László Classic a Tiger Classicon

2016-09-12

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Ha szivatni akarod Mészáros Lacit, emlegesd a bukaresti versenyt László Classic-ként, ennek biztosan örülni fog!

Akár így is lehetett volna nevezni azt az elit fekvenyomó versenyt melyre a beugró súly 200kg volt a Tiger Classic második napján, bár a szervező Mészáros László nem teljesítette az ehhez szükséges kötelező feltételt, miszerint hogy magának szervezze a verseny, induljon és ő is nyerjen. Így maradt végül a Mészáros Elite Raw Bench Press elnevezés. 

Sajnos a PC jegyében, pontosabban a román fekvenyomók kedvéért  a 200 kilós beugró szabály eltörlésre került, így esélyt adva két környékbeli versenyzõnek.

Sebaj, az amúgy is relatíve (de szándékosan) csekély számú versenyzõi gárdában legalább biztosították az utolsó két hely sorsát.

A "rövid" - 2 órás - melegítést a közben a színpadon folyó bikinis lányok és mens buzique fiúk pózai tették felejthetetlenné és ilyen hosszúvá. (Az utóbbiak puszta jelenléte talán fel is gyorsíthatta volna az amúgy backstageben melegítõ fekvenyomóink munkáját, bár lehet örültek volna ha az egész melegítés maximum fél órát vesz igénybe.)

A bírói gárda vezetõje nem más, mint Mészáros László volt, a narrátori feladat pedig feleségére hárult. A 150-es nyitó fogás után hamar beindultak a dolgok. Az élboly ugyanis tényleg 200-on kezdett. Voltak juniortól masters korcsoportig. Súlykategóriákra nem volt szükség, ugyanis Wilks alapján pontoztak.

Az elsõ három helyet - mint ahogy arra számítani is lehetett - három magyar versenyzõ szerezte meg. Õrsi János, a mezõny legkönnyebb versenyzõje 91kg-os testsúllyal 222,5kg-ot teljesített, így Wilks pontok alapján mindenkit maga mögé utasított. A második helyet Karosán Krisztián vihette el, a mezõny legnagyobb fekvenyomásával. A feltörekvõ titán 122 kilósan 240 kilót nyomott. A harmadik hely pedig Mészáros Dávidot illette meg. 104 kilós testsúllyal 225-öt nyomott.

Az elsõ három helyezett összesen 1000 euró készpénzt és ajándékcsomagot vihetett haza.

I. Őrsi János (Hun) ts:91 kg 217,5 kg
II. Karosán Krisztián (Hun) ts:122kg 240kg
III. Mészáros Dávid (Hun) ts: 104kg 225kg 
IV. Chris Raidel (Au) ts:119kg 230kg
V. Foka Mihály (Ro) ts: 106kg 220kg
VI. Erik Susztay (Slo) ts: 121kg 220kg
VII. Jan Orosz (Slo) 127kg 220kg
VIII. Stefan Larch (Au) ts: 113kg 185kg
IX. Lupas Ionut (Ro) ts: 120kg 172kg

 

Seres Zoltán


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!