. Pszichésen óriási segítség ez, meg az is, hogy edzéseim számát heti 10-ről 6-7-re csökkentettem. Ezzel próbálom a túledzettséget "oldani". Normál körülmények között azonnal kihagynék egy hét tréningezést ilyen helyzetben, de a verseny előtti hetek bizony nem nevezhetőek "normál körülményeknek".

Szóval, hogy egyértelmű legyen: túledzettségre azonnali pihenés a megoldás!!!

Az étrendemben péntek estig tart ez a "kedvezményes időszak", majd szombattól szép lassan megkezdem az utolsó víztelenítést. Bízom benne, hogy összejön egy tuti kombináció, és elégedetten kezdhetem meg majd a decemberi pihenőmet, amit nálam már csak a Móni (Dani felesége - a szerk) vár jobban. (Na jó vicc volt, szerintem egyformán várjuk már)

Szólj hozzá a fórumban!


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...
“A zab és a fingás” lehetne akár egy romantikus családregény címe is, mert két olyan dolgoról van szó, amelyek szorosan együtt járnak, pedig...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!