Visszatértek a '90-es évek?

2012-08-12

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Shawn Rhoden egy estére visszahozta a '90-es évek testépítését a PBW Championships-en, ennek jutalma pedig a győzelem lett!

 

Shawn olyan formát vitt a színpadra, amit a legendás Flex Wheeler is csak a legjobb napjain tudott fénykorában: hihetetlen esztétikum, fogpiszkáló derékrész és tűélesen kirajzolódó izmok, mindezt megspékelve egy kis extra izommal a nagy elődhöz és saját korábbi szerepléseihez képest. Az egyetlen hibája a még mindig kissé hiányos hátizomzat, de ha olyan ütemben tud tovább fejlődni, ahogy az elmúlt fél évben tette, ezt az egyetlen apró hiányosságot is hamar átadja az örök fanyalgók emlékezetének.

Ezzel a fantasztikus formával sikerült megvernie Toney Freeman-t, aki szintén kiváló formában volt, és tömegben verte is Shawn-t, de kellett volna még egy leheletnyi szárazság ahhoz, hogy a pontozólapokon helyet cseréljenek. Így tehát az X-man Mr. Olympia kvalifikációja még nem garantált, de az idén bevezetett pontversenyben kifejezetten jól áll, így jó eséllyel részt vehet majd a nagy versenyen. Hidetada Yamagishi pontosan azt mutatta, amit mindig mutat és amit várni lehetett tőle, vagyis elképesztően száraz volt - talán a japán volt a legkondícionáltabb az egész versenyen -, de sajnos a tömege nem volt elég ahhoz, hogy ezt győzelemre váltsa. Mindenesetre most is megcsinálta, amit mindig: letett az asztalra egy komoly eredményt egy fantasztikus versenyen, és elvert néhány olyan nevet, akiket gondolatban szinte mindenki elé tett volna a verseny előtt.

Így járt például Roelly Winklaar is, akit előzetesen a szakértők abszolút favoritnak tartottak, különösen a másfél éves pihenője után, de sajnos nem sikerült beletalálnia a formaidőzítésbe. Így kissé laposan állt színpadra, ami sokat rontott nála az összképen, hiszen emiatt a továbbra sem tökéletes hátizmai még gyengébbnek tűntek. Mindenesetre nagyon össze kell kapnia magát, ha ott akar lenni a nagy "O"-n, mert már kevés a kvalifikációs lehetőség, és mivel a mostani volt idei első versenye, egyelőre a pontok gyűjtögetésében sem áll valami fényesen. Az ötödik helyre ért fel a meglepetésember, Lee Banks, aki egy évvel ezelőtt, ugyanezen a versenyen csúnyán leszerepelt. Most azonban összeállt a sport pillanatnyilag legfelkapottabb gurujával, George Farah-val, aki sikeresen formába hozta, ráadásul szezonon kívül egy szép adag izmot is felpakolt rá. Ez pedig az egyébként meglehetősen jó arányokkal megáldott fizikumával együtt már elég volt ahhoz, hogy megelőzze a két tékozló fiút, akik még mindig csak tékozolnak.

Kettejük közül Brandon Curry szerepelt jobban, aki igazából nem hozott rossz formát, csak pechére ez nem egy szokásos "kis verseny" volt, ahol a középszerű mezőnyből az alakja még közepes kondícióval is kiemeli. Tampába tökéletes formában kellett volna érkeznie, ha a legjobbakkal akart volna meccselni, így az a kevés bőr alatti víz, amitől nem sikerült megszabadulnia, ezúttal kapásból visszavetette a hatodik helyre. Éppen ezért a dolgok jelenlegi állása szerint nem lehet ott az Olympián, ahol tavaly egy briliáns szerepléssel hetedik lett, de persze van még ideje alakítani egy nagyot - viszont nem lesz egyszerű dolga.

Hasonlókat lehet elmondani Jason Huh-ról is, aki szintén a testépítés egyik nagy reménysége, de lassan ideje lenne megmutatnia, hogy képes formába kerülni. Eddig ugyanis profiként ez nem sikerült neki, most is túlságosan vizesen állt ki a színpadra ahhoz, hogy labdába rúghasson ebben a mezőnyben. Hiába a rengeteg felszedett izom, ha nem tudja megmutatni, hiába a vákuum póz, ha nincs szeparáció a combokon, a segge pedig nemcsak vizesnek, de egyenesen zsírosnak tűnik. Szemlátomást még rengeteget kell alakítania az utolsó napok finomhangolásán, sőt talán az egész felkészülésén és a hozzáállásán, ha a jövőben ténylegesen ki akarja aknázni a potenciálját.

 

Szólj hozzá a fórumban!

 

Shawn Rhoden

 

Toney Freeman

 

Hidetada Yamagishi

 

Roelly Winklaar

 

Lee Banks

 

Brandon Curry

 

Jason Huh

 

Szólj hozzá a fórumban!

 

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!