A Cutlerben edzeni...

2013-01-18

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Azt gondolhatjátok, elfogultságból írom, hiszen Kathi Béla miatt akkor is ajánlanám, ha buziklubot csinált volna lila pöttyös falakkal. Na jó, akkor azért nem. A Cutler rendben van, pedig korántsem tökéletes.

Egy edzőterem pénzbe kerül, nem is kevésbe és általában muszáj megfelelnie a közönségigénynek. A BodyBuilder Gym nem ilyen, de a Cutler túl nagy ahhoz, hogy csak a rendesen sportolóknak szóljon. 

Az adottságok marha jók: nagy méret, nagy beltér, ráadásul az öltözők egy szinttel feljebb vannak, így nem vesznek el a hasznos térből.

Korántsem mondom azonban azt, hogy nekem minden tetszik. A dizájn jól néz ki a fekete-pirossal, de nem túl eredeti. Van pár mellé lőtt kép vagy molinó dagadt nőkkel vagy műanyag súlyzókkal. Béla nem a részletek embere, ő nem tökörészik az apróságokkal, hanem nyomja ezerrel: csak legyen meg időre. És pontosan tudja, hogy senki sem veszi észre az ilyesmit.

(Csak én, de nekem szilárd meggyőződésem az, hogy ilyen mindenki által hanyagolt apróságok adnak egy olyan érzetet, amit senki sem ért meg tudatosan,mégis érzi. Ezért nincsenek a filmplakátokon kívül a BB Gymben netről letöltött képek, csak eredeti, saját, jelentéssel bíró dolgok.)

Van Cutlerobik is. Aerobik terem a Cutlerben? Béla röhögve mutatta meg, és nem akarta, hogy lefotózzuk. Nyilván a testépítéssel nem egészen jön össze. De pénzt kell csinálni. Nagyon nagy szerencse, hogy az aerobik egy szinttel feljebb van, így se nem zavaró, se nem ciki. A kutyát nem érdekli, hadd ugráljanak a csajok, amíg nem lent, a gépek között teszik.

A Cutler gépparkja alapos gondossággal lett kiválogatva. Minden ki lett próbálva. Majd a gépek jó része kicserélve még jobbra, bármennyibe kerüljön is. Nem a csiliviliség volt  a lényeg, hanem a funkció. Minden van, ami létezik és jó. Egy igazi sportoló egy mászókán is leedz két fagolyóval, nem finnyázik a gépeken, de akinek innen hiányzik valami az biztosan elmebeteg. Főleg hogy itt megvan az, ami sehol máshol nincs. A buzizene ellenére. Mindjárt megmondom, mi az.

Ez az egész nem azért jutott eszembe, mert reklámozni akartam a Cutlert, azt ugyanis már nem kell, már rég az egyik legismertebb terem az országban. De tegnap ott edzettem, és le akarom írni, hogy mi az a megfoghatatlan érzést, ami hatalmába kerített. Engem, aki régóta utálok edzeni már, és hülye óriásszetteket végzek, hogy ne kelljen a pihenőben unatkoznom, és közben azon gondolkoznom, melyik melót kéne befejeznem inkább. 

Igen, buzizene van, jó hangosan. Rohadtul utálom. Néha becsúszott némi rockzene, de a pultoscsajok, mint a légy a szarra, úgy vetődtek a pultra, hogy azonnal átkapcsolják valami nyervogó hülyepicsára vagy makogó négerre. Talán féltek, ha véletlenül meghallanak egy ún. hangszer nevű eszközt, kiégnek a hallójárataik és lefagy a rendszer tucc-tucc nélkül.

Nembaj, én serényen kiabáltam, hogy "mi ez a szar?", ezzel legalább lélekben rohasztva a mai popszakmát, amely miatt komplett zenei stúdiók zárnak be, mert ma már csak otthon, pc-n gyártott szarra van igény.

Magamat is biztathattam volna ezzel, de nem kellett. Inkább a jóleső vidámság hozta ki belőlem.

Mert buzizene, , néhány, érdemtelenségével (csak engem bosszantó) igencsak elcsépelt motivációs szar ide vagy oda, valami van itt a levegőben. Valami nem oké. Volt kedvem edzeni. Leszartam a buzizenét.

A Cutler egy kiba... szentély. Nem tudom mitől és hogyan. A racionális agyam azt mondja, hogy a Béci és Kornél jelenlét, Bereczki és a többi vendégművész, Mezei Pali és a többi edző, sőt Kares gyakori jelenléte ivódott a falakba és ad neked iszonyat energiát. De nem tudom megfogni, mi adja ezt a hangulatot.

Tegnap este tízkor, amikor előttem állt még 240 kilométer, el voltam fáradva és bár tudtam hogy edzenem kell, de minden józan logika szerint marhára nem volna kedvem  - edzeni akartam. Nem volt kérdés. Akartam. Én, aki utálok edzeni, ráadásul nagyon mentem volna haza.

És az jutott eszembe: remélem a jövő héten is jövök.

A testépítésben elvileg nincsenek misztikus helyek, de most már vannak kultikus helyek: a Cutler ilyen. Át van itatva a testépítés szellemével. Lehet néha a szellentésével kis, de komoly a légcsere, azt nem érezni.

El kell ide jönnöd. El kell hoznod a haverodat, barátnődet, még anyádat is. El kell hoznunk ide a szerkesztőséget csapatépítő tréningre. Ha nem laksz közel Debrecenhez, szedd össze a haverodat, nézzetek egy olcsó szállást és gyerünk: évekig fogsz ebből az élményből táplálkozni.

El kell ide jönnöd. Legalább egyszer az életben. 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!