sült protein - majdnem!

2010-02-22

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Az alábbiakban nem a hamuban sült pogácsáról, hanem egy hamvába holt próbálkozásról olvashattok.

Mivel Palatinusz Tünde Fitness világbajnokkal új sorozatot kezdtünk, ezért megpróbáltuk felidézni régi enyhébben diétás vagy akár versenyfelkészülő trükkjeit is. Lesz itt majd minden: főzés MCT olajjal, diétásmuffin és egyéb rettenetek - amit azonban a múltkor le kellett volna forgatnunk, az baromira nem sikerült.

Három év nagy idő - ekkor csinált Tünci utoljára sült proteint.

A sült protein koncepciója nagyon egyszerű: valami madártejhab-szerű kreáció tojásfehérjéből, vízből és proteinből - természetesen ezek tápértékeivel.

Szükséges hozzá egy tál és egy mikró - de mindezek előtt a turmixgép. Nekünk PEAK Anabolic Protein, PEAK Whey Fusion és PEAK Soy Pro állt rendelkezésünkre. Ezek közül az első kevert tejsavó-szója-búza protein, a második sima tejsavó, a harmadik pedig szója - vajon melyiket választottuk?

PEAK Whey FusionA vaníliásat!

Ennek a legjobb az íze ugyanis a 3 közül erre a célra - ezen felül pedig a gyakorlatban tökmindegy, milyen proteinből csinálod meg.

A koncepció az alapanyagok összeturmixolásából áll némi vízzel. Utána egy mikrózható tálban behajítjuk a mikróba - pár perc és kész a deszert jellegű cucc.

Mi azonban az arányokat elrontottuk, Tünci ugyanis szemre főz, nem leirt recept alapján - erre viszont már nem emlékezett. Így kaptunk egy igen kevéssé bizalomgerjesztő valamit, aminek némi tejbegrízes beütése volt.

PEAK Soy ProEbből jött az ötletem, hogy - amíg mi kikísérletezzük a végleges formát - arra bíztassalak benneteket, kisérletezzetek Ti is! Akinek sikerül, küldje el e-mail-ben az eredményt és a "történetet": tutira leközöljük. Én úgy gondolom zabpehellyel, darált zabpehellyel stb. tuningolva simán lehet kitűnő tejbegríz-klónokat gyártani!

Ezek azok a dolgok, amelyek irányában való kísérletezéstől sosem kell félni - lehet hogy így találod meg magadnak a kedvenc kajádat.

Valahol a testépítés lényege számomra ez: a saját magunk által végzett innováció. Míg a balfaszok arra nem képesek hogy pl. egy tojásfeldolgozót felhivjanak az árak miatt, vagy megkérdezzék a mamit, hogy hogyan kell rizst főzni (ha egyedül bonyolult elolvasni a dobozon), addig az ügyesebbek saját ötleteikkel teszik jobbá és változatosabbá a táplálkozásukat.

Valószínüleg igaz ez az élet egyéb területeire is!

Vicces mellékszál az, hogy a "sült protein" kifejezés első találata a gugliban az alábbi fogyatékos kérdés a 90 napos észkombájn klubból: "Protein napon lehet rántott sajtot enni?"

 

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!