Nagy Ákos a 7. helyen az SCL döntőben!

2010-12-22

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
A tatabányai Nagy Ákos a hétvégén Kijevben, a Strongman Champons League 2010-es döntőjében a 7. helyet szerezte meg!

Katona Ervin - Nagy ákos

(Az SCL-ről csak annyit kell tudni: nem minden bokorban terem olyan erősember, aki be tudott ide jutni!)

A hat számból négyben remekül helyt állt, a közel 1100-kilós szánkó húzásában megelőzte az idei SCL győztes brit óriást, Terry Hollandst, és szintén világklasszis -szerb színeket képviselő - Katona Ervint is.
A második szám a 96 kilós egykezes nyomás volt, amiben Ákos 2 érvényes ismétlést hajtott végre, ezt pedig a 370-kilóval végrehajtott autó-felhúzás követte. A felhúzásban Ákos 4 ismétlésig jutott a 370-el, ami szintén remek eredmény.


Sajnos a 200 kilós kőgolyó és a 330 kilós Conan kör ezúttal kifogott erős emberünkön, de összességében itt sem vallott Ákos szégyent a nemzetközi elit tagjai között.
Az utolsó szám egy autóval végrehajtott guggolás volt. A 350-kilóval 2 ismétlés remek eredmény, amivel a végső összesítésben a 7. helyen végzett Ákos, amit majd januárban láthjatunk a legnagyobb európai sportcsatorna műsorán.

Nagy ÁkosAz SCL 2008-as végső ranglistáján Ákos a 8. helyen zárta élete első szezonját a profik között.
Ilyen nemzetközi eredményt évek óta nem ért el magyar erősember, Ákos megerősített mindenkit abban, hogy helye van a nemzetközi elit mezőnyben, és pár éven belül akár méltó ellenfele lehet a legnagyobbaknak is.

 

Ami külön jó hír, hogy Nagy Ákos egyedüli magyarként jövőre is megkapta a nemzetközi profi versenyengedélyt, így biztos résztvevője lesz a világ legnézettebb erősember versenyrendszerének, a 2011.-es Strongman Champions League sorozatnak, amit az Eurosport révén 25 országban láthatnak a sport iránt érdeklődők.Ákos a jövő évi profi szezont Európa egyik legnagyobb fitness rendezvényén, 2011.áprilisában, a németországi FIBO Strongman -en fogja kezdeni. 

Nagy Ákos volt egyébként  tavalyi Scitec Muscle Fest sztárja, aki teljesítményével és showjávaé megmentette az ottani rendezvényt!


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!