Új magyar IFBB profi?!

2011-03-12

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Ugyan még nincs április elseje, de cserébe egyáltalán nem vicc!

Mint ahogy minden bizonnyal Ti is tudjátok, Molnár Peti a beígértekkel ellentétben nem kapott profi kártyát. Ugyan a megegyezés feltételeként elindult a nem hivatalos "szabadidős versenyen" ami a Klasszikus (ex férfi Fitness Forma) VB mellett került megrendezésre, valamint vállalt kötelezettségének megfelelően végig is majomkodta a sajtót, azt a látszatot keltve, hogy ő a VB és a szövetség egyik magyar sztárja. Azonban az NAC és WABBA világbajnoki szerepléseire hivatkozva - amelyeket ugyan a profi kártya megszerzése előtt teljesített - végül nem kapott profi kártyát, így 202-es profi tervei nem válhatnak valóra. (Ahogyan mi ezt előre sejtettük is.)

Molnár Peti formán kívül

 (Felmerül a kérdés persze, hogy pl. Czine Szilvinél miért nem volt volt gond a WBPF Világbajnoki cím, ő simán indulhatott - igaz amatőrben - az Arnold Classicon. Szerencsére, mert ezüstérmes lett!)

Molnár Peti nem ér meg a magyar szövetségnek egy profi kártyát - ellenben az alant található nagysikerű fiatalamber a hivatalos információk szerint a legújabb magyar IFBB Profi. A klasszikus (ex-férfi fitness forma) VB-ne elért hatodik hely méltó eredmény, nagy reményekkel várjuk Jay Cutler mellett a színpadon.

 

 

IFBB Pro színvonal

 

Sokan egyszerűen nem értik, hogy például Tóth Dani miért nem profi versenyző már rég - különösen, hogy már 2008-ban megverte az azóta már  törzs-IFBB Pro Robert Piotrkowitz-ot. A fenti információk talán segítenek az okok megértésében - olvass a sorok között!

Tény, hogy Arnold Schwarzeneggernek azért a magyar viszonyokhoz hasonlók nem hátráltatták, de az IFBB nemzetközi szinten is máshogy gondolkozott.  Ha csak az 1970-es évét nézzük, 3 szövetségben versenyzett gond nélkül:

Olympia - IFBB, Winner
Universe - Pro - NABBA, Tall, 1st
Universe - Pro - NABBA, Overall Winner
Mr World - AAU, Pro Tall, 1st
Mr World - AAU, Professional Overall Winner

Ha eddig nem értetted, miért nincs magyar versenyző a Mr.Olympián és miért nem is lesz, talán most egyértelművé válik számodra - mert nyilvánvaló, hogy a fent nevezet "nagysikerű" új magyar IFBB profi profiverseny közelébe sem fog jutni soha, nemhogy a Mr. Olympiára kvalifikáljon. Az esélyesek viszont "valamiért" nem jók a magyar szövetségnek - pontosabban csak addig jók, amíg nekik van szükségük a versenyzókre, mondjuk potya reklámhoz.

A Mr.Olympia történtéről itt találsz rövid leírást.

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Mind izomtömeg növeléshez, mind szálkásításhoz, mind fogyáshoz szükséges az edzés. Edzés nélkül SEMMI nem működik. Nincsenek csodaszerek, és...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!