sült protein - majdnem!
Mivel Palatinusz Tünde Fitness világbajnokkal új sorozatot kezdtünk, ezért megpróbáltuk felidézni régi enyhébben diétás vagy akár versenyfelkészülő trükkjeit is. Lesz itt majd minden: főzés MCT olajjal, diétásmuffin és egyéb rettenetek - amit azonban a múltkor le kellett volna forgatnunk, az baromira nem sikerült.
Három év nagy idő - ekkor csinált Tünci utoljára sült proteint.
A sült protein koncepciója nagyon egyszerű: valami madártejhab-szerű kreáció tojásfehérjéből, vízből és proteinből - természetesen ezek tápértékeivel.
Szükséges hozzá egy tál és egy mikró - de mindezek előtt a turmixgép. Nekünk PEAK Anabolic Protein, PEAK Whey Fusion és PEAK Soy Pro állt rendelkezésünkre. Ezek közül az első kevert tejsavó-szója-búza protein, a második sima tejsavó, a harmadik pedig szója - vajon melyiket választottuk?
A vaníliásat!
Ennek a legjobb az íze ugyanis a 3 közül erre a célra - ezen felül pedig a gyakorlatban tökmindegy, milyen proteinből csinálod meg.
A koncepció az alapanyagok összeturmixolásából áll némi vízzel. Utána egy mikrózható tálban behajítjuk a mikróba - pár perc és kész a deszert jellegű cucc.
Mi azonban az arányokat elrontottuk, Tünci ugyanis szemre főz, nem leirt recept alapján - erre viszont már nem emlékezett. Így kaptunk egy igen kevéssé bizalomgerjesztő valamit, aminek némi tejbegrízes beütése volt.
Ebből jött az ötletem, hogy - amíg mi kikísérletezzük a végleges formát - arra bíztassalak benneteket, kisérletezzetek Ti is! Akinek sikerül, küldje el e-mail-ben az eredményt és a "történetet": tutira leközöljük. Én úgy gondolom zabpehellyel, darált zabpehellyel stb. tuningolva simán lehet kitűnő tejbegríz-klónokat gyártani!
Ezek azok a dolgok, amelyek irányában való kísérletezéstől sosem kell félni - lehet hogy így találod meg magadnak a kedvenc kajádat.
Valahol a testépítés lényege számomra ez: a saját magunk által végzett innováció. Míg a balfaszok arra nem képesek hogy pl. egy tojásfeldolgozót felhivjanak az árak miatt, vagy megkérdezzék a mamit, hogy hogyan kell rizst főzni (ha egyedül bonyolult elolvasni a dobozon), addig az ügyesebbek saját ötleteikkel teszik jobbá és változatosabbá a táplálkozásukat.
Valószínüleg igaz ez az élet egyéb területeire is!
Vicces mellékszál az, hogy a "sült protein" kifejezés első találata a gugliban az alábbi fogyatékos kérdés a 90 napos észkombájn klubból: "Protein napon lehet rántott sajtot enni?"
Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!
Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!