Mennyire kell komolyan venni a kajálást?

2015-10-09

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
“Nem akarok olyan izmos lenni, mint te” - ugye milyen jól esne az egódnak, ha ezt mondaná valaki? Pedig nincs okod örülni, mert éppen egy hülyének magyarázol feleslegesen.

 

 
"Nem akarok versenyszintű testépítő lenni, ezért nem akarok odafigyelni a kajára“ - ismerős ez a szöveg?
 
Sokan vannak így, és nem értik, mit kell tenni, ha nincsenek túl nagy céljaik. Pontosabban azt nem fogják fel, hogy a nagy célok nagy erőfeszítést és sok időt igényelnek, de a belaszarás kis célokhoz sem elég. 
 
Lehetne ez akár egy módszertani kérdés is. 
 
Működik-e bármi az életben, amit nem csinálunk normálisan?  
 
Ha valaki nem akar maratont futni, csak egy kilométert, azt is tök mindegy, mennyi idő alatt, nyilván sokkal kisebb erőfeszítéseket kell tennie, mint annak, aki a 42 kilométeres távra készül.
 
A probléma ezzel a példával csak az, hogy az átlagember egyáltalán nem akar olyan keveset, mint gondolná, hiszen radikálisan meg akarja változtatni a külsejét - ez akkor is így van, ha egyáltalán nem akar testépítő szintű lenni.
 
A célok felmérése itt teljesen irreális szinten van. A külsőnk megváltoztatásához baromi nagy erőfeszítéseket kell tenni a sport minden aspektusát tekitnve.  
A szar hozzállással, szar táplálkozással, szar edzéssel ugyanis pont azt lehet elérni, ahol az átlag “nem akarok izmos lenni” edzőtermi léhűtő általában tart. Tele vannak a termek olyanokkal, akik nem akarják komolyan venni a kajálást, de akad olyan is, aki komolyan veszi. Szerinted melyik ér el valamit?
 
Amikor valaki felteszi a kérdést, hogy “mennyire kell komolyan venni a kajálást”, két dolgot mutat:
 
1. Tök hülye ehhez az egészhez és nem is akar hozzá érteni minimális szinten sem.
2. Totálisan érdektelen abból a szempontból, hogy tegyen is valamit a céljaiért. 
 
Így az ilyen emberrel teljesen felesleges foglalkozni. 
 
Mennyire kell komolyan venni az olajcserét az autóban? Mennyire komolyan kell venni a munkát a munkahelyen?
 
Ilyen szintű fogyatékos kérdésről beszélünk. 
 
Ha valamit csinálsz, csináld rendesen. Semmilyen célt nem lehet elérni, ha az alapvető feltételeket nem teljesíted. Semmiféle testépítés, alakformálás, diéta nem működik úgy, hogy nem figyelsz oda a kajára!
Sőt: minél precízebb a táplálkozás, annál jobb lesz az eredmény!
 
Nem kötelező odafigyelni a kajára. Lehet edzeni enélkül is. Az edzés mindig jobb, mint a nem edzés. A döntés mindig  a kezedben van, hogy mit akarsz ebből kihozni.
 
 
 
 
HOZZ KI MINDENT MAGADBÓL,
AMIT TEMÉSZETES MÓDON KI LEHET!

Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!