Magyarország legjobb edzőtermei: Cutler Debrecen

2015-06-04

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Ez a sorozat a teljesség igénye nélkül készült. Nem tudhatunk ugyanis minden teremről, és nem csak nagy volumenű termek férnek bele a válogatásba. Lehet, hogy egy kisvárosi lukban levő terem is nagyon jó a mi ízlésünk szerint, csak nem tudunk róla. A válogatásban lesz olyan terem is, ami szakmailag jó, de nekünk nem tetszik. És természetesen lesz olyan terem, ami szándékosan nem lesz itt, mert nem jó, bármennyire is hazudoznak róla, hogy az. Ki mondja meg, hogy melyik terem a jó? A hiteles emberek. Ki mondja meg, hogy melyik nem jó? Senki - kit érdekelnek a rossz termek?


 

Az első Cutler Gym igencsak feldobta a debreceni 56-osok terén levő szocreál üzletházat. Valamint az egész edzőterem-ipart.
 

Mielőtt Kathi Béla megalapította a Cutler Gymet, alig pár nagy terem létezett Debrecenben. Azóta ötször annyi van; elképesztő befektetések történtek. És mind jól megy.
 
 
Nem az történt, hogy a Cutler elszipkázta a többi terem tagságát, hanem mindenhova többen kezdtek járni. Persze ebben benne van az is, hogy a hatalmas reklámkampánnyal beharangozott Cutler hatására a konkurens termek kénytelenek voltak fejleszteni, hogy állják a sarat.
 
 
És ez meghozta nekik azt, hogy nem csökkent, hanem nőtt a látogatottságuk, még akkor is, ha volt némi elvándorlás a Cutler irányába. 

A többi már történelem. 
 

Mindazonáltal a debreceni Cutler a mai napig a legjobb számunkra. Itt van a legkevesebb luxus, ez áll legközelebb a hardcore edzőterem vonalhoz, ami rég kihalt már a magyar fitnesszterem-szintre süllyedt edzőtermi kultúrában. Nem nagyon volt ilyen nagyméretű hely, ami nem parkettás buziteremként működött.
 
 
Ráadásul a nagy belmagasság, az emeleten található, lépcsővel megközelíthető öltözők mind az amerikai termek érzetét adják.
 

A géppark a kezdetben egyszerű volt, mint a faék, de azonnal tovább is fejlesztették, így ma a 90-es évekbeli hardcore gépek mellett (amelyekből a gyengébbek le lettek cserélve) hipermodern géppark is megtalálható.  
 
 
Meg persze pár teljesen egyedi, itteni célra átalakított gép is. Itt mindenki megtalálja, amit keres!
 

800 nm-be belefér az, hogy hasonló funkciót ellátó gépekből több is van, például többféle lábtoló.
 
 
A gépek izomcsoportok szerint vannak elosztva az amúgy egy légterű teremben, amelynek első részén található a kardiopark és gumírozott padlós egykezes súlyzós szekció. Ezen túl az erőkeret-smith gép-guggolóállvány komplexum is megtalálható benne. (Van egyébként crossfit és boxterem is, de ez nekünk tök mindegy.)
 

A fekvenyomórudakon és a bicepszrudakon kívül fix, kétkezes súlyszett is van francia és egyenes kivitelben.
 

Bár a zene állandóan üvölt és igen gyakran szar (bár néha jó), a Cutler Gymnek egyedi hangulata van. A szakmai szempontokon túl éppen ez teszi az egyik legjobb teremmé az országban.
 


Igazi zarándokhely: érdemes messzebbről is eljönni egy-egy edzésre.  
A Cutler Debrecen kultikus edzőterem - az ország egyik legjobbja. Etalon. 
 
 
 
 
 

 

EDZÉS ELŐTT EGY ÓRÁVAL 
LEHET ENNI,
ALUDNI,
SZARNI,

ÉS MÉG SOK MINDENT.

 

 

 DE EGYET EL NE FELEJTS:

FELKENNI A WARMUP!-OT!
 

Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!