Hétvégi háború

2012-06-18

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Amiben Kathi Béla benne van, abban benne levés van.

Kathi Béci egy motor.  Nem kell bele benzin és nem okos ötlet ráülni sem,  de amiben ő benne van, az az ügy halad. Egyszemélyben a központi figurája több sportágnak is: testépítés, erősemelés és erősember. Pár éve már nem csak sportolóként, hanem szervezőként is bemutatkozott, ami ugyanazt a vehemenciát jelenti. Véleményem szerint Bécinek már vissza kéne vonulna, hiszen öreg, családot alapítani, mert már jöhetnének az unokák és az energiájával tehetségével, lelkesedésével a sportot szervezni.

Már csak arról kéne gondoskodni valahogy, hogy időben szóljon, ha versenyt szervez. Hihetetlen, de még Béla sem tökéletes: az egy dolog, hogy esetleg nem, vagy csak az utolsó pillanatban szól, így majdnem titkosversenyt szervez, de ilyen apróságokat hogy hol lesz és mi a rendezvény neve, nem feltétlenül szokott közölni. Mi legyen ilyenkor a cikk címe? "Erősember verseny Salgótarjánban", kösz bazeg.

Persze mindezt csak a poén kedvéért írom le, hogy lássátok: a nagy emberek néha szórakozottak, az egészen nagyok meg mindig.

A salgótarjáni Tóparty fesztiválon rendezett verseny nevét most nyomozzuk. (Reklámpress kft - Quasimodo Nemzetközi Erősember Szuperkupa.) A harmincvalahány fokos meleg nem teszi könnyűvé a tűzoltóautó húzást: ez volt az első versenyszám.  17 tonnás tűzoltóautót kelett elhúzni hámmal. Néha szirénázott is.

A második szám a könnyebség kedvéért vegyes volt: autót kellett borítani, majd farönköt nyomni, onnan megint autóborítás, majd végül pihenésképp egy 140 kilós, betonnal kiöntött hotdót felrakni egy állványra.

A harmadik szám szintén vegyes: 125 kilós kofferekkel rohanáés után melegváltásban 350 kilós lengősúllyal végigmenni, és befejezésként feldobni egy 120 kilós kőgolyót.

Utána hordóhajítás következett, fej fölé, hátrafelé, láb között vett lendületből. Szabó Zsóti amúgy is keményen szorongatta a mezőny tökeit, de itt egyenesen országos csúcsot dobott 4.80 méterrel, sőt majdnem meglett az 5 méter is.

Levezetésként két szembeállított Dacia Dustert kellett tartani, szerencsére minenkinek csak egyet, időre.  

Eredmények:

1. Szabó Zsolt 53p

2. Endrei Zsolt 43,5p

3. Csikós Lóránt 39,5

4. Bocsó jános 36p

5. Mengyi Rajmund 29,5p

6. Ladovereczky Zoltán 28p

7. Takács Norbert 27,5p

8. Alan Radosevic 25,5p

9. Goda istván 15p

10. Mihalovic Miki 11p

Miki már egy éve nem indult és nem edz erősemberre, de egy versenyző lemondta, ezért tegnap(!) este felhívták, hogy be tud-e ugrani, ő pedig Bélára való tekintettel bevállalta. Ezúton is köszönjük neki, nem kis teljesítmény volt így végigcsinálni a versenyt. Lukács Krisztián sérülés miatt kiesett a második számban. Mindannyian aggódtunk, hogy keresztszalag-szakadást szenvedett, de a helyszínen levő orvos szerint csak egy rándulás, reméljük tényleg ennyi.

Béla nem mellékesen csinos volt, gyanúsan jó formában vezette a versenyt, és szövegileg, fellépésileg is igen jól áll neki ez a szerep. Nagyon remélem hogy  a jövőben még több hasonló rendezvényen fogjuk látni.

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!