Póni Fogadó

2010-02-11

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Igen nagy kib*szás ilyenkor egy olyan kulináris ojjektumról írni, aminek alapvető lényege a jó idő és az étkezés szabad ég alatti élvezete!

Utálom is magama érte, hogy tél közepén ezzel fájdítom a szíveteket, de eddig elfelejtettem ezt megírni és félő hogy ha most nem teszem, és továbbiakban is sem ugrik be hitvány agysejteim feladatai közé.

A Póni fogadót határozott, aljas szándékkal weben kerestem meg. Olyan hely után kutakodtam, ahol megfizethető árak mellett feltételezhetően jó  a kaja, de alkalmas egy kis motorozás célállomásának is.   Nem egyszerű táplálkozást kerestem, hanem élményt arra  napra.

A póni pedig egy kicsit "élménypark" - bár valószínűleg az élményhez hozzájárult az is, hogy egy nyári hétköznap délután látogattuk meg és nem kellett a mini póniskocsin visongó gyerekes családokat elviselni, hanem gyakorlatilag egyedül voltunk.

Képzeljetek el egy mini-dallaszt: hosszú kocsifelhajtó után füves telek. Rajta egy főépület, ami étterem és a felső szinten panzió egyben. Felül egy tetőterasz "kilátónak", ahol szintén lehet étkezni. Az étterem mögött belefé egy másik étterem, ez faszerkezetes és nyitott oldalra is. A füves - kicsit dimbes-dombos - udvaron vagy sátor, szerteszét a telken faszerkezetes pad-asztal kobináció. Kamu tó szökőkúttal, fák, virágok. Az étterem háta mögött balra grillterasz, kemence és fa játszótér.  Hátul mini lovarda pónikkal - gondolom ide nem 100kg plusz-os testépítőket várnak minilovat gyötörni!

Az egész komplexum eszméletlen barátságos ls kellemes benyomást kelt már első látásra - olyan hely, ahová a motorroddal meg akarsz érkezni!

A kaja: á'la carte, de hétvégén all-you-can-eat is van. Más nem is emlékszem mit ettem, valami hagyományos, nem diétás sajtos sonkás csirkemellet. De most updatelem is magam, mert a képek között megvan a lefotózott étlap. Így már tudom, hogy gazdagon töltött sertésbordát kértem csirkéből, ami velővel, sonkával, sajttal és gombával töltött húst jelent.

Az asszony pedig őszibaracckal, sajttal töltött jércemellett helyezett a macibendőbe. A kaja megfelelő adag, tűrhetően árazott és nagyon finom - ideális félrezabáláshoz. Mindemellett a kiszolgálás udvarias, gyors és barátságos - jelen felszolgáló szakemberünkkel egész jól elbeszélgettünk a motorozás rejtelmeiról és abbéli szívfájdalmamról hogy bérelt motorunk napi 22 ezer ft-os költségét nem túl gyakran engedhetem meg magamnak. (Konkrétan első és utolsó alkalom volt.)

Lokáció: Budapesttől 38 km, Dorog mellett, az ország önjelölt legerősebb és naturál emberének lakhelye, Csolnok irányában a főútnál. Mind motorozni, mind autókázni kiváló célpont - megközelíthető Pilisvörösvár irányából, de aki hosszab útra vágyik, körbe, Visegrád-Esztergom irányából is jöhet, de erre is több variáció van, akár a Pilisen át. Utazással együtt nagyon kellemes délutáni program!

Ahogy jön a jó idő, első célpontjaim között lesz - és szívesen ajánlom a Ti figyelmetekbe is!

 

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!