A Planet Fitness zseniális marketingje

2011-03-07

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
A Planet Fitness már nem csak azokat várja szeretettel, akik nem izmosak, hanem azokat is, akik akik nem tudnak számolni!

A Planet Fitness edzőterem láncolata hírhedt arról, hogy tagjai között nem szívesen lát testépítőket, amit főként azzal indokolnak, hogy a testépítők buták és bunkók is. Ehhez képest a legutóbb meghirdetett akciójuk a poszter szerint nyilván az intelligensebb kuncsaftokat célozza meg: az edzeőtermeikben egy havi bérlet 10$-t kóstál, de ha valaki egyszerre fizet ki 18 hónapot, csupán 199$-os áron megússza az egészet. Az, a dollár árfolyama és összetettebb matematikai képletek ismerete nélkül is gyorsan, akár fejben, bárki által kiszámítható, hogy ez nem túl jó üzlet - de a Planet Fitness ezzel legalább kimutatja, milyen sokra tartja klienseit.

Persze az is lehet, hogy van valamilyen kevéssé egyértelmű haszna a dolognak, például hogy a termekbe direkt köcsög pultosokat vesznek fel, hogy az embereknek még havonta se legyen kedve szóba állni velük, és inkább bevállalják a 19$ plusz kiadást, hogy másfél évre megússzák ezt a tortúrát. Sőt, az edzőterem lánc hírét ismerve azt is könnyen el lehet képzelni, hogy bérletvásárlásnál karméret valamint testzsír ellenőrzés van, és ha bárki karjának kerülete 35 centi fölé kúszik, vagy a testzsírja csökken 20% alá, nem hosszabbíthat - ha pedig a kettő egyszerre teljesül, egy életre kitiltják a teremből. Viszont ha ugyanez az ember megveszi a másfél éves bérletet, a teremben mindig hangtalanul lélegezve és az izzadás kiküszöbölésével, akár a annak lejártáig is kihúzhatja teremváltás nélkül.

Az igazság valószínűleg nem fog kiderülni, miután Magyarországra - szerencsére - egyelőre nem jött be a Planet Fitness, de általánosságban véve nem túl kifizetődő stratégia a fizető kliensek - még ha amerikaiak is - ilyen szintű hülyének nézése, ugyanis könnyen visszafelé sülhet el.


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!