Troy hibával is győzött: a mezőny kiütötte magát!

2011-07-30

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Troy Alves egy jó adag szerencsével a 2011-es Europa Battle of Champions-on megduplázta profi győzelmei számát!

 

Troy Alves egy jó adag szerencsével a 2011-es Europa Battle of Champions-on megduplázta profi győzelmei számát! Troy-t a pénteki zsűrizés során még szemmel láthatóan rosszullét gyötörte, ami a formára is hatással volt: korántsem tudott olyan éles lenni, mint azt lehetett volna várni tőle. Ennek folyományaként a szombati döntőre sem tudott számottevően jobb fazont hozni, a hátpózokban továbbra is kissé vizes volt, és a lábára is férne még izom, de összességében véve a bírók mindezek ellenére is őt ítélték a legjobbnak Hartfordban.

Fortuna úgy tűnik Marc Lavoie-t is kegyeibe fogadta, akinek eddig még egyszer sem sikerült dobogóra jutnia profi versenyen, most azonban a remek kondíciója még kiemelkedő genetikai adottságok nélkül is hozott neki egy 2. helyezést és egy Mr. Olympia kvalifikációt. Ben White örülhetett a képzeletbeli dobogó alsó fokával együtt járó Olympia meghívónak. Számára eddig kimondottan rosszul alakult a 2011-es év, most azonban végre összeszedte magát: bár a tavaly mutatott csúcsformáját még mindig nem tudta überelni, ezúttal sikerült alaposan beszáradnia, és végül ez volt a jó eredmény kulcsa.

 

 

Will Harris némileg csalódást okozott azzal, hogy nem tudott megfelelő kondíciót mutatni a színpadon, pedig szemlátomást tömegben nem szenvedett hiányt, és a struktúrája is éppen olyan maradt, mint a korábbi években volt. Ennek ellenére csak a 4. helyre futotta az erejéből, pedig könnyedén harcba szállhatott volna az elsőért is. De remélhetőleg még nem adja fel, és a következő hetekben újra megpróbálkozik élete első profi győzelme - de minimum egy Olympia kvalifikáció - megszerzésével. Fred Smalls profi debütálása kiválóan sikerült: könnyedén bejutott a legjobb 5-be, és nagyon úgy tűnik, hogy fényes jövő vár még rá a sportban. "Csupán" egy jó adag izommal kell megspékelnie a remek alapokat, és a forma megtartásának receptjén finomítani, ugyanis a zsűrizés során jóval szárazabbnak tűnt, mint a szombati döntő alatt.

Toney Freeman és Johnnie Jackson szereplése egyértelműen a verseny legnagyobb csalódása: pusztán a nevük és az utóbbi években mutatott teljesítményük alapján mindketten esélyesek lehettek volna a győzelemre. Csakhogy egyikük sem vette komolyan a versenyt, és ez csak Johnnie esetében magyarázható azzal, hogy már az Olympiára készül, Toney-nak ugyanis a katasztrofális tavaszi szereplése miatt még kvalifikációja sincs. Arról nem beszélve, hogy egy profi IFBB versenyt két ilyen veteránnak már csak a hírneve miatt sem szabadna ennyire félvállról venni, mert ugyan egy vendégpózoláshoz nagyon jó formában voltak, azonban ezen a hétvégén helyezéseket is osztottak. Erről pedig látszólag mindketten megfeledkeztek.

Jeff Long volt a verseny egyik pozitív meglepetése, aki ezúttal nem csak ígérgetett, hanem tényleg remek kondícióval állt színpadra - a bírók mégsem jutalmazták meg ezért a 8-nál jobb helyezéssel. A felsőtestén - különösen a hátán - ugyan elkélne még egy kis izom, de a jövőben érdemes lesz rá odafigyelni, ugyanis nem véletlenül hasonlítgatják a fiatal Jay Cutler-hez. Tricky Jackson-nak nem jött össze az openes próbálkozása, a 9. hely nem fog túl jól mutatni az eredménylistáján, de ez számára nem is számított: célja a jövő hétvégi 202 fontos verseny, a Jacksonville Pro megnyerése.

FŐOLDAL

Szólj hozzá a fórumban!

Teljes eredménylista

1. Troy Alves
2. Marc Lavoie
3. Ben White
4. Will Harris
5. Fred Smalls
6. Toney Freeman
7. Johnnie Jackson
8. Jeff Long
9. Tricky Jackson
10. Adorthus Cherry
11. Mohammad Bannout
12. Phiul Von Kaenel
13. Grigori Atoyan
14. Senior Henz

 

Troy Alves

 

 

 

Marc Lavoie

 

 

 

Ben White

 

 

 

Will Harris

 

 

 

Fred Smalls

 

 

 

Toney Freeman

 

 

 

Johnnie Jackson

 

 

 

Jeff Long

 

 

 

Szólj hozzá a fórumban!


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!