Étteremteszt: Branco Steakhouse, Érd

2009-07-25

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Tökre elfelejtettem ezt a rovatot énhülye, pedig egy csomó helyen jártam azóta, amiről illett volna írni, hiszen nektek sem mindegy, hogy hol költitek el a pénzt az aktuális bezabálásra éppen! Nos jelentem, sok helyen megfordultam mostanában, de ne kívánok étteremkritikus lenni, mint mondjuk Medwe - aki valószínűleg ismerős lehet annak, aki az internetet rendeltetészerűen böngészésre és kulturálódásra használja. Ha korrekt gasztronómiai értékelést akartok, olvassátok a Medweblogot és követőit, én ebbe ennyire soha nem merülök bele már csak azért sem, mert én a gasztronómiai fogalmakkal kevésbé, a tápértékkel viszont annál jobban tisztában vagyok. (Bár tippadásban hasznosak az ilyen oldalak!)

 


Az a helyzet hogy van egy szinte törzshelyem, a Pizza Paradicsom - de azért vájtfülű vagy szájú olvasók tuti hogy nem gasztronómiai fellegvárként aposztrofálnák. Én is már unom meglehetősen, mert bár olcsó, a két kedvenc kajámon kívül semmi más értelmes nincs ott, a nutellás palacsintát pedig célszerű lenne hanyagolni.

(megj.: Időközben a dohányzó paraszt társaság

Jártam közben illusztris társaságban a Hemingway-ben - Lauter Victor, Vörös Zoltán és a nejek - ahol kénytelenek voltunk technikai okok miatt egy nagyobb összegű számlát lefogyasztani, amit mi hárman - két élsportoló és egy muszáj-edzeni-de-utálok-sportolóként én - dupla bélszín formájában ejtettünk meg, ebből is kettő értendő fejenként.

Azóta nem bírok lekattanni a bélszínről!

Bírom ajánlani a helyet közepesen átsütött bélszín ügyben és bár mint mondtam, nem vagyok egy gasztromókus, felhívnám a figyelmeteket hogy a bélszínt átsütni gyilkosság: pontosan a lé és a belül már éppenhogy nem nyers állag adja meg azt a zamatot és magas tápértéket amire szükségünk vagy amellett, hogy hiperkönnyűvé teszi az emésztést - ezért lehet a bazi drága bélszínből marha sokat megenni, mert nem száraz szar mint egy rostonsült csirke!

Jártam pár kulináris mekkában amit szakértők első osztályúnak neveznek és valóban színvonal, tálalás, íz szempontól felsőfokú helyekről beszélünk. Ilyen a Cafe 57 ahol nekem az adagok azért kicsik - de itt más kultúráról van szó, mint amikor mi bezabálunk. Ilyen helyen az ember inkább ízlelget, végigeszik egy menüt, iszik hozzá egy - vagy több - jó bort és társasági életet él: például beszélget.

Azt hiszem mind a Phillip - ahol szuper a bélszín - mind a Fausto's - sőt ez utóbbi méginkább - az a kategória, ahol nagyon kellemes többórás vacsorát költhetsz el, de jobb, ha sokáig spórolod a zsebpénzt, mert könnyen egy huszas fölé ugrik a számla!

Tegnap aztán rámjött a görcs hogy ennem kell egy sztéket megint, lehetőleg jó nagyot - ami elsőosztályon mint mondottam, nem jellemző - olyan helyen amit meg is engedhetek magamnak.

Irány a gugli és a steakhouse-ok!

Kissé tökönszúrom magam ettől a kötelező western dizájntól, de jött egy mentőötletem: már rég kinéztem Érden egy helyet ahova sosem jutottunk el, nosza, nézzük meg!

Bepattantunk autóba - már működik -, írány a Branco! (Amit reménykedtem, hogy nem véletlenül ad ki elsőnek a gugli!)

A hely western, de egész mérsékelten, még tűrhetően, halk a zene, tiszta és a szép a budi, van kéztörlő és szappan, kifogástalan minden és az árak barátiak: 25 dekás szték 2500 körül kezdődik, de persze itt is - mint midnehol - a kólával húznak le minket igazán.

Mivel féltem hogy nem vagyok annyira éhes hogy beverjek egy 60 dekás Chateaubriand-et, ezért rövidre zárva rendeltünk egy bőség tálat egy 25 dekás bélszínnel, bélszínnyárssal, pulykaszelettel és bundázott csirkecsíkokkal, rizzsel és tejfölös - nem diétás - steak burgonyával.

A pulykaszelet nekem marharossz volt a bélszín után, bár önmagában biztosan finom, a bélszínnyárs a bélszín elpazarlása, de a bélszín szuper volt - azt hiszem ide visszatérünk még egy párszor, mert a 25 dekás szelet úgy csúszott le hogy észre se vettem volna szinte ha az élvezkedés kedvéért nem fogom vissza magam.

Meg kell mondjam, a Trófeát - hiába all you can eat - már kinőttem, számomra ez lesz az új irány még akkor is ha ez valamivel drágább móka - rostonsült csikrét azonban otthon is tudok csinálni!

Ha meg akarjátok érteni, hogy Venice-ben, a testépítés mekkájában miért van ennyi állat a termekben, szánjatok rá egy közel tizest, nézzetek le egy ilyen helyre - inkább ritkábban, minthogy a bezabálást a Mekkonáldban kelljjen megoldani!

A jó kaja ürügy, alkalom vagy mód az ünneplésre!

 

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!