Étteremteszt: Sphinx étterem

2009-09-09

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

A plázákban való kajálás általában egyenértékű a pizzaszeletek, kínaik, különböző csoda szendvicsesek, és melegkonyhák többé-kevésbé váltakozó színvonalú egyvelegével; éppen ezért nem is szoktam nagyon erőltetni, csak ha tényleg már az éhenhalás szélén állok. A címben említett étterem viszont egy nagyszerű kivételt, és alternatívát nyújthat minden éhes betérőnek.A Sphinx a Kerepesi úton található Aréna Plázában van; az emeleten helyezkedik el, pont a mozis mozgólépcső aljában, tehát eltéveszteni sem lehet. Külön, a tér által szeparált rész van a dohányzó, és nemdohányzó vendégek számára, ami már alapból egy jópontot jelent. A megjelenése is figyelemre méltó a helynek, faragott lámpabúrák, fák a beltérben, zöld, kellemes hangulatvilágítás, az asztalok sincsenek egymásra zsúfolva. A konyha és az italrész gyakorlatilag kétoldalt van, a pult mögé eldugva, tehát az ember lát és hall minden egyes ínycsiklandozó részletet, de sem a füst, sem az egyéb idegesítő részletek nem jönnek át.

Most már eleget beszéltünk a külcsínyről, jöhet tehát a belbecs: milyen kajákat is adnak. Egy szóval: jókat. Kicsit bővebbre eresztve a dolgot: tudnunk kell, hogy a Sphinx egy lengyel franchise alapján működik, és a legfőbb értéke, hogy éttermi minőségű ételt, és kiszolgálást ad, egyáltalán nem drága pénzért. A zászlóshajója, és egyik legmeghatározóbb étele a shoarma, ami gyakorlatilag az arab gyrosnak felel meg: sertés, vagy csirkefalatok sajttal, vagy zöldséggel, salátával, krumplival vagy rizzsel, és mindezek mellé jár még háromfajta nagyon finom mártás is.


Már egy ilyen fogás után megnyalhatja az ember mind a tíz ujját, hiszen az adag is kellemes méretű, és az ára is baráti alig 1600-1800 forint (ez neked sok? Mennyi is egy nagy menü a kedvenc gyorséttermedben? És az egy gyorsétterem, se szerviz, se légkör, oda nem fogod a barátnődet elvinni egy vacsorára, kis barátom). Azonban ha ez nem lenne elég, az étlapot végignézve, annyi kategóriát találunk, hogy kötve hiszem, hogy ne találna bárki kedvére valót. Az előételek, levesek, magyar klasszikusok mellett szerepelnek halak, sültek, steakek, olasz és egyéb nemzetközi kaják – mindenki válogathat, ami neki tetszik.

A kiszolgálásról szólva: gyors és példaértékű, udvarias, tehát az ember el is felejtheti, hogy épp egy bevásárlóközpont közepén ül; talán még családiasnak is mondhatnám a hangulatot.

Személy szerint idáig, amit a shoarman kívül fogyasztottunk, az a pisztráng volt, ami nekem nem jött be, egyrészt mert tele volt szálkával, másrészt pedig magának a halnak az íze sem tetszett – ez csak a saját véleményem, amúgy semmi probléma nem volt vele, kuszkusszal, illetve salátával jött. A másik, ami viszont díjnyertes produkció volt, az úgynevezett Sphinx tál, ami tartalmazott shoarmat, csirkesaslikot (hagyma, csirke, paprika, valami iszonyú finoman elkészítve), és kebabot, ami gyakorlatilag egy állati jól ízesített húspogácsa volt. Mire ez elfogyott, salátástul, mindenestül (oké, előtte ettem egy hagymalevest is), azt hittem kidurranok.

Egy szó, mint száz, nekem nagyon bejött ez az étterem, a fentebbiekben említett kellemes környezet, gyors kiszolgálás, és persze a finom ízek miatt. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy tegyen egy próbát, aztán kiderül, milyen; szerintem senkinek sem fog csalódást okozni!

http://sphinx.hu

Speed


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!