Triptofán - okosságok

2016-01-13

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
A triptofán mint speciális aminosav két dolog miatt érdekes: egyrészt az alvást elősegítő, másrészt a természetes növekedési hormontermelést fokozó tulajdonságaival.

 

Az optimális fejlődéshez optimális hormonszintek kellenek. Mindenki tudja, hogy az izomnövelésnek két alapvetű hormon-haverja van: a tesztoszteron és a növekedési hormon. Mindkettőt termeli a saját szervezetünk. És ezen hormonok szintjét természetes úton és természetes mértékben növelni tudjuk a fejlődéshez optimálisra.

Alapvetően a fene se gondolná, hogy lehet növekedési hormon szintet táplálékkiegészítőkkel hatásosan növelni. Pedig lehet.  

Mi a növekedési hormon feladata? Ez bonyolult, de egyszerűsítsük le: erősebb inak, több (!) izomsejt, erősebb izomrostok, kevesebb zsír. Gondoljunk arra, hogy a kövér kisbabából a növekedési hormon csinál normális testalkatú felnőtt embert, ami arányaiban kevesebb zsírt, sokkal nagyobb izomtömeget és persze csontnövekedést jelent. Egyértelmű, hogy a magas növekedési hormon szint komoly segítség az izomtömeg növelésben.

(Ezért használják a szintetikus növekedési hormonokat doppingoláshoz. Mi azonban a saját növekedési hormon termelésünket akarjuk serkenteni, nem magunkat tönkretenni. Természetes módon soha nem lehet olyan növekedési hormon szinteket elérni, mint kívülről bevitt doppingszerrel. Cserébe nincsenek meg annak káros hatásai sem. ) 

A triptofán érezhetően serkenteni tudja a növekedési hormon termelésünket. Mivel a növekedési hormon szintnek éjszaka, a regenerálódás időszakában kell magasnak lennie, ezért a triptofánt lefekvés előtt kell használni. 

Nagyon fontos, hogy csak külön hat, akkor nem, ha más aminosavakat és fehérjét fogyasztunk vele, mert ez utóbbi esetben beépül a fehérjeszerkezetbe, nem jut át a vér-agy gáton, és nem fejti ki az elérni kívánt hatást.

Nagy mennyiségű triptofán használata érezhető a sokkal pihentetőbb, mélyebb alvásban, és a reggeli zsibbadásban. Ugyanezt érzik az illegális növekedési hormon készítmények használói is.

A triptofán működik, ez nem kétséges. Van azonban egy kis gond: azért nem fogsz tudni komoly mértékű növekedési hormon szint fokozásra triptofánt használni, mert komoly adagban használni baromi drága. Drágább, mint a gyógyszer, amit a koxosok használnak.

Roppant tudományos kísérleteink azonban azt mutatják, hogy azért kisebb adagban is működik, főleg azoknál, akik alvás problémákkal küzdenek. Ezért van egy javaslatunk a józan felhasználásra.

 

A Scitec Tryptophan termék 60 db 500mg-os kapszulát tartalmaz. Ajánlott napi adagja 1 db. Ezen nem tudom, sírjunk-e, vagy nevessünk, mert olyan 10g (!) triprofánt ajánlanék lefekvés előtt, amivel 3 napig tartana ki egy doboz. De van kompromisszum: adagoljuk szépen túl, mondjuk napi 4-5-6 kapszula. Így még kezelhető a költség. Vagy használjunk tényleg csak napi egyet.

Vannak speciális napok azonban, amikor marha fáradtak vagyunk. Vagy éppen fel vagyunk pörögve, nem tudunk aludni. Vagy tudjuk, hogy keveset fogunk aludni, mert holnap korán kell kelni, vagy mert későn tudunk csak lefeküdni.

Na, ilyen esetekben nyomjuk fel a bevitelt. Ha napi egyet használsz, legyen alkalmilag 6 kapszula. Ha napi hatot, duplázd-triplázd meg arra az egy alkalomra. 

Meglepődve fogod tapasztalni, hogy mennyire pihentetően alszol, és kevesebb idő is elég. Minden hókuszpókuszt félretéve a tiptofán nagy mértékben segíti a regenerálódást.

Mire jó tehát a triptofán?

1. Jobban alszol tőle

2. Növekedési hormon szintet növel

3. Segíti a regenerálódást

4. Rövid idő alatt is kipihened magad a segítségével vészhelyzetben


Csodaszer keresése helyett érdemes kipróbálnod, mert egy doboztól megtudod, segíti a regenerálódásodat.

 

 

 

 

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!